Stacking The Shelves week 25 – 2017

Lieve lezers,

De week is letterlijk weer voorbij gevlogen en het is tijd om daarom weer een nieuwe week af te trappen met een aantal mooie nieuwe boeken.

De afgelopen week zijn er weer een paar pareltjes binnen gekomen waar ik je vandaag graag mee over vertel.

img_7126

Multipliers
Hoe kan het dat sommige leiders hun team alleen maar uitputten, terwijl andere leiders juist meer uit hun mensen weten te halen? Dat komt doordat de eerste groep leiders (Diminishers) niet in staat is te zien welke mankracht en sluimerende talenten beschikbaar zijn binnen de organisatie. Zij denken dat alleen met nóg meer mensen meer en beter werk kan worden verzet. Een gemiste kans, want het is veel efficiënter om de sluimerende capaciteiten van je huidige medewerkers aan te boren en in te zetten. En dat is precies wat Multipliers doen. Multipliers zijn het type manager waar iedereen graag (hard) voor werkt. Ze weten verborgen talenten te ontdekken, geven mensen vrijheid, eigen verantwoordelijkheid en laten hen groeien. En dat niet alleen: Multipliers ontdekken ook andere Multipliers die op hun beurt weer het beste uit anderen weten te halen. Multipliers is een uitdagend en praktisch boek dat laat zien hoe iedereen een Multiplier kan worden.

Dit boek werd in een nieuwsbrief van mijn werk aangeraden. Ik heb hem zelf in het engels aanschaft. (Puur prijstechnisch) Ik ben er al in begonnen en heb er nu al een aantal dingen van geleerd.

 

Mijn Bullet Dagboek
Een bullet dagboek of Bullet Journal® is een to-dolijst, agenda en dagboek in één. Het is een systeem om jezelf te organiseren dat je helemaal kunt aanpassen aan jouw persoonlijke behoeften. Vanaf nu kun je alles wat je moet doen en onthouden mooi bundelen in één notitieboek zodat je niets meer vergeet!

De Bullen Journal is de hit van het moment. Toen er gevraagd werd of ik deze prachtige editie wilde recenseren kon ik natuurlijk geen nee zeggen. Ik ga eerst nog even verder in mijn andere Bullet Journal en dan ga ik eens kijken hoe deze aan gaat voelen.

 

 

Woezel & Pip Naar School
Woezel en Pip gaan vandaag voor de allereerste keer naar school.
Wie zou er bij hen in de klas zitten? En wat zouden ze gaan doen?
Ze vinden het best wel spannend!
Maar dat is helemaal niet nodig, want het wordt een superleuke dag!
Met de boeken uit de 1e keer-reeks bereid je je kindje voor op belangrijke gebeurtenissen. De verhalen zijn een feest van herkenning en bieden een houvast voor deze belangrijke gebeurtenissen.

Een super leuk boekje voor de kindjes die na de vakantie naar de ‘grote’ school gaan. Ik ga dit boekje na mijn vakantie dan ook direct voorlezen.

 

 

Welk boek van deze week wil jij graag hebben?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *