Ik ga op vakantie en neem mee

Lieve lezers,

Morgen is het weer zo ver. Mijn jaarlijkse trip naar Oostenrijk voor de Formule 1. Ik ga een lekkere 1,5 week genieten van de Oostenrijkse bergen en de Formule 1.

Maar bij een trip (en vooral 10 uur in de auto) horen natuurlijk ook een aantal lekkere boeken.
Vandaag wil ik jullie graag laten zien welke boeken ik mee ga nemen op vakantie.

img_7128

Sisi – De opstandige `Keizerin
Ze is een van de mooiste vrouwen ter wereld. Iedereen noemt haar Sisi. Op haar zestiende trouwt ze met keizer Frans Jozef I van Oostenrijk. In Wenen gonst het in het paleis van de geruchten en intriges. Sisi ervaart zowel haar huwelijk als het strenge hofprotocol als verstikkend. Ze vindt troost op haar landgoed buiten Boedapest. Daar rijdt ze paard en geniet van het gezelschap van graaf Andrassy. Tot ze door tragisch nieuws gedwongen wordt terug te keren naar Wenen.

Welk boek beter te lezen in Oostenrijk dan dit boek. Hopelijk kunnen we ook nog een dagje naar Wenen dus dan past dit boek helemaal perfect.

 

De geheime vrouw 
1914 In Rusland heerst grote onrust, en het gezin van Tsaar Nicolaas 11 gaat een onzekere toekomst tegemoet. Groothertogin Tatiana wordt desondanks verliefd op de cavalerieoffi cier Dmitri, maar hun liefde – en levens – komen in gevaar als de gebeurtenissen een catastrofale wending nemen… 
2016 Na een hartverscheurende ontdekking vlucht Kitty Fisher van Londen naar het afgelegen huisje van haar overgrootvader in Amerika. Hier, aan de oevers van Lake Akanabee, vindt ze een spectaculair hangertje met juwelen, dat haar leidt naar een lang begraven familiegeheim… 
De geheime vrouw doorkruist moeiteloos de tijd en laat verleden en heden met elkaar versmelten in een verhaal over liefde, verlies en veerkracht.

Dit boek wil ik eigenlijk stiekem vanavond al gaan lezen als ik tijd heb. Ik ben super benieuwd naar wat dit boek gaat brengen en vooral ook de schrijfstijl.

 

De Royals
De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen.
Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen. 
Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Dit boek heeft een heerlijk lettertype en ga ik daarom vermoedelijk op de terugweg naar huis in de auto lezen.

 

Boek der spiegels
Het boek dat in enkele uren de wereld veroverde
Op een nacht in 1987 werd de vooraanstaande hoogleraar Joseph Wieder op brute wijze vermoord. De zaak werd nooit opgelost.
New York, 25 jaar later. Literair agent Peter Katz ontvangt enkele hoofdstukken uit een manuscript met de titel Boek der spiegels. Het zijn de memoires van Richard Flynn over diens tijd op Princeton University. Hierin beschrijft hij zijn opmerkelijke verstandhouding met Wieder.
Katz is vastbesloten tot op de bodem uit te zoeken wat er in de nacht van de moord is voorgevallen. Hij is ervan overtuigd dat het antwoord zal staan in het ontbrekende deel van Flynns memoires. Richard Flynn is echter ongeneeslijk ziek, en de rest van het manuscript blijkt onvindbaar. Katz raakt geobsedeerd door de zaak. Maar hoe dieper hij in de materie duikt, hoe verder hij verwijderd lijkt van de oplossing.

Dit boek ga ik op de heen rit lezen. Samen met het audioboek. Ik kijk hier nu al enorm naar uit.

 

Natuurlijk neem ik ook nog een ereader vol met boeken mee. En ben ik super benieuwd welke boeken ik uiteindelijk allemaal ga lezen.

Welke boeken neem jij mee op vakantie? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *