Stacking The Shelves week 26 – 2017

Lieve lezers,

De nieuwe week is weer aangebroken en deze week is de Stacking The Shelves echt gigantisch. Dit mede door een bezoek aan een uitgeverij waar ik jullie morgen meer over vertel.

Kijk snel mee en laat je inspireren voor deze week.

img_8079

Dicht bij jou
Projectontwikkelaar Mike Dormer vertrekt vanuit Londen om in Silver Bay, Australië, een kustresort te bouwen. Maar de bewoners van het excentrieke Silver Bay Hotel weten al snel Mikes gehaaide ideeën te temperen. Door de intrigerende Liza McCullen, haar tienjarige dochtertje Hannah en haar legendarische tante Kathleen, die lang geleden de grootste haai ooit in Silver Bay heeft gevangen, begint Mike te twijfelen aan zijn motieven. Wanneer duidelijk wordt dat het bouwproject een negatieve invloed heeft op de walvissen, is het onvermijdelijk dat de tegengestelde belangen van Liza en Mike botsen, met heftige gevolgen voor iedereen.

Jojo Moyes maakt mij altijd ziels gelukkig. Ik ben dan ook direct in dit boek begonnen.

 

Het rimpeleffect
‘Het rimpeleffect’ van Claudia Schoemacher is een roman over Julia Smith.
Julia is journalist en getrouwd met de vermaarde advocaat Hugo Smith. Ze wonen met hun dochtertje in een miljoenenvilla en leiden een, voor de buitenwereld, glamoureus leven. Maar achter die façade gaat een afbrokkelend huwelijk schuil. Hugo heeft de ene affaire na de andere en wanneer hij tot overmaat van ramp failliet wordt verklaard, stort Julia in. Ze is intens moe en glijdt langzaam maar zeker weg in een depressie die leidt tot een zelfmoordpoging. Terwijl ze in coma ligt, wordt Julia teruggevoerd naar 1997, het jaar waarin ze het gelukkigst was. Ze realiseert zich dat ze dit keer lering moet trekken uit het verleden zodat ze, eenmaal terug in haar werkelijke leven, sterker en zelfstandig haar keuzes kan maken.

Dit boek lijkt me echt briljant, ik ben dan ook enorm benieuwd.

 

Gebroken soep 
In Gebroken soep krijgt de 15-jarige Rowan een foto van haar inmiddels verongelukte broer. Dat is het begin van een spannende speurtocht naar de jongen die haar de foto bezorgde. Wie is hij, en waarom heeft hij een foto van haar broer?

Deze auteur toert komende week door Nederland en daarom heeft dit boek en het andere boek hieronder van deze auteur nu een super leuke prijs.

 

 

Op zoek naar Violet Park
In Op zoek naar naar Violet Park gaat de 16-jarige Lucas op zoek naar de identiteit van een gestorven vrouw die in een urn in een taxi is achtergelaten. Maar gaandeweg hij leert vooral iets over zichzelf.
In Gebroken soep krijgt de 15-jarige Rowan een foto van haar inmiddels verongelukte broer. Dat is het begin van een spannende speurtocht naar de jongen die haar de foto bezorgde. Wie is hij, en waarom heeft hij een foto van haar broer?

Ook naar dit boek ben ik super benieuwd. Het verhaal lijkt me enorm bijzonder.

 

Het alfabet van Candice Phee
Candice Phee wil het leven voor iedereen mooier maken. Jammer genoeg is ze nogal onhandig – en heeft ze dat zelf niet door.
Van school heeft Candice de opdracht gekregen om zichzelf te beschrijven aan de hand van een alfabet. Ze levert alleen geen a4’tje in, maar een volledig boek…
Zo komen we alles te weten over de familieruzie met rijke oom Brian, hoe haar vriend Douglas Benson uit een Andere Dimensie is gekomen (en daar weer naar terug wil), wat er jaren geleden met Candices zusje gebeurde en waarom Aardvark-Vis waarschijnlijk denkt dat Candice God is. En over hoe ze blijft zoeken naar het geluk, voor zichzelf en voor alle mensen om haar heen.

Dit boek werd me aanbevolen als een enorm goed boek dat niet de aandacht krijgt die het verdient.  Ik ben er inmiddels al ik begonnen en vlieg er doorheen.

 

Martijn Frankenstijn gaat op spokenjacht
Speciaal voor de Kinderboekenweek 2017 verschijnt dit superoriginele griezelboek voor peuters en kleuters: Martijn Frankenstijn gaat op spokenjacht van Harmen van Straaten.
Het is bedtijd, maar Martijn Frankenstijn gaat nog lang niet slapen. Hij gaat op spokenjacht! Van de kelder tot de tuin, en van de wc tot onder zijn bed – pas als hij alle spookjes in huis heeft gevonden, kan hij slapen. Help jij hem ze allemaal te vinden?
Zo werkt het:
1) Doe het licht in je kamer uit.
2) Zet je zaklamp of lichtje van je smartphone aan.
3) Open het boek.
4) Houd je zaklamp of smartphone achter de pagina om de verborgen spookjes te zien.

Een super leuk boekje in de aanloop naar Halloween. Ik ben benieuwd wat de kindjes er van gaan vinden.

 

Het meisje met de zwavelstokjes
Het klassieke sprookje van het meisje, dat in de bittere winterkou zwavelstokjes moet verkopen omdat er thuis niets te eten is, blijft mensen wereldwijd raken. Komt het door de eenvoud van het verhaal? Door de combinatie van vreugde en verdriet? Door de kracht van verbeelding? De dood, die het meisje herenigt met haar grootmoeder, is voor haar een bevrijding.
Deze uitgave van het beroemde verhaal van Hans Christian Andersen is een Koreaanse bewerking. De bijzondere illustraties in waterverf roepen een sfeer op als van een droomwereld, die goed bij het sprookje past. Voor kinderen vanaf 5 jaar.

Ik ben dol op deze boeken van Clavis. Ik kan er echt geen genoeg van krijgen en dit is een van mijn lievelingssprookjes.

 

Kwak in het wak
Een grappig boek met heel bijzondere illustraties over hulp vragen en ontvangen. Voor iedereen vanaf 4 jaar.
Kwak is een verstrooide eend. Op een avond valt hij in slaap op een meer, maar juist die nacht gaat het vriezen … Ai, Kwak zit vast! Wie kan hem helpen?

Een super schatig boekje dat ik snel aan de kindjes ga voorlezen.

 

De Grot
Hoewel de wolf alles probeert om het kleine
diertje uit de grot te lokken, lijkt niets te
werken. Maar wat gebeurt er als het hem
eindelijk toch lukt?
Dit vrolijke verhaal laat je niet alleen hardop
lachen – het zal je ook ENORM verrassen.

Een boekje dat top of flop gaat worden. Ik ben heel erg benieuwd.
Woordnerd
Ambrose zit thuis. Zijn moeder wil niet meer dat hij naar school gaat, omdat zijn ‘vrienden’ hem bijna hebben vermoord door een pinda tussen zijn boterham te stoppen. Niet dat Ambrose dat erg vindt – door zijn merkwaardigeuiterlijk, het feit dat hij zo vaak verhuist en zijn talent om altijd de verkeerde dingen te zeggen was hij al niet erg geliefd op school (understatement van het jaar).
Nee, Ambrose voelt zich veel fijner in het souterrain van een ouder Grieks echtpaar waar hij met zijn moeder woont. Maar dan komt tot schrik van Ambroses moeder de zoon van de Grieken weer thuis wonen: Cosmo, vers uit de gevangenis. Ambrose krijgt van zijn moeder te horen dat hij ver uit de buurt van Cosmo moet blijven. Toch ontdekt Ambrose dat hij en Cosmo een bijzondere liefde delen: scrabble. En hoewel Cosmo er alles aan doet om Ambrose te ontlopen, weet die hem er toch van te overtuigen om hem mee te nemen naar zijn scrabbleclub. En zijn moeder mag er niet achter komen, want dan komen ze allebei in moeilijkheden.

Naar dit boek ben ik enorm benieuwd en ik kan niet wachten tot ik het kan gaan lezen.

 

The reason you’re alive
Als David Granger zijn BMW in de prak rijdt, komen de artsen erachter dat hij een hersentumor heeft. Omdat hij moet revalideren, belandt de meest politiek incorrecte Vietnamveteraan die ooit de literatuur is binnengewandeld in huis bij zijn zoon – de jongeman die hij met zijn politieke opvattingen tegen zich in het harnas heeft gejaagd.
Tegelijkertijd heeft David af te rekenen met een schim uit het verleden – nog iedere dag is hij erop bedacht dat deze figuur, Clayton Fire Bear, hem komt vermoorden. David heeft namelijk iets wat aan Clayton Fire Bear toebehoort. En om het verleden eindelijk echt achter zich te laten, moet hij zijn Nemesis onder ogen komen…
Humoristisch, politiek incorrect en zo eerlijk dat je hart breekt.

Ik zie net dat dit boek pas in november verschijnt dus ik moet hier nog even mijn mond gaan houden over dit boek. Ook al ben ik super benieuwd. Ps. dit is de engelse cover. Op de foto kan je alvast een glimp opvangen van de Nederlandse cover.

 

Het grote misschien
Miles Halter, gefascineerd door Beroemde Laatste Woorden, gaat naar Culver Creek, Alabama, om zich voor te bereiden op de universiteit. Daar vormt hij al snel een onafscheidelijk drietal met zijn kamergenoot de Kolonel en diens beste vriendin Alaska.
Vanaf het moment dat Alaska zijn leven binnenwandelt – spannende, intelligente, supersexy, totaal verknipte Alaska – is Miles verloren. Hij weet dat hij de grens van hun kostbare vriendschap niet moet overschrijden, maar hij kan niet anders – want het leven begint pas echt te zinderen als de liefde zijn intrede doet. Onbeantwoorde, onmogelijke liefde. Of toch niet?
Het Grote Misschien is een verhaal over de pijn en vreugde van het intense leven, ware liefde en verscheurend verlies, dat de lezer altijd zal bijblijven.

Dit boek heb ik al heel vaak in mijn handen gehad maar nooit gekocht. Bij uitgeverij Lemnicaat lag hij bij de ‘krasjesboeken’ / lichte beschadiging en mocht ik hem mee nemen.

 

De Sprookjesverteller
Abel is een jongen waar je het beste met een grote boog omheen kunt lopen: asociaal, een spijbelaar en een drugsdealer. Anna is dan ook heel verbaasd als ze hem op een dag aan zijn zusje een prachtig sprookje hoort vertellen.
Anna wordt op slag verliefd op deze mysterieuze jongen die twee kanten lijkt te hebben, én ze wordt gevangen door het sprookje dat Abel vertelt. Maar de vertelling wordt steeds zwarter – en als er doden in het verhaal vallen, duikt ook in de werkelijkheid het eerste lijk op…
Wat is er waar van het sprookje en wie is Abel echt?

Dit boek schijnt voor iedereen anders te zijn. Je vind het helemaal geweldig of helemaal niets. Ik ben enorm benieuwd wat ik er van ga vinden.

 

Onruststokers
Alena heeft haar moeder nooit gekend. Ze woont bij haar halfbroer Danny en zijn vriend Nick, die een onafhankelijke politieke koffiebar runt – de plek op de wereld waar Alena het liefste is.
Als Alena erachter probeert te komen wie haar moeder eigenlijk was, probeert haar broer haar onderzoek op alle manieren te dwarsbomen.
Haar veilige leven begint steeds heviger op zijn grondvesten te schudden wanneer een aanslagpleger bommen legt in supermarkten in haar buurt, de boekwinkel wordt aangevallen en ze meer over haar moeder te weten komt. Heeft Danny gelijk als hij haar tegen de werkelijkheid wil beschermen?
Catherine Barter gaf les in Amerikaanse literatuur en promoveerde op de jeugdboekenschrijver Sherman Alexie. Ze is mededirecteur van de oudste onafhankelijke ‘radicale’ boekwinkel in Londen, Housmans. Onruststokers is haar eerste jeugdroman.

Nog een boek waar ik nog even mijn mond over moet gaan houden….

 

 

Dit was hem voor deze week. Hij is echt enorm lang geworden door mijn geweldige bezoek aan Lemniscaat.

Welk boek van deze week wil jij graag lezen?

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *