Stacking The Shelves week 32 – 2016

Lieve lezers,

Hij is een beetje heel heel heel erg laat. Maar door allemaal drukke dagen ben ik er niet aan toe gekomen om dit artikel eerder te schrijven. Maar gelukkig is hij er nog op tijd. De Stacking The Shelves van week 32. Het grote voordeel nu is dat die van week 33 er lekker snel achteraan komt dus dubbel zo veel inspiratie de komende dagen.

IMG_9577

Getekend
Als Mirna’s gloednieuwe liefde Allan vraagt of ze met hem en zijn beste vrienden mee gaat naar Spanje, twijfelt ze. Ze is bang dat haar onzekerheid haar in de weg zit en Allans vrienden kent ze niet. Ze gaat toch mee, maar wordt geconfronteerd met haar verleden. Hoe moet ze deze onbekende mensen uitleggen dat ze niet mee kan zwemmen en hoe voorkomt ze dat Allan te weten komt wat ze vroeger heeft gedaan?

Suzanne die ik al lange tijd op Facebook heb vroeg me of ik dit boek van haar wilde lezen. En aangezien ik laatst nog een flink artikel heb geschreven overdag ik ‘beginnende’ auteurs weer een kans wil geven is dit boek dus van harte welkom.

Daar heb je vrienden voor
Stoer en aantrekkelijk wil hij zijn, stoffig en degelijk is hij. Joost, veertig, ongehuwd, schrijver, kunsthistoricus en archeoloog; werkzaam bij het Rijksmuseum en de Universiteit van Amsterdam. Een verblijf van twee maanden in Rome, waar hij werkt aan een boek over keizer Augustus, zorgt voor de ommekeer. Hij beseft dat de tijd niet stilstaat en dat hij een beetje moet doorpakken als hij wil dat er ooit iets verandert. In een moment van overmoed laat hij zich een nieuwe look aanmeten – wie weet volgt de rest dan vanzelf?
Terug in Nederland ziet het leven er helaas toch wat anders uit dan in de Italiaanse zon. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt hij op één dag twee keer ontslagen en raakt hij verstrikt in een geheim genootschap en een mysterieus raadsel. Maar wat hem het meest uit zijn slaap houdt, is het besef dat hij een kind wil. Zijn vrienden wijzen hem fijntjes op de logische consequentie waar hij zelf nog voor terugschrikt: wil je een kind, dan heb je een vrouw nodig…

Astrid Harrewijn is gewoon een van mijn favoriete auteurs. Ik was dan ook heel erg blij toen ik gevraagd werd om dit boek te lezen.

Hotel Evergreen Falls 
In 1926 is Violet een kamermeisje in Hotel Evergreen Falls. Dan wordt ze verliefd op Sam, een van de gasten, en hij op haar. Violet zet alles op het spel om bij Sam te zijn. Daar betaalt ze een hoge prijs voor…
2014. Lauren is naar de andere kant van Australië verhuisd om te ontsnappen aan haar bazige moeder. Ze huurt een appartementje vlak bij een vervallen hotel in het dorp. Lauren kan het niet nalaten om op onderzoek uit te gaan. Wat ze ontdekt verandert meerdere levens, waaronder dat van haarzelf.

Zoals jullie weten keek ik heel heel erg uit naar dit boek. Ik deed dan ook een dansje toen dit boek net voor mijn verjaardag binnen kwam.

 

Dat was hem weer voor deze week.
Welk boek zou jij heel graag willen lezen?

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *