Stacking The Shelves week 40 – 2016

Lieve lezers,

Misschien had je het voor het weekend al op snapchat gezien dat de stapel die binnen was gekomen al enorm was. Deze week is het weer een flink pak aan boeken omdat veel uitgevers oktober als maand gebruiken om boeken uit te brengen.
Kijk daarom ook deze week weer mee naar al het prachtigs dat is binnengekomen.

IMG_0574

Oprecht
De populaire New Adult-auteur Colleen Hoover bewijst haar kwaliteit opnieuw met Oprecht. Hoofdpersoon Auburn heeft een extra baantje nodig en solliciteert bij kunstenaar Owen Gentry. Ze voelt zich meteen aangetrokken tot de mysterieuze, artistieke Owen. Maar hij heeft geheimen. Heel grote geheimen, die een toekomst voor hen samen in de weg staan. Vooral als hij ze níét opbiecht. Oprecht is de vijfde naar het Nederlands vertaalde roman van de Amerikaanse succesauteur Colleen Hoover.

Dit boek heb ik ontvangen op de boekpresentatie van dit boek waarover zeer binnenkort het verslag verschijnt.

Liever met Lef
In ‘Liever met lef’ inspireert blogger Dagmar Valerie je om positief in het leven te staan en altijd te blijven dromen. Haar eigen levensverhaal is hierin de rode draad.

Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. Met motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Wat staat er op jouw bucketlist? Volg je hart en maak je dromen waar, leef met lef!

Dagmar is al sinds het begin van mijn blogtijd een grote inspiratie voor me. Ik ben dan ook enorm blij dat ik haar boek mag gaan lezen.

Dans met mij 
In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs opa Henri, die zelf heeft gestudeerd aan le Cadre noir, een van de meest prestigieuze rijscholen in Frankrijk. Hij hoopt dat het Sarah een kans in het leven zal geven. Maar als het noodlot toeslaat staat Sarah er weer alleen voor.
Natasha is advocate Jeugdrecht en raakt vaak te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar bijna ex-man Mac, maar nu komt hij tijdelijk weer wonen in het huis dat nog van hen beiden is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet en haar een helpende hand biedt, zet dit haar leven pas echt op z’n kop.

Jojo Moyes is met stipt een van mijn favoriete auteurs. Ik kan dan ook niet wachten tot ik in dit boek kan gaan beginnen.

De dag van de zonnewende 
‘De dag van de zonnewende’ van Sarah Lark is het derde en laatste, zelfstandig te lezen deel in de Elizabeth Sation-serie. ‘Het land met de gouden kust’ en ‘De schaduw van de Kauri-boom’ waren de eerste en tweede boeken in de serie.
Nieuw-Zeeland, 1899. De jonge Roberta moet toezien hoe Kevin, de man op wie ze verliefd is, als arts gaat werken in Zuid-Afrika, waar de Boerenoorlog woedt. Maar ze is vastbesloten voor hem te vechten- en haar moed kent geen grenzen… Kevins nichtje Atamarie staat voor haar eigen uitdaging. Al sinds haar jeugd is ze gefascineerd door de vliegers die de Maori oplaten om hun boodschappen naar de goden te zenden. Als enig meisje meldt ze zich bij de universiteit om ingenieur te worden, maar daar treft ze luchtvaartpionier Richard Pearse, en opeens staat ze voor een heel andere keuze.

Sarah Lark heeft een bijzondere betoverende schrijfstijl. En alleen al voor het uiterlijk van dit boek moet je het in je kast hebben staan.

Carry on en leef 
In een wereld van Instagramfilters en Photoshop is hier de frisse wind van Glennon Doyle Melton, de auteur van ‘Carry on en Leef’. Ze omschrijft zichzelf als ‘bijna beschamend schaamteloos’ met een duidelijke missie: de waarheid vertellen. Oók als die pijnlijk is.
In ‘Carry On en Leef’ blikt Glennon Doyle Melton terug op haar leven so far – ze is nog maar net veertig.Twintig jaar lang nam ze haar toevlucht tot overmatig eten, alcohol en drugs, totdat ze koos voor het leven. Met vallen en opstaan, dat wel. Haar (eigenzinnige) geloof speelt daarin een belangrijke rol. Vermakelijk, herkenbaar er vooral vol levenswijsheid, die Melton schijnbaar achteloos tentoonspreidt. Een inspirerend boek over compassie en kwetsbaar zijn.

Heel erg benieuwd naar of dit boek net zo levens veranderend gaat zijn als gezegd word.

Yoga voor dummies 
Of je nu een beginnende of doorgewinterde yogaliefhebber bent, in de pocketeditie van ‘Yoga voor Dummies’ vind je de tips en technieken die je nodig hebt om je lichamelijk en geestelijk snel beter te voelen. Informatie over alle belangrijke houdingen en poses wordt rijk gei¨llustreerd met duidelijke foto’s. Ook komen speciale yoga-instructies voor kinderen, ouderen en zwangere vrouwen aan bod en worden er oefeningen geboden voor lichaamsherstel en pijnbestrijding.
Georg Feuerstein is een belangrijk onderzoeker op het gebied van yoga en is auteur van ruim dertig boeken. Larry Payne is een internationaal bekende yogaleraar en rugspecialist.

Nu ik een mega drukke baan heb komt dit boek als geroepen.

De Shanghai keuken
De lang verwachte opvolger van De echte Chinese keuken thuis De Chinese keuken kent vier hoofdkeukens: De Shanghai-keuken (terug te vinden in dit kookboek) uit het oosten van China, de Sichuan-keuken (terug te vinden in De echte Chinese keuken thuis) uit het westen van China, de Kantonese-keuken in het zuiden en de Beijing-keuken in het westen van China. De regio Shanghai heeft veel rivieren, meren en plassen en het is dus niet verrassend dat in veel gerechten vis voorkomt. Bovendien wordt de Shanghainese keuken gekarakteriseerd door een groter gebruik van sojasaus, suiker, rijstwijn en rijstazijn. De keuken biedt vele beroemde gerechten zoals Xia long bao (Shanghainese dumplings) en Sticky tofoe. Voor het ontbijt is het vaak een simpele snack zoals rijst en gefrituurd deeg, genaamd Youtiao. Fuchsia Dunlop is er – na haar eerdere bestseller De echte Chinese keuken thuis wederom in geslaagd om een watertandend beeld te schetsen van een van de meest complexe en bijzondere keukens ter wereld.

De laatste tijd haal ik steeds meer plezier uit koken. Een kookboek is dan ook van harte welkom om meer te kunnen genieten, leren en uitproberen.

 

Dat was de flinke stapel weer voor deze week. Volgende week zit er ook nog eens een heel mooi boek bij dat je misschien op Facebook al wel voorbij hebt zien komen.

Wat is jouw favoriet van deze week?

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Stacking The Shelves week 40 – 2016

  1. Ik ben op dit moment bezig in ‘een leven na jou’ en ‘dans met mij’ staat zeker daarna ook nog op de planning. Ben verder ook wel heel erg benieuwd naar Carry on en leef. Eigenlijk zijn alle boeken in dit rijtje denk ik het lezen wel waard (welk boek niet ;))

  2. Ik heb Oprecht (Confess) al gelezen en is ook een heel goed boek. De ene keer gebruikt CoHo gedichten, dan weer liedjes en deze keer gebruikt ze schilderijen in haar boek. Aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *