Stacking The Shelves week 41 – 2016

Lieve lezers,

Hoera het is weer maandag! Daarom staat er aan het begin van deze prachtige week weer een nieuwe stacking the shelves voor je klaar. Deze week zijn er echte pareltjes binnen gekomen die ik graag met jullie wil delen.

IMG_0650

Sisi
Ze is een van de mooiste vrouwen ter wereld. Iedereen noemt haar Sisi. Op haar zestiende trouwt ze met keizer Frans Jozef I van Oostenrijk. In Wenen gonst het in het paleis van de geruchten en intriges. Sisi ervaart zowel haar huwelijk als het strenge hofprotocol als verstikkend. Ze vindt troost op haar landgoed buiten Boedapest. Daar rijdt ze paard en geniet van het gezelschap van graaf Andrassy. Tot ze door tragisch nieuws gedwongen wordt terug te keren naar Wenen.

Ik ben enorm benieuwd naar dit boek. Vooral omdat het zulke hoge ogen in het buitenland heeft gegooid.

Het balseizoen
Megan houdt van voetballen; het is haar grote droom om met haar team mee te doen aan de Olympische Spelen. Waar ze beslist níét van houdt zijn zijden jurken en een reverence leren maken. Wanneer haar moeder haar en haar tweelingzus in het geheim opgeeft als debutante voor het balseizoen, is ze dan ook furieus. Weigeren heeft echter geen zin, en dus komt ze terecht in een wereld van buigingen, ballroomdansen en een heleboel vuile spelletjes…
Hoe overleeft ze het daar zonder zichzelf compleet voor schut te zetten?

Een boek waarin ik stiekem al begonnen ben omdat ik echt zin had in een heerlijke YA-chicklit. En ik kan je vertellen je zit er heel snel heerlijk in.

Het Jungleboek
Het jungleboek is het wereldberoemde verhaal over Mowgli, het mensenkind dat in de jungle van India wordt opgevoed door wolven, wordt ontvoerd door apen en moet afrekenen met een tijger die hem als zijn prooi ziet. In deze bewerking van de originele tekst van Rudyard Kipling komen alle bekende personages voorbij: Mowgli, zijn vrienden Akela, Baloe en Bagheera, de hypnotiserende slang Kaa, de gemene grijze apen en de vervaarlijke tijger Shere Khan, Mowgli’s aartsvijand.

De recensie van dit boek komt heel snel omdat alleen al de tekeningen in dit boek echt adembenemend zijn.

Harry Potter and the Chamber of Secrets – Illustrated Edition
Prepare to be spellbound by Jim Kay’s dazzling full-colour illustrations in this stunning new edition of J.K. Rowling’s Harry Potter and the Chamber of Secrets. Breathtaking scenes, dark themes and unforgettable characters – including Dobby and Gilderoy Lockhart – await inside this fully illustrated edition. With paint, pencil and pixels, award-winning illustrator Jim Kay conjures the wizarding world as we have never seen it before. Fizzing with magic and brimming with humour, this inspired re-imagining will captivate fans and new readers alike, as Harry and his friends, now in their second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, seek out a legendary chamber and the deadly secret that lies at its heart.

Dit boek is echt weer waanzinnig mooi. Ik durf zelfs bijna te zeggen dat hij nog mooier is dan deel 1.

 

Dat was hem weer voor deze week. Ik ben super blij met al deze mooie boeken die binnen zijn gekomen en kijk er enorm naar uit om ze te gaan lezen.

Welk boek wil jij graag lezen?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *