Recensie: Het Jungleboek

Lieve lezers,

Vorige week viel dit waanzinnig mooie boek op de mat. Ik kon niet wachten om het te gaan lezen omdat alleen al de tekeningen heel veel goed beloofde. Vandaag wil ik jullie graag alles over dit bijzondere boek gaan vertellen.

Titel: Het Jungleboek
Auteur: Rudyard Kipling & Quentin Greban
Verschenen:  oktober 2016
Pagina’s: 106
Uitgever: Clavis

  Koop bij bol.com

Het jungleboek is het wereldberoemde verhaal over Mowgli, het mensenkind dat in de jungle van India wordt opgevoed door wolven, wordt ontvoerd door apen en moet afrekenen met een tijger die hem als zijn prooi ziet. In deze bewerking van de originele tekst van Rudyard Kipling komen alle bekende personages voorbij: Mowgli, zijn vrienden Akela, Baloe en Bagheera, de hypnotiserende slang Kaa, de gemene grijze apen en de vervaarlijke tijger Shere Khan, Mowgli’s aartsvijand.

We kennen dit verhaal natuurlijk allemaal van de Disney klassieker Jungleboek. Maar dit boek is nu eens met het klassieke verhaal in een prachtig nieuw jasje gestoken.

IMG_0660

Laten we beginnen bij het begin. Het boek zelf is een groot boek hierdoor is het nog even een tikje indrukwekkender. De cover is van een prachtig glanzend stevig materiaal en de pagina’s zijn glanzend en heerlijk stevig. Plus punt kinderproof.
Om dan gelijk even door te gaan op het punt kinderen. Jep het is een boek voor vanaf 8 jaar. Maar laat ik gelijk met de deur in huis vallen. Het is een boek van 106 pagina’s waarbij je bij elke pagina meer en meer betoverd raakt. Gooi leeftijd maar overboord dit boek moet je in de kast hebben.

IMG_0658

De tekeningen in dit boek verdienen zo enorm veel credits. Ze zijn zo adembenemend mooi dat ik van dit boek extra en vooral ook heel lang heb kunnen genieten. De tekeningen nemen je mee en laten je niet los. Ik blijf er maar naar kijken en ze bewonderen. Aan elk detail is gedacht elke emotie komt over zoals hij moet zijn. De tekeningen wisselen van klein en ‘simpel’ naar enorm indrukwekkend en twee pagina’s groot. Hierdoor is elke bladzijden omslaan een waar avontuur.

Dan komen we natuurlijk aan bij het verhaal. We kennen allemaal wel het prachtige avontuur van het mensenkind Mowgli dat opgevoed word in de jungle door wolven.
In dit boek is de schrijfstijl heerlijk. Hij laat je opstijgen en voert je mee op een prachtig avontuur. De hele schrijfstijl voelt als een waanzinnig sprookje omdat elke zin klopt en heerlijk loopt.
Hierdoor krijgt het hele verhaal nog een extra prachtige dementie er bij.

IMG_0657

Het boek is heerlijk te lezen voor welke leeftijd dan ook. Zo kan je het prima als volwassenen voor jezelf lezen omdat het zo mooi geschreven is en de tekeningen zo indrukwekkend. Maar ook is het boek heerlijk om voor te lezen. Elke avond voor het slapen een klein stukje of samen op de bank. Maar ook voor elk kind dat zelf al aardig goed kan lezen. De taal is namelijk mooi, niet te moeilijk en vooral passend bij deze tijd. Geen ouderwetse woorden maar alles begrijpbaar mooi en hier en daar zelf grappig.

IMG_0656

Eigenlijk kan ik niet anders dan volledig verliefd zijn op dit boek. Het is aan alle kanten zo enorm mooi, bijzonder en prachtig.
Dit boek heeft mijn hart gestolen.

“In dit boek staat de bladzijde omslaan garant voor een prachtig avontuur.”

SterSterSterSterSter

Wat vinden jullie van dit boek? 

Liefs, Marjolein

Ps. geen van deze foto’s is bewerkt. Zo krijg je namelijk het echte beeld van hoe prachtig te tekeningen zijn.

One thought on “Recensie: Het Jungleboek

  1. Het boek is een klassieker. Heb hier gewoon de standaard tekst editie in huis liggen. Maar ik zou haast deze erbij willen kopen. Wat een mooie illustraties zeg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *