What’s on my e-reader

Lieve lezers,

Steeds vaker krijg ik de vraag wat er nu eigenlijk allemaal op mijn e-reader staat. Mijn e-reader is namelijk een vast element in mijn tas. Want wie van ons kan er nu zonder boeken. Door middel van mijn e-reader heb ik altijd honderden boeken in mijn tas. Maar aangezien ik zo veel papieren recensie-exemplaren ontvang wat staat er dan eigenlijk op mijn e-reader?

IMG_0675

Nog niet verschenen boeken
Een groot deel van de boeken op mijn e-reader zijn boeken die nog niet verschenen zijn. (Nu inmiddels wel maar toen der tijd niet) Vanuit de uitgever heb ik soms het privilege om boeken te lezen nog voor ze naar de drukker zijn gegaan. Dit om jullie als eerste van een recensie te kunnen voorzien.
Maar soms ook boeken die ik voor een auteur lees als proeflezer. Zo kan ik feedback verschaffen voordat het boek naar de uitgever word gestuurd.

Boeken met een verkeerd lettertype
Sommige boeken zijn voor mij zeer moeilijk om te lezen. Dit komt door mijn dyslexie. Als een boek een zeer klein lettertype heeft of een hele kleine regelafstand is het voor mij vaak onmogelijk om het boek te lezen. Soms koop ik dan gewoon het ebook maar soms mail ik ook de uitgever of ze me van een boek ook het ebook kunnen verschaffen. Veel uitgevers geven namelijk niet zo graag een ebook omdat er helaas bloggers zijn dit dit ebook doorsturen. Doordat ik op een e-reader het lettertype kan instellen kan ik veel gemakkelijker een boek lezen dan dat ik met het fysieke exemplaar loop te worstelen.

Goedkope boeken
Soms zie je een heerlijke chicklit of een thriller die je normaal op papier niet zou kopen omdat je het boek toch net iets te duur vind. Maar als het boek verkrijgbaar is voor 99cent dan kan je niet anders dan het kopen. Om eerlijk te zijn belanden deze boeken op mijn e-reader en lees ik zo over het algemeen niet. Tenzij ik op vakantie ben en gewoon zin heb ik een heerlijk simpel en flauw boek. Maar toch ben ik blij dat ik het gekocht hebt het kan lezen en het op mijn e-reader staat.
Maar ook boeken die als e-reader een veel aantrekkelijkere prijs hebben dan op papier. Echter moet het dan wel een boek zijn waarvan ik niet perse wil dat ik het in mijn kast heb staan.

Laatst gelezen
Het laatst uitgelezen boek op mijn e-reader is Hof van Doorns en Rozen. Zoals jullie in de recensie vast wel gezien hebben wat het lettertype lastig voor mij in dit boek. Daarom heb ik het boek als epub op mijn ereader gelezen.

Nu aan het lezen
Op dit moment ben ik op mijn e-reader Een liefde in Rome aan het lezen. Een tot nu toe prachtig boek waar ik echt van aan het genieten ben.

Soort boeken
Eigenlijk staat er van alles op mijn e-reader. Van Young Adult boeken tot chicklit en thrillers. Alles staat er op. Het fijne hieraan is, is dat ik altijd kan kiezen in wat voor soort boek ik zin heb en ik het altijd bij me heb.

 

Wat staat er op jouw e-reader?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *