Stacking The Shelves week 42 -2016

Lieve lezers,

Deze Stacking The Shelves is deze week wat later dan normaal. Dit omdat ik maandag helaas geen tijd had om dit item te maken. Maar vandaag kunnen jullie er op deze donkere donderdag extra van genieten. Ook de stapel is deze week weer bijzonder mooi. Kijk snel mee naar wat er allemaal nieuw verschenen is en wat ik gekocht heb.

img_0794

Peter Pan
J. M. Barrie’s Peter Pan is a thrilling adventure for all ages – the story of the boy who refuses to grow up is a tale that never gets old. It follows the Darling children, Wendy, John and Michael, who befriend the magical Peter and are whisked away to Neverland, where the villainous Captain Hook and the brave Lost Boys await. With illustrations by F. D. Bedford, gorgeously coloured by one of Britain’s leading colourists, Barbara Frith, this majestic Macmillan Collector’s Library edition brings to life one of the world’s favourite tales. Designed to appeal to the booklover, the Macmillan Collector’s Library is a series of beautiful gift editions of much loved classic titles. Macmillan Collector’s Library are books to love and treasure.

Dit boekje kwam ik tegen in mijn lokale boekhandel (Het verboden rijk) en kon ik gewoon echt niet laten liggen. Het is een klein schattig boekje met goud omrande pagina’s en prachtige tekeningen er in.
Plus naar deze klassieker zocht ik al heel lang om hem in mijn boekenkast te hebben.

My reading journal
De allermooiste zinnen, de spannendste scènes, de wonderlijkste werelden, alternatieve eindes, personages om mee te daten, wish list, boeken om nooit te vergeten.

Echt weer zo een boek die je gewoon moet hebben als boekenliefhebber. Heerlijk om in te vullen en binnenkort natuurlijk de recensie hier op de site.

De beste beer van de wereld
Winnie de Poeh – De beste beer van de wereld is het officiële vervolg op de bekende boeken Het huis in het Poeh-hoekje en Terug naar het Honderd-Bunders-Bos, dat verschijnt ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van Winnie de Poeh. De gloednieuwe verhalen voeren de lezers weer mee naar het Honderd-Bunders-Bos, voor meer avonturen met de bekende beer en zijn vriendjes. Poeh en Knorretje bereiden zich voor op bezoek van een draak, er komt bezoek in het bos, Iejoor maakt zich zorgen over zijn hoekje en Poeh gaat op zoek naar de kop van de Nijl.  

Vier nieuwe verhalen van vier verschillende auteurs, met nieuwe illustraties van Mark Burgess in de klassieke stijl van E.H. Shepard.

Dit boek is zo waanzinnig mooi. Echt alles aan dit boek is prachtig. Ik ben er nu al zo verliefd op en mijn hele familie met mij. Mijn vader kon het boek al niet meer los laten en ik ontving al foto’s van mijn moeder die mijn vader spotte met stiekem in het boek lezen.

The Juwel
Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

Dit boek wil ik al zo lang lezen en voel me dan ook zeer vereerd dat de uitgever mij de kans heeft gegeven om dit boek te lezen. Binnenkort dus de recensie. Ps is die kaft niet geweldig!

Sterrenstof
Henry is nooit verliefd geweest. Tot Grace aan het begin van het examenjaar bij hem op school komt. Grace is vreemd. Ze draagt jongenskleren. Ze loopt met een kruk. Ze zegt nee tegen het hoofdredacteurschap van de schoolkrant, waar Henry al jaren van droomt. Het is overduidelijk dat Grace een groot verdriet met zich meedraagt. En toch. Henry wordt verliefd op haar. Tot over zijn oren, met open ogen, met alle kans op een gebroken hart. Want als je geen risico durft te nemen voor de liefde van je leven… wanneer dan wel?

Over dit boek heeft iedereen het op het moment. Ik ben daarom ook heel erg benieuwd of het echt zo geweldig gaat zijn als iedereen zegt.

Nerve
Vey meldt zich aan om mee te spelen in NERVE, een spel dat online live wordt uitgezonden. Alles draait bij NERVE om durven en je grenzen verleggen. De spelmakers blijken Vey goed te kennen. Ze wordt verleid met prijzen die van haar ThisIsMe-pagina zijn gehaald en ze wordt gekoppeld aan dé perfecte jongen, de woest aantrekkelijke Ian.
In het begin is het spel geweldig: Vey en Ian krijgen veel fans die hen aanmoedigen om steeds riskantere uitdagingen aan te gaan, waarbij steeds meer te winnen valt. Maar dan krijgt het spel een dramatische wending, en het is alles of niets voor Vey.

De verfilming van dit boek draait nu in de bioscoop en ik ben dan ook heel erg benieuwd hoe het boek en de film gaan zijn. Binnenkort meer.

Een liefde in Rome
De jonge kunstenares Alice reist niet alleen naar Rome voor inspiratie, maar ook voor een laatste avontuur, voordat ze zich settelt met haar verloofde. Bestaat er zoiets als liefde op het eerste gezicht, en zou zij het ooit meemaken? Meg en Alec zijn in Rome voor een romantische vakantie. Die kunnen ze wel gebruiken sinds hun drukke leven met kinderen en carrières het heeft gewonnen van de romantiek. Constance en Lizzie zijn in Rome om de as te verstrooien van Henry, Constances geliefde echtgenoot en Lizzies broer. Constance en Henry hebben elkaar tientallen jaren geleden leren kennen in Rome, maar Lizzie weet niet wat het echte verhaal is achter die ontmoeting – en welke geheimen hun reis aan het licht zal brengen… 
De verteller van dit verhaal is Rome zelf. Een stad met honderden jaren geschiedenis. Een stad waar geliefden elkaar vinden…

In dit boek ben ik op mijn ereader al begonnen maar vind het heerlijk dat ik hem nu uit kan lezen op papier. Binnenkort de recensie. (En die beloofd veel goeds)

Belle en het Beest
Er was eens, in een land hier ver vandaan, een koopman met twee dochters. De oudste dochter was verwend en ijdel, en de jongste zat het liefst met haar neus in de boeken. Ze was zo mooi dat iedereen haar ‘Belle’ noemde. Op een dag verdwaalde de koopman in het bos en kwam hij terecht in een kasteel dat wel betoverd leek. Plots stond hij oog in oog met de enige bewoner: een beest! Hij wilde de koopman alleen in leven laten als hij een van zijn dochters naar het kasteel zou sturen. En tegen de wil van haar vader, vertrok Belle naar het kasteel van het Beest …

Belle en het Beest is altijd mooi leuk en goed. Ik heb dit boekje net gelezen met de kindjes dus zeer binnenkort de recensie.

MAM dit is waarom ik zo veel van je hou
Het is altijd goed om je liefde voor je moeder niet onder stoelen of banken te steken. Leg haar in de watten, zet haar op een voetstuk, prijs haar de hemel in, maar bovenal: vertel haar dat je van haar houdt! Dat kan nu heel gemakkelijk met dit prachtige luxe geschenk waar iedere moeder van in katzwijm valt. Er zijn 50 lege plekken om in te vullen wat jouw moeder zo bijzonder maakt en waarom jouw moeder de leukste moeder op aarde is! Schrijf iets op de lijntjes, doe het boekje in de bijbehorende cadeaudoos en voila`: je hebt een geschenk dat je moeder voor altijd zal koesteren.

Het ideale cadeau boekje voor rond de feest dagen. In dit boekje kun je heel makkelijk invullen hoe veel je van je moeder houdt. Met een prachtig cadeau doosje er bij. Invullen inpakken en je hebt een prachtig cadeau. Ook hiervan binnenkort nog een recensie.

 

Dit was hem weer voor deze week. De stapel is weer gigantisch maar ik heb enorm veel zin om al deze pareltjes te gaan verslinden en invullen.
De eerste boeken voor volgende week liggen ook al weer klaar en ik kan alvast verklappen dat er weer leuke tussen zitten.

Welk boek uit deze stapel wil jij heel graag lezen?

Liefs, Marjolein

 

Ps. Omdat de uitklap verkoop link van bol.com helaas niet meer werkt kun je op de titel klikken voor de verkoop link. 

One thought on “Stacking The Shelves week 42 -2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *