Mijn Instagram tips

Lieve lezers,

De laatste tijd zit ik weer heerlijk in een Instagram foto flow. Daarom vond ik dat het tijd is om mijn nieuwste tips en tricks eens met jullie te delen.
Ik ben zelf momenteel nog wel bezig om een beetje een nieuwe stijl uit te vinden zoals je misschien wel gezien hebt omdat de herfst en de winter wat meer vraagt om een gezellige en knusse,warme foto’s.

schermafbeelding-2016-10-26-om-17-24-00

Kijk naar kleuren
Neem een goed kijkje naar de kleuren. Passen ze bij elkaar of hebben ze juist een mooi contrast. Maar ook belangrijk zijn het niet te veel kleuren en word het daardoor niet heel erg rommelig?
Ik zelf hou heel erg van wit op de achtergrond al ben ik daar momenteel wat meer mee aan het spelen om het wat minder wit te laten zijn voor de herfst/winter. Iets meer warmte wil ik nu graag in mijn eigen foto’s creëren. Zie als voorbeeld de foto van Het zwarte hart met de herfstblaadjes.

Filters
Ik was helemaal verknocht aan de filter Gingham en daarna aan Clarendon. Tot ik de app ColorStory leerde kennen. Deze app vond ik in het begin eigenlijk helemaal niets. Maar door er wat meer mee te spelen filters over elkaar heen te gooien krijg ik nu in de herfst een wat warmer wit gevoel in mijn foto’s. Ook kan deze vaak een foto laten worden wat ik bedoel zonder 100x de foto opnieuw te moeten maken ivm belichting.

Voor                                                                                                       Na

img_0541                                      img_0556

Met deze app kan je heel veel verschillende doelen bereiken toch hou ik er van om de foto’s toch nog natuurlijk te laten zijn. Hierdoor zijn ze soms niet helemaal 100% perfect maar ben ik toch meer tevreden. En heel soms gooi ik er dan alsnog een Instagram filter overheen zodat hij dan soms nog net een tikje mooier is.

100% perfect hoeft niet
Eigenlijk gaan dit naadloos over in het punt hierboven. Het hoeft niet altijd perfect te zijn. Ben niet te kritisch op jezelf. Maar natuurlijk moet de foto ook niet buiten wat je normaal maakt vallen.

Al doende leer je
Scrol maar eens helemaal naar beneden op mijn eigen Instagram account. (Oké misschien liever ook niet voor mijn eigen gevoel) maar die foto’s zijn echt lang niet zo mooi als wat ik tegenwoordig lever. En toch sta ik op dit moment op een keerpunt dat ik iets anders wil gaan doen. Zoals ik al zei met warme en meer elementen zoals bij onderstaande foto goed gelukt is deze foto was echter voor een artikel hier op de site en niet speciaal voor Instagram.

IMG_0724

Morgen ga ik zelf weer aan de slag met deze look omdat deze me wel heel erg beviel.

Accessoires
Zoek bij het hoofd element wat je fotografeert wat leuke accessoires de Action is daarvoor de plek waar je moet zijn. veel van mijn kleine ‘gezellige’ foto elementjes komen van de Action. Hierdoor is de foto niet zo kaal maar blijft het boek wel de aandacht vragen.
Het gevaar is wel dat het te rommelig wordt en hier moet je zeker voor waken. Soms werkt het bij mij wel eens als ik twijfel over een foto om 1 element weg te halen. Hierdoor wordt de foto vaak ineens een stuk beter.

 

Dit waren de tips weer voor vandaag. Binnenkort weer meer Instagram tips.

Welke filters gebruik jij op foto’s of gebruik je er juist geen?

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Mijn Instagram tips

  1. mooi..de foto van Witches..lekker in de tijd van het jaar. Nee, ik gebruik geen filters voor mn bookstagram..gaat meestal goed. Ben nu ook aan het brainstormen voor de opmaak mooie foto’s, ..collages vind ik ook erg leuk..helaas is het nu de beperkte tijd..waar ik mee struggle..en mn andere hobbies..Fijne dag & groeten!

  2. Het hangt eigenlijk beetje van foto tot foto af. Sommige vragen om een tint maar sommige zijn gewoon mooi opzich waardoor ze geen tint nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *