Netflix documentaire: Amanda Knox

Lieve lezers,

Een van de eerste recensies op deze blog ging over het boek van Amanda Knox. Nu heeft een documentaire gemaakt over haar verhaal.
Aangezien ik het boek enorm bijzonder in indrukwekkend vond werd het tijd om deze documentaire die net online staat te gaan bekijken.

In november 2007 was Amanda Knox 20, en ze was net een paar weken eerder naar Perugia in Italië verhuisd om daar Italiaans te gaan studeren toen haar vriendin en huisgenote, de jonge Engelse studente Meredith Kercher, op wrede wijze werd vermoord. Het moordonderzoek haalde wereldwijd de voorpagina’s en toen Amanda werd gearresteerd, zou ze het middelpunt worden van een mediahype.

Herinneren jullie je nog het verhaal wat een aantal jaar geleden de wereld veroverde? De Amerikaanse had haar huisgenootje vermoord. Of toch niet?
Hier ging het om Amanda bleef volhouden dat ze er niets vanaf wist. Maar toch bleef de politie haar kant op wijzen.

Het bijzondere aan deze documentaire is dat het alle kanten van het verhaal belicht. Zo heeft Netflix ook een trailer gemaakt voor de mensen die haar geloven en die haar niet geloven. Wat mij betreft heel erg slim. Want het is zoals Amanda zelf ook stelt in de docu, je gelooft haar of je geloofd haar niet. Er is geen middenweg.

Deze docu belicht ook echt elke kant van het verhaal je krijgt namelijk het verhaal van Amanda te horen. Van haar toen matige vriend die met haar veroordeeld werd. Maar ook van de agent die toen der tijd op de zaak zat. En voor mij een heel belangrijke van de journalist die toen der tijd bovenop de zaak zat.
Door al deze verhalen word het verhaal wat je kent ineens van heel andere oogpunten bekeken. Zeker omdat de laatste uitspraak nu twee jaar geleden echt is geweest en de mediahype eromheen is weg gezakt.
In deze docu merk je ook echt dat mensen nu het verhaal willen vertellen en niet een hoop geld willen verdienen.

Gedurende deze hele documentaire wordt je heen en weer geslingerd tussen een vinger willen wijzen, het totaal niet meer begrijpen en verbaasd zijn.
Het bijzondere vind ik dat in deze docu vind ik dat we informatie te horen krijgen die ik eigenlijk nooit eerder zo had gehoord.

Deze docu schijnt een nieuw licht op de zaak. In haar boek kreeg ik al heel veel verbazingwekkende informatie maar deze docu maakte de puzzel in mijn ogen iets meer compleet. Vooral omdat de journalist een heel nieuw licht op heel veel dingen liet schijnen.

Ik wil iedereen echt aanraden om het boek te lezen en daarna de docu te kijken. Maar andersom is natuurlijk ook een goede match.

Lees hier nog even mijn recensie van het boek.

Heb jij het boek al gelezen of van deze zaak gehoord? 

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *