Wachten tot je gehoord wordt – Amanda Knox

Lieve lezers,

Een hele tijd geleden mocht ik dit boek lezen voor Uitgeverij L.s. Het onderwerp van dit boek is op het moment weer helemaal actueel aangezien Amanda is vrijgesproken voor de moord op een  huisgenoot. Daarom was het tijd om een van mijn eerste recensies af te stoffen aan te passen aan hoe ik nu schrijf en opnieuw met jullie te delen.

Titel: Wachten tot je gehoord wordt
Auteur: Amanda Knox
Verschenen: Mei 2013
Pagina’s: 382
Uitgever: Slijthoff

9200000013468899

  Koop bij bol.com

In november 2007 was Amanda Knox 20, en ze was net een paar weken eerder naar Perugia in Italië verhuisd om daar Italiaans te gaan studeren toen haar vriendin en huisgenote, de jonge Engelse studente Meredith Kercher, op wrede wijze werd vermoord. Het moordonderzoek haalde wereldwijd de voorpagina’s en toen Amanda werd gearresteerd, zou ze het middelpunt worden van een mediahype.

In Wachten tot je gehoord wordt vertelt Amanda Knox voor het eerst welke verschrikkingen ze werkelijk heeft moeten doorstaan. Op basis van de dagboeken die ze bijhield en de brieven die ze schreef gedurende haar gevangenschap, geeft Amanda vastberaden een zeer persoonlijk verslag van haar aangrijpende ervaringen, van de verslagenheid over de moord op haar vriendin tot de talloze fouten en misverstanden die tot haar arrestatie zouden leiden. Ze vertelt uitgebreid hoe het was om als twintigjarige in een vreemd land gevangen te worden gezet voor een misdaad die ze niet had begaan en om door de internationale media te worden afgeschilderd als een demon. Ze schetst wat het betekende voor haar familie en vrienden die steeds op en neer pendelden om te zorgen dat ze nooit lang alleen zou zijn. Ze beschrijft hoe haar relatie met de mensen die in haar onschuld geloofden sterker werd en hoe de kracht van haar familie haar door de zwaarste tijd van haar jonge leven heen heeft geholpen. 

In wachten tot je gehoord wordt leef je mee met Amanda, vanaf het moment dat ze hoort dat ze naar Italië mag tot aan de verschrikkelijke uitspraken. Alles word zo mooi en duidelijk beschreven dat je echt met haar mee gaat leven. Los van of je vindt dat ze schuldig of onschuldig is. Haar boek neemt je mee in een duikvlucht langs alles wat ze meegemaakt heeft en laat je nadenken over hoe de zaak in elkaar steekt en waarom ze bepaalde dingen heeft gedaan zoals ze heeft gedaan.
Wij zagen altijd alles van buitenaf maar in dit boek word je mee naar binnen genomen.

Het verhaal heeft een zeer prettige schrijfstijl en is goed geschreven waardoor het prettig en snel leest. Dit boek heeft me echt doen verbazen. Hoe heeft dit allemaal kunnen gebeuren en hoe heeft alles zo kunnen lopen was het enige wat ik me af vroeg. De emoties in dit boek worden ook zo realistisch beschreven dat je het ene moment met open mond van verbazing zit te lezen en het andere moment een traan laat vallen. Maar het boek is niet heel zwaarmoedig, soms kon ik het echt niet laten om te lachen. Het is een heftig onderwerp wat gewoon goed beschreven is.

SterSterSterSterSter half

Nu de zaak weer zo actueel is raad ik iedereen aan om het boek te lezen. Het is namelijk echt de moeite waard. Of je nu veel of weinig van de zaak af weet het boek is voor iedereen te lezen.

Kennen jullie dit boek al of willen jullie het gaan lezen? Laat het me hieronder of op een van de social media accounts weten.

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “Wachten tot je gehoord wordt – Amanda Knox

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *