Boekpresentatie Hitte – Lis Lucassen

Lieve lezers,

Weten jullie het nog? In september, toen ik als allereerste de voorpublicatie van Hitte mocht lezen. Na de eerste hoofdstukken wilde ik al meer. Eindelijk het moment daar, donderdag 26 maart de boekpresentatie van Hitte.

Hitte

Het begon zoals altijd weer heel leuk. Ik miste mijn bus vervolgens had mijn trein vertraging miste ik mijn 3 nood aansluitingen maar uiteindelijk was ik in Gouda. Daar kwam ik op het station al een aantal andere lieve bloggers tegen. Het was een gezellige wandeling (wel omlopen) naar boekhandel Verkaaik waar de presentatie gehouden werd.

Zodra we binnen kwamen kregen we een mooi boekje/de voorpublicatie met daarin een YA ambandje!! (En die wil ik niet meer af doen) Ook kregen we een lekkere cocktail en kon je je naam invullen op een briefje waarmee je een prijs kon winnen.
Voor ik het wist stond ik half achter met Natasja (uitgeefster) Alex (de nieuwe stagiair van Storm Publisers en een van de hoofdrolspelers van het Amsterdam avontuur bij Jens Lapidus). Maar natuurlijk ook Olga/Lis en Lisette Jonkman.

Schermafbeelding 2015-03-27 om 09.40.45

 

Freya de huidige stagiaire van Storm begon met het openingswoord. Vervolgens nam Natasja het woord en vertelde hoe het allemaal tot stand is gekomen. Daarna keken we gezamenlijk naar de boektrailer van Hitte, en die is echt gaaf! Vervolgens nam Olga/Lis het woord en legde ze uit hoe het proces naar het boek toe tot stand was gekomen en overhandigde ze het eerste exemplaar aan Lisette Jonkman. Die natuurlijk zeer vereerd was.

Trailer

Het mooie vond ik nog wel dat Lisette heel graag Olga haar boek wilde lezen en dat Olga het heel brutaal vond om aan Lisette te vragen of ze het als eerste wilde lezen. Gelukkig hebben de dames de brutale vraag overleefd en zo staat Lisette haar quote op de voorkant van het boek. Wat ook een leuk was om te horen is dat Lisette het boek tijdens een grijze kerst heeft gelezen, maar zich door Hitte helemaal in de zomer waande. Ze durfde zelfs te zeggen dat Hitte nog leuker is dan kerst, en dat is een gevaarlijke uitspraak als je het mij vraagt.

Olga en Lisette

Daarna was het tijd om prijzen uit te rijken. We hadden de opdracht gekregen om zo zomers mogelijk verkleed te komen. Ik zelf had graag in een van mijn zomerjurken gekomen maar haast en slecht weer had roet in het eten gegooid. Maar gelukkig was er een meisje wat zich goed had uitgedost met zwemvliezen en een snorkel om haar nek! Daar kon natuurlijk niemand tegenop. Ook konden we bij binnenkomst allemaal onze naam in een grote pot doen en ook daar werd een gelukkige winnaar uit getrokken. Maar wat er nu precies allemaal in het tasje zat dat je kreeg.. Dat weet ik niet..

bon Bon

Vervolgens was het tijd om te gaan signeren. En daarvoor stond natuurlijk een mega lange rij. Gelukkig waren er een hoop YA promoleden en kennissen in de rij.. Helaas waren voorkruipende mensen (daar kan ik niet zo goed tegen)..
Voor Olga/Lis had ik een lekker doosje van de allerlekkerste bon bons van Oosterhout mee genomen. En het doosje was natuurlijk in de kleuren van Hitte.
Eerder op de dag had ik op twitter een aantal afmeldingen gezien. Waarop ik reageerde dat mensen niet zomaar konden afzeggen. Ik had zelfs trouwjurken passen met mijn zus er voor afgezegd. En dat ik de slechtste getuige ooit bent. Precies dit had Olga/Lis goed in haar oren geknoopt. Dus ik heb nu nog een opdracht te vervullen.

Singeren  Inhoud

Na het signeren was het natuurlijk tijd om te kletsen. Want er zijn heeel veel boekbloggers maar inmiddels  leer ik ze allemaal een beetje kennen. Ook nog even gezellig gekletst met Olga en Lisette, het was namelijk zo heerlijk informeel.

Lisette

Al met al heb ik dus een geweldige dag gehad.
Ik wil Natasja en Freya nog extra bedanken voor de leuke avond!

Heb je Hitte nog niet gekocht? Klik dan snel hier.

Zijn jullie benieuwd naar Hitte?

Liefs, Marjolein

0 thoughts on “Boekpresentatie Hitte – Lis Lucassen

  1. Zo slecht is het toch niet als mensen afzeggen?! Er kan altijd wat tussenkomen en ik vind niet dat je mensen mag beoordelen op het feit dat ze op het laatste moment niet konden komen. Weet jij veel wat er precies is gebeurd!
    Ikzelf heb van te voren al aangegeven dat ik niet zou komen. Tijdtechnisch had het misschien wel gekund, maar school/stage heeft nu even prioriteit.

      1. Die suggestie wek je zelf een beetje op, hoor. 🙂 ‘je kunt niet zomaar afzeggen’ vind ik best een statement. Vriendin of niet. Het feit dat je het zelf nodig vindt om het in je verslag te vermelden, vind ik overkomen dat je het echt wel belangrijk vindt.. Dat snap ik wel.. Maar omdat je niks vermeld over het feit dat het naar een vriendin was, komt over alsof je iedereen die iets afzegt bekritiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *