Diertjes tellen met Fien en Milo – Pauline Oud

Lieve lezers,

Vandaag is het weer tijd voor een leuk kinderboekje. Deze keer een boekje speciaal voor de Lente en ook nog eens een tel boekje.

Auteur: Pauline Oud
Pagina’s: 26
Leeftijd: 
Vanaf 1 jaar
Verschenen: Oktober 2013
Uitgeverij: Clavis uitgeverij

Fien en Milo

Koop bij bol.com

Fien en Milo lopen samen in de wei. Ze zien een heleboel diertjes. Kijk en tel jij mee?
Hoeveel schaapjes staan er in de wei? Hoeveel eitjes liggen er in het nest? En hoeveel vlindertjes vliegen in de lucht?
Een speels en vrolijk verhaal over diertjes, waarin peuters leren tellen tot tien.

Schaap

Toen Diertjes zoeken met Fien en Milo op de mat viel was het eerste dat me opviel de vrolijke kleurtjes en de fijne kaft. Iets wat dikker en een klein beetje zacht. De bladzijden van dit boek zijn ook lekker dik waardoor het scheurgevaar een flink stuk verminderd wordt en het voor de kinderen makkelijk om slaat. De tekeningen zijn super schattig en heel erg mooi ze wekken een heerlijk lente gevoel op.

Vlinder Vogel

De kindjes hebben met dit boekje weer heel veel plezier beleeft. De vrolijke tekeningen spreken de kinderen gelijk aan. Ook alle diertjes zijn inmiddels bekent en kunnen worden benoemd of het geluid van het diertje kan worden gemaakt. Het onderdeel leren tellen sluipt er in dit boekje gewoon in. De kinderen hebben helemaal niet door dat ze leren tellen. Het tellen is gewoon super leuk in dit boekje. Zelf de allerkleinste (2 jaar) kan nu 1-2-3 tellen.
Fien en Milo zijn hun nieuwe vriendjes.

Kuikentje

Natuurlijk hebben we nu ook het thema lente/Pasen. Hierin worden alle baby diertjes belicht en komen alle kuikentjes uit het ei. Daarom moet natuurlijk ook het kleine kuikentje er bij gepakt worden. Want Fien houdt het kuikentje net zo vast zoals wij bij het liedje doen. Maar ook door het bezoekje aan de kinderboerderij wat eerder in de ochtend was is het boekje extra herkenbaar. Want wij hadden net nog echte lammetjes gezien!

SterSterSterSterSter

“Diertjes tellen met Fien en Milo is het leukste telboekje dat ik ooit gelezen heb.”

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *