Mary Poppins Returns

Lieve lezers,

Inmiddels draait hij al weer een paar weken in de bioscoop maar op de release datum ben ik naar de bioscoop gerent om de nieuwe Mary Poppins te gaan zien. Vandaag vertel ik jullie graag wat ik nu eigenlijk van deze nieuwe Mary Poppins vind.

Genre: Jeugd, Fantasy
Filmlengte: 130 minutes
Land: USA
Releasedatum: 19/12/2018

Mary Poppins keert terug in de betoverende en compleet nieuwe film Mary Poppins Returns . Ze schiet de Banks-familie na een tragische gebeurtenis opnieuw te hulp, om het plezier en de magie terug te brengen in hun leven. Emily Blunt (stem van Noortje Herlaar) schittert als Mary Poppins, de perfecte super nanny die van elke simpele taak een onvergetelijk, fantastisch avontuur maakt. Haar vriend Jack, gespeeld door Lin-Manuel Miranda (stem van Stefan de Kogel), is een optimistische lantaarnopsteker die licht en leven naar de straten van Londen brengt. Beleef een magische kerst met de hele familie en zing en dans mee met Mary Poppins in deze vrolijke en nostalgische musical.

Mary Poppins, een personage waarmee ik opgegroeid ben. Zodra de film op tv was dan keken wij deze film. Elk liedje ken ik uit mijn hoofd en altijd heb ik genoten van deze film. Ik was dan ook vanaf het eerste moment enthausiast dat er een nieuwe versie zou komen. En toen ik er daarna achter kwam dat dit ook nog eens een vervolg zou zijn en geen remake was ik extra blij. Maar ook was ik een beetje bang wat ze gingen doen met mijn geliefde film.

Vol verwachting ging ik dan ook naar de bioscoop. Vanaf het allereerste moment had ik een glimlach om mijn gezicht. Want de hele Mary Poppins sfeer was terug, en het genieten kon beginnen.

Zoals je al merkt ben ik dus een groot fan van deze film. Deze nieuwe film blijft trouw aan de originele maar alles speelt zich wat jaren later af. Ik had er ook geen last van dat het niet de ‘originele’ Mary was, want deze is natuurlijk na 50 jaar een stukje ouder geworden. Maar Emely Blunt deed het geweldig en veel beter dan ik had verwacht. Ze is een ware Mary Poppins.
Ook heb ik het idee dat Disney deze keer meer trouw is gebleven aan het originele verhaal. Er zaten wat dingen in de film verwerkt die ik meer vond passen bij het boek in hoe ik denk dat de schrijfster Mary Poppins voor zich zag.

Verder zit de film bomvol met heerlijke nieuwe liedjes (op dit moment heb ik ze zelfs op staan via Spotify). Mary beleeft een heel nieuw avontuur met de familie banks. Ook heeft onze geliefde Dick van Dijk een een heerlijke oude rol terug en zaten er gedurende de hele film prachtige kleine verwijzigen naar de oude film.

 

Kortom, de nieuwe Mary Poppins is een heerlijke hartverwarmende film die je niet mag missen.

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *