Bloggen: 5 tips voor de perfecte Instagram foto

Lieve lezers,

Het is niet altijd makkelijk. De perfecte Instagram foto, laat staan een perfecte instagram timeline. Toch ligt de lat steeds hoger, je ziet steeds meer perfecte Instagram timelines.
Nu ben ik zelf dol op Instagram en probeer ik mijn foto’s steeds mooier te maken maar ook met dezelfde elementen en samenhang.
Vandaag vertel ik jullie mijn tips en tricks tot een de perfecte Instagram foto en een mooie timeline.

 1. Kleuren
  Mijn hoofdkleuren die ik gebruik zijn: Wit – Roze – Blauw.
  Dit zijn de kleuren die ik zo veel mogelijk probeer terug te laten komen. Hierdoor ziet je timeline er steeds mooier en frisser uit.
 2. Probeer dingen uit
  Schuif eens wat rond met je favoriete items. Kijk vooral naar of de kleuren mooi samen staan op de foto. Je hoeft echt niet alles precies helemaal op de foto te hebben. Hier had ik zelf in het begin behoorlijk wat last van. Elk item moest er helemaal op staan. Maar dit is echt niet nodig.
 3. Speel in op de tijd van het jaar
  Is het kerst of herfst? Maak daar gebruik van. Zo krijgen je foto’s een extra laagje omdat het past bij de tijd van het jaar en is het niet altijd precies hetzelfde.
 4. Fotografeer eens iets anders
  Het hoeft niet altijd een boek te zijn die je op de foto zet. Plaats ook eens wat mooie bloemen of iets wat bij jou bijdraagt aan een fijne leessfeer.
 5. Heb geen schaamte om een foto te maken
  Geloof me dat mensen raar kijken als ik op een plekje sneeuw ga staan en in een onhandige hoek met mijn telefoon een foto maak van mijn tas waar tekst op staat (boeken quote). Maar het zorgt wel voor een foto die ik mooi vind en waar ik trots op ben.

Dit zijn mijn eerste 5 tips om een mooiere / perfect Instagram foto te maken. Binnenkort zal ik meer tips geven over hoe je je foto’s nog een niveau hoger kan tillen. Maar voor nu mag je gaan oefenen met deze tips.

Tag me vooral in je Instagram foto’s als je een van mijn tips voor de foto hebt gebruikt! 

Liefs, Marjolein

One thought on “Bloggen: 5 tips voor de perfecte Instagram foto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *