Nationale Voorleesdagen

Lieve lezers,

Gisteren is hij van start gegaan. De Nationale voorleesdagen, dagen speciaal om extra aandacht te schenken aan voorlezen. Zoals jullie allemaal al weten heb ik voorlezen hoog in het vaandel staan en doe dit dan ook vrijwillig op een kinderopvang.
Daarom kan ik ook niet anders dan jullie te vertellen wat wij vandaag gedaan hebben rondom deze dag.

We zijn begonnen met het boekje: We hebben er een geitje bij voor te lezen.
Dit boekje is speciaal voor de Nationale voorleesdagen en echt een geweldig en en fijn boekje om voor tel lezen.

Het boekje heeft mooie herkenbare plaatjes. Ook is het nog eens een heel klein en lief boekje. Op de pagina’s staat precies genoeg tekst waardoor de aandacht van de kindjes lang genoeg vast gehouden kan worden. Ook rijmt het boekje heerlijk waardoor het lekker makkelijk voorleest.
De kindjes vonden dit boekje dan ook prachtig.

Ook zit er bij dit boekje een gratis App voor op Android en IOS. In deze app kan je een filmpje van het boek bekijken en wordt het voorgelezen. Ook zit er een liedje bij wat bij het boekje hoort en een paar spelletjes. En geloof me de kindjes zijn sneller met deze app uit de voeten dat dat jij het bent. Super simpel en heel leuk dus!

Na het lezen en spelen met de app zijn we volgens het voorgeschreven thema Geitjes gaan knutselen. Dit was natuurlijk heel erg leuk en leerzaam! Samen verven en plakken is altijd heel erg leuk. En dit is het eindresultaat.

Al met al was het dus een hele leuke eerste dag voor de kindjes in de Nationale Voorleesdagen. De komende dagen gaan wij natuurlijk nog veel meer boekjes lezen.

En jij kan dus nog leuke recensies verwachten en leuke win-acties.

 

Doe jij mee aan de Nationale Voorleesdagen? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Nationale Voorleesdagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *