Help! Ik heb een leesdip + Tips

Lieve lezers,

Is het je al opgevallen? Ik heb een enorme leesdip, jep ik krijg het niet meer voor elkaar om te lezen zoals ik normaal lees. De oorzaak is voornamelijk enorme drukte in mijn leven, daardoor kan ik een boek niet lang genoeg vasthouden om door te  blijven lezen. Gevolg: Ik zit nu met een stapel boeken waarbij ik precies op de helft ben of net iets er overheen.Eigenlijk schaamde ik me hier behoorlijk voor. De grote Boekblogger die een leesdip heeft en dus geen recensies voortbrengt. Tot ik met andere mensen in mijn omgeving ging praten, waaronder ook best wel wat grote namen. En wat bleek: Ook zij hebben een leesdip!
Daarom ben ik nog eens extra goed gaan na denken over hoe we nu in februari ons uit deze dip kunnen sleuren en onze reading challenge weer op pijl kunnen brengen.

 1. Pak een nieuw boek
  Niets is leuker dan wanneer je het boek net gekocht hebt of het net op de mat valt om er direct in te beginnen. Laat dat boek waarmee je bezig bent gewoon even vallen en begin in dat nieuwe boek.
 2. Pak een dunner boek
  Je hoeft echt niet altijd een boek van 300 of meer pagina’s te lezen. Probeer er eens een met wat minder pagina’s. Zo heb je toch een opgelucht gevoel als je weer een boek uit hebt en  voel je iets minder druk. Plus als het goed is heb je een lekker kort en leuk verhaal gelezen.
 3. Probeer eens wat nieuws
  Als zelfs de favoriete auteurs je niet kunnen redden is het tijd voor iets nieuws. Pak eens iets totaal uit de comfort zone. Lees je normaal alleen romans probeer dan eens fantasy. Zo verbreed je je horizon en word je misschien uit de dip gesleurd.
 4. Plan eens een avondje vrij
  Plan gewoon een avondje niets in. Zet je telefoon uit en pak dat boek waar je nu al zo lang naar loopt te kijken. Ik merk zelf dat ik de laatste weken gewoon te druk en gejaagd ben om lekker te lezen. Plan gewoon eens echt een hele avond vrij, die avond hoef je niets anders te doen dan lezen. (en uit de buurt te blijven van Netflix)
 5. Plan een deadline in
  Soms wil dit bij mij nog wel eens werken (alleen deze maand voor het eerst niet). Plan een deadline in. Plan voor jezelf in wanneer je dat boek uit wil hebben. Pak dan het aantal pagina’s van het boek en deel dat door het aantal dagen dat je hebt. Zo veel pagina’s Moet je dus per dag lezen. Meestal heb ik het boek dan ruim voor de deadline uit.

En toen was er een lijst met vijf P’s, ik hoop dat deze vijf P’s je uit je dip gaan helpen mocht jij er ook heen hebben.

Heb jij ook een enorme leesdip deze maand? Laat het met weten!

Mijn leeschallenge voor dit jaar met bijna 1 maand voorbij: 0 (afgezien van kinderboeken)

Liefs, Marjolein

9 thoughts on “Help! Ik heb een leesdip + Tips

 1. Niet echt een leesdip maar ik merk wel dat ik boeken niet afmaakt deze maand. Maar ik ben nu begonnen in de nieuwe Colleen hoover, hopelijk zorgt die ervoor dat ik weer eens een boek uitlees!

 2. Je bent niet de enige in een leesdip ik heb rebel uitgelezen begin deze maand en ik ben nu bezig in voor jou iedereen zei die heb je zo uit. Ja niet dus ben er nog steeds niet over de helft ik leg hem te makkelijk weg. Ik wil hem wel lezen maar ik krijg me hou vast er niet op om hem te blijven lezen. Hoop hem wel uit te krijgen snel kan ik beginnen in een nieuw boek

 3. Ik heb eigenlijk nooit last van een leesdip, maar ik merkte de afgelopen week wel dat ik mijn aandacht niet goed bij mijn boeken kon houden, zelfs niet bij Hollow City, terwijl ik het boek zelf echt fantastisch vond!

 4. Ik had er deze maand helemaal geen last van, maar het begint nu een beetje op te spelen. Vooral nu ik Duizend stukjes van jou uit heb zit ik echt met een gevoel van: now what?
  Ook het studeren voor mijn tentamens zorgen ervoor dat ik eventjes “moe” ben van het lezen…
  Hopelijk ga ik in de vakantie lekker veel lezen.

 5. Ik jeb al 7 boeken gelezen deze maand, maar lijkt net of ik nu geen energie meer heb… Terwijl ik zoooo graag nog meer wil lezen!

 6. Geen leesdip hier, maar ik herken wel dat je minder leest als het al druk is in je hoofd. Gaat wel wwer over. En je ervoor schamen is helemaal niet nodig, het hoort er gewoon bij en overkomt iedereen.

 7. Maak het jezelf niet zo moeilijk. Een leesdip heb je niet voor niets! Het betekent dat je er geen informatie meer bij kunt hebben, dus geef er gewoon aan toe. Forceer niets maar leg jezelf die rust op. Ga juist iets totaal anders doen: wandelen in de natuur bijvoorbeeld, zodat je al die ballast uit je hoofd kwijtraakt en na een paar weken of zelfs maanden weer vanzelf een enorme leeshonger krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *