Bloggen is niet altijd makkelijk

Lieve lezers,

Het ziet er misschien makkelijk uit maar bloggen is zeker niet altijd makkelijk. Maar ook zeker niet altijd moeilijk. Toch wil ik vandaag een beetje de minder mooie kanten het bloggen benadrukken. Vergeet niet dat ik dol ben op bloggen en het echt niet zou willen missen.

Maar soms is het niet altijd even makkelijk. En vandaag vertel ik jullie daar meer over.

img_2353

Vooruit werken
Ik probeer het zo veel mogelijk te doen. Maar als je een inspiratie loze week hebt is het echt heel lastig. Zeker als je net zoals ik elke dag content online hebt. Als je dan een week een blok heb dan ben je er heel ver doorheen. Maar ook wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Zo was ik 3 weken naar Amerika maar moest er welk elke dag een artikel online komen. Hier moet je van te voren goed over na denken en jezelf voor bereiden.

Creatief zijn
Eigenlijk heeft dit ook een beetje te maken met het bovenstaande punt. Creatief zijn is super en heel fijn als je er mee overstroomd. Maar iedereen heeft wel eens een blog waarbij je er gewoon niets uitgeperst krijgt. Wat voor mij dan vaak werkt is foto’s gaan maken dan komen de ideeën vanzelf.  Maar wanneer je echt geen creativiteit hebt en toch creatief moet zijn kan het behoorlijk lastig zijn.

Stress
Als het privé even niet mee zit of je hebt het enorm druk maar je wil de blog niet laten verwateren/verslonzen kan bloggen echt extra stress opleveren. Het is dus niet altijd even relaxing om te bloggen.

Commentaar krijgen
Het hoort er helaas bij. Mensen die een negatieve mening over je blog uiten. Of heel erg lelijk reageren onder artikelen (gelukkig heb ik dat laatste zeldzaam). Dit blijft lastig hoe goed onderbouwd het commentaar ook is. Daarom wil ik eigenlijk iedereen mee geven: Voor je een comment plaatst denk dan goed na of je het zelf leuk zou vinden om dit te lezen.  Natuurlijk mag commentaar zeker maar altijd en overal gepast vind ik.

Drukte
Onder dit punt wil ik eigenlijk aan kaarten dat het vooral ook heel erg druk kan zijn. Zeker als boekblogger moet je ook nog al die boeken lezen en dat is echt niet zo makkelijk als een nieuwe mascara uitproberen. Want om dat boek te lezen moet je toch een aantal uren echt de tijd nemen. Dit gaat natuurlijk niet altijd even snel en gemakkelijk maar je voelt je toch verantwoordelijk om zo snel mogelijk te leveren. Dit kan de nodige druk en prestatie druk opleveren.

 

Zo dit waren dan even mijn mindere puntjes. Natuurlijk ben ik dol op het bloggen en het lezen anders zou ik natuurlijk nooit deze blog zo lang kunnen volhouden. Maar stil staan bij de mindere punten is ook altijd belangrijk en zeker als je zelf aan het denken bent om een blog te beginnen.

Maar om dit artikel met een mooie quote af te sluiten zeg ik: Dream Big Never Quit.

Welke punten vind jij als blogger lastig?

Liefs, Marjolein

3 thoughts on “Bloggen is niet altijd makkelijk

  1. Vooruit werken is voor mij echt een dingetje.. Zeker als boekblogger kan je niet altijd alles inplannen. Soms kost het meer tijd om een boek uit te lezen.

  2. Gelukkig heb ik nog maar 2 of 3 keer een rot reactie gehad op een bericht, maar er wordt sowieso niet heel veel gereageerd. Zelf heb ik moeite als een bericht die of veel tijd heeft gekost of uit je hart komt niet gelezen wordt. Dit doet pijn, ook al kunnen je lezers daar niks aan doen. Verder ben ik het met de overige punten ook erg eens. Het is moeilijk om vooruit te werken, ik delete zoveel weer uit de concept en planning.

  3. Tot nu heb ik nog nooit een nare reactie gehad op een van mijn blogjes. Wel merk ik dat wanneer ik het zelf heel druk heb met school, ik vaak moeite heb om tijd te vinden voor het schrijven van recensies en dergelijke. Vooral nu met mijn tentamens heeft school echt de prioriteit. Gelukkig hebben mijn lezers hier altijd begrip voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *