Mijn Blog Tools

Lieve lezers,

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een artikel schreef over bloggen. Maar vandaag staat er eindelijk weer eentje voor jullie klaar.
Deze keer laat ik jullie graag zien wat voor mij onmisbare hulpmiddelen zijn bij het bloggen.

laptop

Laptop
Deze spreekt eigenlijk voor zich. Een laptop, ik ben helemaal dol op mijn MacBook Air 11inc. Stiekem zou ik hem soms wel iets groter willen hebben. Echter is dit maatje ideaal om mee te nemen in je tas. Zo kan je overal gemakkelijk werken. Om hem mee te nemen heb ik een speciaal voor deze Mac gemaakte Michael Kors sleeve (verkrijgbaar in de apple store)

hardeschijf

Externe Hardeschijf
Sinds een week heb ik deze My Passport WD hardeschijf met 1TB aan geheugen. Ik had door alle foto’s die ik met mijn camera maak steeds minder ruimte op mijn laptop. Deze externe kleine mooie hardeschijf bied daarom voor mij een geweldige uitkomst. Je kan hem namelijk zo mee nemen en heeft geen losse voeding nodig.

to do

Planning
Voor mijn planning maak ik gebruik van een papieren agenda en een To Do blok. Dit omdat ik op papier nog altijd een beter overzicht heb dan in de agenda van mijn blog. Ook vind ik het fijn om zo een goed week overzicht te hebben bij het vooruit plannen. Op de To Do lijst schrijf ik vaak kleine dingen die ik nog wil doen maar nog geen vaste planning voor heb. Zo houd ik het voor mijzelf overzichtelijk.

noe

NoteBook
Mijn niet zo geheime verslaving zijn NoteBooks ik heb ze in alle soorten en maten en ook veel te veel. Hier schrijf ik vaak blog inspiratie op maar ook aantekeningen van events of presentaties. Omdat inspiratie vaak op de meest vreemde momenten komt heb ik er altijd eentje in mijn tas zitten (of twee of drie).

IMG_1231

E-Reader
Mijn Kobo Glo HD is een van mijn pareltjes. Ik lees op het moment eigenlijk te weinig op mijn ereader maar het is ideaal voor in bed en onderweg. Je hebt enorm veel boeken altijd bij je. Ik kan absoluut niet zonder. Lees ook nog even mijn recensie over deze e-reader hier.

Mobiel

Mobiel
Mijn iPhone 6S is mijn beste vriend. Alles kan ik vanaf dit apparaat en ook zit er nog eens een super goede camera in. Zeker 80% van mijn blog activiteiten doe ik via deze telefoon. Je hoeft natuurlijk niet net zo een dure telefoon te hebben om er mee te kunnen bloggen. Maar ik ben nu eenmaal een Apple meisje.

 

camera

Camera
Mijn andere beste vriend is deze Cannon EOS 1200D. Een ideale camera voor de beginnende blogger/fotograaf. Je neemt hem gemakkelijk mee en is niet peper duur. (Inmiddels is hij helemaal een leuke prijs). Hij maakt super goede en mooie foto’s. Zeker als je een beetje weet hoe je met de instellingen moet omgaan kan je er super veel mee. Tip! Bij deze camera zit een app waarmee je leuke en zeer handige foefjes leert. 

 

Wat vinden jullie de handigste Blog Tool? 

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *