Recensie: Koken met Klaske

Lieve lezers,

Jullie hebben het vast al op Instagram gezien. Ik ben mijn horizon aan het verbreden met kookboeken. Ik kook/bak namelijk zelf heel erg graag maar recenseerde dit soort boeken eigenlijk nog geen kookboeken. Maar uitgeverij BBNC bracht hier verandering in.

Titel: Koken met Klaske
Auteur: Klaske
Verschenen: Mei 2016
Uitgever: BBNC

  Koop bij bol.com

Uit eigen moestuin of vers van de boer: Klaske Bakker werkt in haar tweede kookboek met pure ingrediënten uit de buurt. De culinair redacteur van Landleven heeft haar favoriete recepten uit tien jaar Landleven verzameld. Ze kookt oer-Hollandse streekgerechten en familiegerechten die al generaties worden doorgegeven. Klaskes kookkunst koestert de volle, vertrouwde smaak van vroeger, met een eigentijdse twist. Een boek voor plattelandsbewoners én stadse lekkerbekken! “Gul, aards en lekkerbekkend heerlijk, zo kookt Klaske. En door dit boek mogen we meesmullen!” – Onno Kleyn, culinair journalist Volkskrant Over Klaske Klaske Bakker (1982) werkt al vele jaren met plezier voor het tijdschrift Landleven. Als culinair redacteur schrijft ze verhalen en ontwikkelt ze recepten. Ze kookt, proeft, kookt nog eens en schrijft de recepten daarna zo smakelijk en nauwkeurig mogelijk op. De ingrediënten komen altijd uit het seizoen, het liefst uit haar eigen moestuin. Inmaken, jam en sap koken en wecken zijn haar passie. Ze heeft een grote familie en is moeder van drie kinderen. In haar columns schrijft ze ook regelmatig over wat ze voor hen kookt.

Het boek
Toen dit boek op de mat viel had ik gelijk zin om te gaan koken. Het boek is lekker groot maar niet te groot. Het heeft een prachtige harde cover met grote stevige glanzende pagina’s. Het voordeel hiervan is, is dat het boek open blijft liggen en jij met je vette vingers aan de pagina’s kan komen zonder het boek te beschadigen.

IMG_7481

Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken:

  • Tips & Trucs
  • Bakken
  • Soep
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Toetjes
  • Regionale gerechten
  • Inmaken
  • Receptenindex

Het kleurgebruik in dit boek is werkelijk waar prachtig. De foto’s zijn zo enorm mooi en van enorm hoge kwaliteit waardoor je gelijk ziet hoe heerlijk het product gaat zijn.
Elke pagina straalt zijn eigen sfeer van het recept uit waardoor je gelijk in de juiste stemming en sfeer bent.

De recepten.
Elk recept is ruim en voldoende uitgelegd. Echt waar met dit boek word koken simpel. Alles staat zo goed duidelijk en helder omschreven dat je zelf niet hoeft na te denken of te puzzelen. Zolang je maar gewoon goed leest en het recept volgt.
Persoonlijk maakt dit mij heel gelukkig omdat ik vaak aan mezelf ga twijfelen bij het volgen van een recept. Als het er dan niet duidelijk in staat wil ik een recept nog wel eens verprutsen omdat ik te veel na ga denken. Bij dit boek is dat echter totaal niet aan de orde omdat alles gewoon duidelijk en helder is.

IMG_4545

Mijn mening
Ik moet eerlijk bekennen dat mijn ouders dit boek al direct in beslag hadden genomen. Samen met mijn moeder heb ik staan kwijlen boven dit boek van alle lekker recepten. Ik ging naar mijn werk en  ineens kreeg ik van mijn moeder allemaal foto’s met dingen die ze aan het maken was.
Nu moet je niet denken dat wij in huis echt enorm veel bijzondere producten hebben staan. Juist in tegendeel. Wij hebben de ‘normale’ huisvoorraad aan producten. Echter staan in dit boek zo veel recepten met gewoon alledaagse producten dat je niet eens stad en land moet aflopen om de juiste producten te hebben.
Dit is gelijk het grootste punt waarom ik van dit boek ben gaan houden. Het is niet moeilijk, het is niet te ingewikkeld en de producten zijn gewoon bij de eerste de beste supermarkt te verkrijgen!
Natuurlijk is niet elk recept even makkelijk maar tot nu toe met de uitleg van Klaske was alles simpel en gemakkelijk te maken.
En natuurlijk nog belangrijker het was heel heel erg lekker.
Ook nog bonus punten voor dit boek. Er zit een ideaal leeslint in waardoor je precies kunt bijhouden welk recept je uitgekozen had.

IMG_5275

Ik heb helaas/natuurlijk nog niet alle recepten uit dit boek kunnen proberen maar ik weet zeker dat ik ze in de loop van het jaar allemaal ga uitproberen. Blijf daarom vooral Instagram in de gaten houden voor al deze geweldige lekkernijen.

SterSterSterSterSter

Dit boek moet iedereen die van lekker koken houdt in zijn keuken hebben liggen. 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *