Book Club Recenseert: Val voor mij

Lieve lezers,

Een beetje eerder dan verwacht is de recensie van deze Book Club er al! Ik mag jullie vol trots vertellen dat deze Book Club een fantastische groep was. Met super enthousiaste leden die mij dol gelukkig hebben gemaakt. De meeste leden hadden het boek binnen 1 week zelfs uit.

Natuurlijk hebben ook jullie met smart op deze recensie zitten wachten. En hier is hij dan: De groepsrecensie van Val voor mij.

BC Val voor mij

Gezamenlijk:

Zoals jullie gewend zijn beginnen we met het bespreken van de cover en het boek. De meningen over de cover waren precies 50/50. De ene helft vond de cover heel erg mooi (op een photoshop foutje na) de andere vonden hem totaal niet bij de andere boeken in de reeks passen. Echter was bijna iedereen het er mee eens dat ze liever geen gezicht op de cover hadden gezien.
De kwaliteit van het boek liet ook her en der wat te wensen over. Het papier was slap waardoor het snel butste en vouwtjes kreeg. Echter was de binding wel enorm goed waardoor er dus geen vouwen in de rug kwamen. Zelfs nadat één van de Book Club leden het boek zo ongeveer mishandeld had bleef de rug netjes.

Over hoe het boek las is eigenlijk iedereen unaniem. Het boek leest heerlijk weg en je merkt bijna niet dat het een vertaling is. Enkele Book Club leden hebben een paar foutjes gespot maar niets om zich aan te storen. Het enige puntje van kritiek op dit gebied is dat de seks nogal plat en soms “fout” is in woordkeuze. Er staan zo wat gekke dingen in die wij normaal nooit zouden gebruiken aan woordkeuze.

Over de personages is ook iedereen eensgezind. De hoofdpersonages zijn duidelijk en helder. Echter zijn sommige personages ook een beetje plat. Van sommige kreeg je zo weinig te weten dat je eigelijk niet echt goed kon voorstellen wat voor persoon het was. We hadden graag meer gelezen over bepaalde personages.

Iedereen heeft het boek met heel veel plezier gelezen. De meeste hebben heerlijk weg gezwijmeld bij Reece. Maar ook leverde het boek een behoorlijke dosis spanning op waardoor iedereen er doorheen vloog. (Daarom is deze leesclub ook eerder afgesloten dan de planning was). Echter hebben ook een aantal mensen een traantje moeten wegpinken omdat het verhaal ook emotioneel beladen was. Het heeft alle van ons aan het denken gezet.

Het enige nadeel was eigenlijk ook voor iedereen hetzelfde. De personages waren wat aan de platte kant. Over veel mensen hadden we meer willen lezen.
Maar ook benoemde een enkeling dat de seks in het boek te veel te overdreven en te gedetailleerd was. Het boek is natuurlijk een New Adult maar het was toch iets te veel van het goede.

Alle van ons willen meer lezen van Jennifer en kunnen niet wachten op het volgende boek om deze te gaan verslinden.

IMG_7602

Mini-Recensie

Ook deze keer heb ik alle Book Club leden gevraagd om een mini-recensie te schrijven. En hier zijn ze dan.

Liz:
Val voor mij is alweer boek nummer vier in de Wacht op mij-serie. De boeken zijn los te lezen, maar het is handiger om ze samen te lezen. Zelf heb ik in deze serie deel een en twee gelezen, drie nog niet. Dat was ook te merken, want vooral in het begin miste ik voorkennis uit deel 3. Ik hou van de schrijfstijl van Jennifer Armentrout. Haar schrijfstijl is vlot en zorgt ervoor dat je door wilt blijven lezen. En ik hou van Jennifers humor. Ik vond het ook gaaf dat ze referenties naar series heeft, zoals een paar naar Supernatural. Het verhaal wordt alleen verteld vanuit Roxy – Roxanne – en niet vanuit Reece. Ik vond Roxy een leuk personage. Eentje die duidelijk haar flaws heeft en niet perfect is. Ik vond het ook leuk dat ze wat stoerder is en dat ze niet altijd nadenkt over de dingen die ze doet. Val voor mij is wel een typische NA met heftige problematiek, trauma’s en seks. Al zit er wel een thrillerrandje aan. Iets dat Jennifer wel vaker doet en dat ik wel kan waarderen, zolang er de nadruk maar niet op ligt. Dat is in dit boek niet het geval.
In het boek zitten een aantal seksscenes die expliciet zijn inclusief benoemingen van dingen. Af en toe steeg het schaamrood me wel naar de wangen, moet ik zeggen. En ik ben echt niet zo preuts, maar af en toe zat ik wel een beetje van: Wow, misschien iets teveel info? Ik hou zelf van scenes die net even iets minder plat zijn.

Ik vond Val voor mij een fijne NA met leuke personages en las ook nog eens snel weg. Een prima boek om mee in je bed te kruipen en er pas weer uit te komen als het uit is.

Madelon:
Dit boek was zo uit, wat een heerlijk verhaal weer. Ik geniet van elke letter die Armentrout schrijft.
Toch had dit boek ook wel wat minpuntjes. Zo vond ik de personages wat oppervlakkig. Roxy heeft een passie voor schilderen en webdesign, maar ik als lezer voelde dat helemaal niet. Terwijl Roxy een super leuk personage is. Ze is een sterke vrouw en ik hou van haar humor, dus dan is het jammer dat je niet net iets meer diepgang hebt in haar passies. En Reece is eigenlijk niet meer dan goed in bed en een politieagent (kort door de bocht gezegd dan he). Wat zijn hobby’s zijn… geen idee. En dat vind ik jammer. Daarnaast vond ik de verhaallijn net een kopie van Blijf bij mij.
Daartegenover staat wel dat het boek weer prachtig geschreven is. Armentrout weet altijd precies met woorden over te brengen wat er gebeurt en hoe dat voelt. Ik moest zelfs af en toe een traantje wegpinken. Vooral de prachtige uitspraken van de personages maken dit boek meer dan de moeite waard. Hoewel Reece als man minder met mij deed (alleen die blauwe ogen vind ik to die for), smolt ik wel elke keer als hij de meest lieve dingen zei tegen Roxy. Zo’n man heeft iedere jonge vrouw nodig.

Armentrout schrijf toegankelijk en vlot waardoor je gewoon keer op keer op keer verslaafd raakt aan haar boeken. En dat vind ik niet eens erg, want ik hou van haar boeken!

Linda:
Het eerste wat mij opviel was de cover, een mooie aantrekkelijke cover met een aantrekkelijk stel erop. Ik had er echt zin in. Zo snel mogelijk het boek waar ik mee bezig was uitgelezen, en op naar deze. Val voor mij leest makkelijk en snel weg. Het is dat ik moest werken, anders had ik het binnen een dag uitgelezen.
De boeken van deze dame stonden al een tijdje op mijn verlanglijst, op aanraden van mijn meiden. Zonder de eerste drie delen gelezen te hebben ben ik aan dit boek begonnen, en dat stoorde in het geheel niet. Wel is het zo dat ik deel een, twee en drie nu wel ga lezen 😉
Het is een heerlijk ontspannend boek en het leest lekker weg. Ik heb regelmatig zitten lachen om de heerlijke schrijfstijl. En toch zit er echte spanning in het boek. Niet alleen sexuele spanning maar ook echte spanning in het kader van in levensgevaar verkeren.
De irritantste persoon die ik kende stond hier geparkeerd. Gek genoeg speelde diezelfde persoon de hoofdrol in al mijn fantasieën. Nou ja, voornamelijk de vieze.
Reece Anders was hier, en ik wist niet of ik hem een trap in zijn ballen moest geven of dat ik hem moest kussen.Twee handen belandden op de plank naast mijn schouders en hij kreeg het voorelkaar om nog iets verder voorover te buigen. Zijn warme adem danste over mijn wang. Een rilling liep over mijn rug. Whoa. Meisjesdelen geactiveerd, geprogrammeerd en klaar om op te stijgen

Ik weet dat een aantal mensen Roxy erg dom vinden omdat ze niet direct actie onderneemt als er dingen gebeuren in haar huis, spullen anders liggen op een andere plek. De vaatwasser staat ineens te draaien.

Maar:
– De beste stuurlui staan altijd aan wal
– Mijn autosleutels heb ik ook weleens in de vriezer teruggevonden

Wat mij opvalt is dat in Nederland de boeken onder haar eigen naam verschijnen, terwijl ze deze boeken geschreven heeft onder de pseudoniem J. Lynn. Mede omdat dit onder New Adult valt. Duidelijk een ander genre dan Young Adult.

Lisa:
Wat hou ik toch van de Wacht op mij serie. De covers de titels ze passen allemaal zo goed bij de verhalen. Het liefst gooi ik alle boeken aan de kant en pak ik de gehele serie om ze allemaal opnieuw te gaan lezen. Ik ben gewoon een enorme fan van haar boeken, maar ook van New Adult.

Ik stond dus ook enorm te springen om in dit boek te mogen beginnen. Als je eenmaal aan het lezen bent is het moeilijk te stoppen je wilt blijven doorlezen. Het was bij mij zo erg dat ik bijna mijn uitstap had gemist. Zo erg werd ik mee gesleept in dit verhaal. Want ja je wilt eigenlijk zo graag weten wie de geheime afzender is. Ik heb eigenlijk best veel personages verdacht die het wel eens konden zijn, maar toch schrok ik er best wel van wie het eigenlijk was.

In dit verhaal heb ik ook een traantje laten vallen. Ik heb behoorlijk meegeleefd met Roxy maar ook met Reece. Na alles wat ze hebben mee gemaakt poeh. Ik zal het daarom ook niet verder beschrijven om spoilers te voorkomen. Verder vond ik het verhaal wel iets minder dan haar andere delen. Nu weet ik natuurlijk niet hoe Blijf bij mij is omdat ik die nog niet heb gelezen maar ik vind dat er toch meer spanning in dit verhaal zit. En iets minder liefde in zit, maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen.

Toch blijf ik een groot fan van haar boeken en kan ik niet wachten tot haar 5e deel uit komt!

Dominique:
Het boek val voor mij is een boek  waar je ontzettend snel voor valt. Het boek is makkelijk geschreven, waardoor het erg toegankelijk is voor elke lezer die de juiste leeftijd heeft om new adult te lezen. Ondanks dat ik geen enkel ander boek van J. Lynn heb gelezen kon ik dit boek erg goed volgen. Het komt niet heel erg naar voren dat dit boek uit een serie komt en kan wat dat betreft gewoon als een stand alone worden gezien. De personages zijn erg krachtig en leuk. Het boek zit natuurlijk niet zo ingewikkeld in elkaar als een fantasy boek, maar voor het genre wat dit boek heeft is het een ontzettend leuk verhaal. Een boek wat ik iedereen kan aanraden.
Door het boek heen beleef je verschillende emoties. Je leeft echt mee met Roxy! soms werd ik ook een beetje bang van het boek. Iets wat ik normaal totaal niet heb bij horror films of andere boeken. Echter was wat er bij Roxy thuis gebeurde zo goed beschreven dat de kippenvel soms over mijn rug heen liep en had ik soms ook wel zoiets van: oké dit boek kan ik beter niet lezen als ik een week alleen thuis ben. Het boek leest lekker weg en er zit een goed plot in het boek! Toen Reece net vijf minuten in beeld was was ik al voor hem gevallen. Wat ik ook leuk vind aan het boek is dat de titel opgeven moment naar voren komt! Persoonlijk hou ik er echt van als dat gebeurd. Het boek is voor iedereen die van new adult houd absoluut een aanrader.

“We zijn meegenomen in een achtbaan van prachtige liefde.”

 

Dit boek heeft een unanieme score van:

SterSterSterSterSter half

Wat vinden jullie van dit boek? En wil je het lezen?

Over een aantal dagen start de nieuwe leesclub. Deze zal vele male groter zijn dan we gewend zijn en ook weer met een hele mooie titel.

Liefs, Marjolein en de Book Club leden.

 

3 thoughts on “Book Club Recenseert: Val voor mij

  1. Mooi stukje! Hopen dat het 5de boek snel komt!
    Benieuwd naar de nieuwe leesclubtitel! Heb al zo’n vermoeden, hoop dat die het is en duim dat ik mag meelezen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *