Tips om ontspannen te bloggen

Lieve lezers,

We hebben er vast allemaal wel eens last van. Druk en stress om te bloggen. Hierdoor kunnen we eigenlijk ook niet echt meer ontspannen bloggen. Vandaag deel ik je mijn tips om wat meer rust in het bloggen te brengen en daardoor meer ontspannen te bloggen.

IMG_0469

Werk vooruit
Eigenlijk is dit het punt wat bij mij het meeste rust bezorgd. Vooruitwerken zorgt er voor dat ik niet elke dag zit te stressen dat ik inspiratie moet hebben en moet presteren. Hierdoor krijg ik ook veel meer inspiratie en ook meer tijd om boeken te lezen en daardoor weer meer te kunnen recenseren.

Maak een planning
Een verleSchermafbeelding 2016-08-31 om 19.53.08ngstuk van bovenstaande. Als je vooruitwerkt heb je ook een planning nodig. Ik heb bij de action een Deskplanner gekocht wat voor het bloggen echt mijn bijbel is. Hierin schrijf ik wat ik nog moet doen, op welke dagen ik een artikel wil hebben enz. Hierdoor zit ik eigenlijk nooit te stressen met of het wel klopt past en of ik het red. Ik pak er de Deskplanner bij en alles is overzichtelijk en ik weet wat ik allemaal nog moet doen.

 

Ben minder onzeker
Soms ben ik heel erg onzeker over een artikel. Of denk ik echt Marjolein dit gaat niemand leuk vinden. Vaak komt een artikel als dit in concepten te staan en komt hij daar nooit meer vandaan komen. Tot ik besluit er nog een keer naar te kijken het hier en daar aan te passen en vak zijn dit de artikelen die jullie het leukste vinden.
Ben daarom dus minder kritisch en onzeker over je eigen werk. Je lezers houden toch wel van je en vergeven je echt wel een keer een minder goed artikeltje.

Terugkerende items
Zoals jullie weten heb ik een aantal terugkerende items. Stacking the shelves elke week, Boeken Must Haves elke maand en zo ook een aantal jaarlijks terugkerende artikelen. Dit zijn de artikelen die ook echt veel bekeken worden maar die ook een vaste basis op het blog vormen en voor jou als blogger ook rust bieden. Je weet dat je lezers hier blij mee zijn je weet dat je niet een enorme berg van tijd er aan kwijt bent en dat je gewoon weer een heerlijk artikel online hebt staan. Geen schaamte dus voor terugkerende items maar maak er jezelf en je lezers bij mee.

Blog dagen
Normaal is bij mij Maandag Blogdag. Deze dag probeer ik standaard te besteden aan mijn blog. Natuurlijk lukt dat niet altijd maar dan plan ik een andere dag in. Op maandag zorg ik er altijd voor dat ik minimaal 3 artikelen schrijf en zo weer rust creƫer om de rest van de week te kunnen lezen en overal inspiratie op kan doen. Zo kan ik een aantal dagen later waneer de inspiratie weer overloopt verder werken en hoef ik me niet druk te maken over het geen artikel hebben.

Nood artikel
Zoals ik al vaker heb gemeld. Zorg dat je altijd een nood artikel klaar hebt staan. Heb je namelijk door omstandigheden geen tijd om te bloggen en kom je op een dag uit dat je wel normaal iets publiceert maar nu niets klaar hebt staan dan je altijd dit artikel in zetten. Hierdoor hoef je niet nog paniekerig een artikel te schrijven.

 

Dit waren mijn tips voor deze keer om meer ontspannen te kunnen bloggen.

Welke ultieme tip heb jij om meer ontspannen te kunnen bloggen?

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *