Guilty pleasure: Prinsessenboeken

Lieve lezers,

Deze keer spreek ik eigenlijk vooral tot de dames onder ons. Heren jullie mogen natuurlijk ook mee lezen of tips opdoen voor de vrouw/jongedame in huis.
Vandaag wil ik het eens gaan hebben over onze stiekeme Guilty Pleasure: Prinsessenboeken. Jullie kennen ze wel The Princes Diaries, De Selectie serie enz.
Omdat we allemaal op zijn tijd eens dit soort boeken willen lezen heb ik besloten om er eens een aantal op een rij te zetten inclusief een paar spik splinter nieuwe.

IMG_0612

De Selectie
Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Lees mijn recensie van dit boek nog even hier.

Het balseizoen
Megan houdt van voetballen; het is haar grote droom om met haar team mee te doen aan de Olympische Spelen. Waar ze beslist níét van houdt zijn zijden jurken en een reverence leren maken. Wanneer haar moeder haar en haar tweelingzus in het geheim opgeeft als debutante voor het balseizoen, is ze dan ook furieus. Weigeren heeft echter geen zin, en dus komt ze terecht in een wereld van buigingen, ballroomdansen en een heleboel vuile spelletjes…

Vers van de pers is dit boek. En oké niet echt over een prinses voor zover ik weet tot nu toe. Maar wel in die categorie.

 

Sisi 
Ze is een van de mooiste vrouwen ter wereld. Iedereen noemt haar Sisi. Op haar zestiende trouwt ze met keizer Frans Jozef I van Oostenrijk. In Wenen gonst het in het paleis van de geruchten en intriges. Sisi ervaart zowel haar huwelijk als het strenge hofprotocol als verstikkend. Ze vindt troost op haar landgoed buiten Boedapest. Daar rijdt ze paard en geniet van het gezelschap van graaf Andrassy. Tot ze door tragisch nieuws gedwongen wordt terug te keren naar Wenen.

Ook vers van de pers. En zeker over een echte prinses die echt bestaan heeft. Ik ben enorm benieuwd naar dit boek.

 

The Juwel
Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… Dat overkomt Violet. In het landhuis van de Hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende Hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

Officieel ook geen echte prinses maar het boek gaat naar mijn idee denk ik wel een hoop raakvlakken hebben en zeker een Guilty Pleasure zijn. Nog een paar dagen wachten tot dit boek verschijnt.

 

A royal Match
When LA-born Calypso Kelly arrives at the exclusive all-girls British boarding school, St. Augustine’s, she’s determined to become popular. But when a photo of Calypso kissing England’s heir to the throne, Prince Freddie, ends up in the tabloids, it will take quick thinking to save her reputation-and her relationship with the prince.
After the tabloid disaster, Calypso hopes her next term at St. Augustine’s will be better. But nothing could be further from the truth. Her archenemy (and culprit of the tabloid disaster) Honey O’Hare is her new dorm mate and her invite to the Annual Euro Royal Bash is nonexistent. Will a flirtation with a hot new sports star from the boys’ school ruin her chances with Prince Freddie? Calypso has some work to do if she wants to go from pumpkin to princess in time for the ball.

Helaas zijn de Nederlandse versies van deze serie niet meer online verkrijgbaar. Al weet ik dat ze in sommige boekhandels nog op de planken staan. Zoek dan naar Hoe versier ik een prins.

 

Een Frozen Hart
Anna heeft het grootste deel van haar jeugd afgezonderd van de wereld in stilte doorgebracht. Haar ouders zijn omgekomen bij een ongeluk en haar zus Elsa – de enige persoon die haar een greintje liefde had kunnen – tonen is koud en afstandelijk. Wanneer de knappe prins Hans naar de stad komt voor de kroning van Elsa valt Anna meteen als een blok voor hem. Maar Hans heeft weinig goeds in de zin. Wanneer het oppervlakkige laagje van vriendelijkheid wegsmelt, vindt Anna eindelijk de liefde waar ze altijd bij haar zus naar op zoek was geweest.

Koningin Elsa en Prinses Anna. Lees mijn recensie van dit boek nog even hier. 

The Princess Diaries
What? A princess?? 
Me??? Yeah, right. 
Mia Thermopolis is pretty sure there’s nothing worse than being a five-foot-nine, flat-chested freshman, who also happens to be flunking Algebra. 
Is she ever in for a surprise. 
First Mom announces that she’s dating Mia’s Algebra teacher. Then Dad has to go and reveal that he is the crown prince of Genovia. And guess who still doesn’t have a date for the Cultural Diversity Dance?

De ultieme Guilty Pleasure. The Princess Diaries. Hoe vaak hebben we die film al gezien? Uhm ik durf niet mer te tellen.

 

Guilty Pleasure wil ik een terugkerend onderwerp gaan maken op het blog. Heb jij nu echte Guilty Pleasure onderwerpen laat het me dan hieronder weten.

Welk prinsessen boek vind jij echt geweldig?

Liefs, Marjolein

 

3 thoughts on “Guilty pleasure: Prinsessenboeken

  1. Ik ben echt dol op prinsessenboeken! 🙂 Vroeger heb ik echt de boeken van Tyne O’Connel echt heel vaak gelezen, ik nam ze elke keer weer mee van de bibliotheek. Ik heb nu gelijk weer zin om deze boeken te herlezen. Ik kijk ook erg uit naar Jewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *