Film: The Girl On The Train

Lieve lezers,

Herinneren jullie je nog het grote hit boek Het meisje in de trein? Dit waanzinnige boek is nu verfilmd en draait nu in de bioscoop.
Gisteren ben ik de film gaan bekijken en vandaag wil ik graag mijn mening over deze film met jullie delen.

Titel: The Girl On The Train
Regie: Tate Taylor
Verschenen: 6 oktober 2016
Duur: 112 minuten
Cast: Emily Blunt, Haley Bennett, Rebecca Ferguson
Genre: Mystery, thriller

In The Girl on the Train, gebaseerd op de wereldwijde succesvolle debuutthriller van Paula Hawkins, maken we kennis met de gescheiden Rachel Watson (Emily Blunt). Tijdens de dagelijkse rit naar haar werk ziet ze altijd een in haar ogen perfect stel: Megan en Scott Hipwell (Haley Bennett, Luke Evans). Het verhaal krijgt echter een heel donker randje als Rachel iets gruwelijks ontdekt. Daarna wordt ze op een dag onverklaarbaar gewond wakker en is Megan vermist. Terwijl Rachel verstrikt raakt in de vermissingszaak, gaat ze op eigen houtje op onderzoek uit…

Als groot liefhebber van het boek ging ik naar de film. Met mensen waarvan ik wist dat ze het boek niet gelezen hadden. Hierdoor kon ik namelijk na afloop van de film beter pijlen hoe goed de film was.
Het is al weer ruim een jaar geleden dat ik het boek heb gelezen dus het was ook weer even graven in mijn geheugen. Positief daaraan was dat ik wist dat ik het boek meer los kon laten. Negatief dat ik misschien niet meer zo goed wist hoe het precies zou lopen. (Al kan je dat ook als positief zien)

Echter was ik heel snel heel blijf verrast. Al vanaf het begin merkte is dat ze het boek enorm trouw zijn gebleven. De film is echter (logisch) wel wat anders omdat je bepaalde punten anders niet kon overbrengen in de film. Zo kijk je namelijk in de film mee met andere personages daar waar het boek alleen maar vanuit Rachel haar oogpunt was. Dit was echter niet storend maar voor film juist heel erg mooi.
Doordat de film zo dicht bij het boek is gebleven kwam het hele boek moet hoe goed hij was ook weer naar boven. Dit was voor mij extra genieten maar ook  hersenkraken omdat hetere boek weer terug kwam.

Het acteerwerk in deze film is gewoonweg briljant. Emily Blut die we natuurlijk allemaal kennen van The devil wears Prada was echt geweldig. Ze is briljant voor deze rol en wist precies de Rachel van het boek naar boven te brengen. Maar ook de andere personages zijn enorm goed gecast. (Bijna) Iedereen klopt met hoe ik de personages in mijn hoofd had toen ik het boek las.

Ik vind de film dus geweldig en trouw aan het boek. Maar wat vond de rest er van? In de zaal hoorde ik een paar mensen zeggen Pfoe wat langdradig. Maar degene naast mij die had echt pas op het aller laatste moment  door hoe het in elkaar stak en vond hem goed spannend. Samengevat vond eigelijk iedereen hem enorm spannend en had niemand door hoe het verhaal in elkaar stak. Ik moet wel zeggen dat de film vooral een stelletjes film was maar dat alle mannen behoorlijk tevreden de zaal uit kwamen.
Dit alles komt naar mijn idee omdat de spanningsboog in de film heel hoog blijft. Beetje bij beetje wordt het duidelijk en ben je alleen maar aan het denken hoe het in elkaar zit. (Precies zoals bij het boek).

Omdat de film zo trouw is aan het boek en ik het acteerwerk geweldig vind krijg de film dan ook van mij:

SterSterSterSterSter

Ga jij deze film binnenkort zien? 

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *