Waar ik niet zonder kan tijdens het bloggen

Lieve lezers,

Steeds vaker krijg ik weer de vraag waar ik echt niet zonder kan tijdens het bloggen. Daarom besloot ik om vandaag weer eens een artikel te schrijven over de dingen die mij elke dag weer helpen bij het bloggen.

img_2353

Laptop
Als eerste kan ik natuurlijk totaal niet zonder mijn laptop. Ik heb een MacBook Air en hier ben ik totaal verliefd op. Ik zou niet weten wat ik zonder zou moeten. Hij is heerlijk lichts super gebruiksvriendelijk en ideaal voor het bloggen.

WordPress
Als besturingsysteem achter mijn blog gebruik ik WordPress. WordPress is enorm handig en ik kan er heel erg veel mee. Het is heel gebruiksvriendelijk en vooral met wat spelen kan je er heel veel leuke dingen mee. Ik heb zelf leren werken met WordPress en geloof me ik ben niet de meest handige persoon met een pc. Maar WordPress helpt me enorm.

iPhone
Mijn geweldige iPhone 6S waar ik echt totaal niet zonder kan. 99% van alle foto’s worden genomen met mijn iPhone. Voor elk artikel moet er namelijk een mooie foto komen en het grootste keel van de social media word bijgehouden via deze iPhone. Ik zou niet weten wat ik zonder zou moeten.

Desk Planner
Bij de action heb ik een Desk planner gekocht. In het begin had ik niet echt verwacht dat ik hem zo veel zou gebruiken. Maar mijn Desk planner is altijd binnen 30 cm aanwezig van mijn laptop. Tijdens het bloggen is dit mijn leidraad want hierin kan ik krassen strepen en schrijven. Zo word het overzicht van mijn blog inzichtelijk. Op de dagen die in de desk planner staan maak ik mijn blog planning met artikelen Er onder schrijf ik ideeën of dingen die ik nog moet uitwerken of die week echt moet lezen voor bijvoorbeeld een blogtour. De desk planner heeft vooral veel rust gebracht in het bloggen omdat ik met 1 simpele blik precies weet hoe het er voor staat met het blog.

Notebook
Notebooks heb ik overal liggen en ik geef eerlijk toe dat ik er een verslaving aan heb. Ik heb grote kleine softcovers hardcovers alles liggen aan notebooks. Het positieve hier aan is, is dat ik ze ook nog eens allemaal gebruik. Al mijn ideeën uitwerkingen ben punten die ik niet wil vergeten staan hier in opgeschreven. Deze boekjes raadpleeg ik dan ook altijd tijdens het bloggen.

Dit zijn de dingen die ik echt nodig heb bij het bloggen. De andere dingen zijn niet zo zeer een must maar zijn er 9 van de 10 keer wel bij te vinden.

Drinken
In de winter moet ik een heerlijke kop thee naast mijn laptop hebben staan zodat ik soms even een slokje kan drinken en het artikel kan overdenken. In de zomer is dit meestal een fles water met een citroentje en een limoentje er in.

Pennen/stiften
Ik heb altijd een enorme voorraad pennen bij de hand en markeerstiften. Het liefst in zo veel mogelijk kleuren omdat ik daar allereerst vrolijk van word maar ook een helder overzicht kan maken voor als alles een beetje door elkaar heen begint te lopen.

Camera
Zoals ik al vertelde hierboven maak ik de meeste foto’s met mijn iPhone. Maar als ik op events ben maak ik graag gebruik van mijn Canon EOS 1200D met deze camera kan ik vooral op events veel mooiere en scherpere foto’s maken. Mocht deze op dat moment niet handig zijn om mee te nemen dan neem ik mijn Sony lens mee die ik kan klikken op mijn iPhone en ook daarmee prachtige scherpe foto’s kan maken.

 

Dit zijn de dingen waar ik niet zonder kan. Ik ben nu heel benieuwd of welke dingen jullie altijd gebruiken bij het bloggen. 

Liefs, Marjolein

One thought on “Waar ik niet zonder kan tijdens het bloggen

  1. Die vlieger gaat ook voor mij op tijdens het bloggen. (behalve de camera dan). Wat is dat voor sony lens dat je op je iPhone kan klikken? Daar ben ik heel nieuwsgierig naar! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *