Tips voor boeken meenemen op vliegvakantie

Lieve lezers,

Ik zit op dit moment hopelijk ergens heerlijk in de zon. Maar toen ik dit schreef was ik druk bezig met het voorbereiden van de vakantie en artikelen voor het blog klaar zetten. Maar ik stond ook weer vlak voor een grootse uitdaging. Ik moet mijn koffer nog inpakken en dus zo veel mogelijk boeken mee nemen en me aan mijn koffer gewicht houden.
Daarom heb ik besloten om alle tips en tricks die ik toepas ook maar eens met jullie te delen.

fullsizerender

E-Reader
Laat ik maar meteen met de meest voor de hand liggende tip beginnen. De ereader, op mijn Kobo Glo HD passen duizenden en duizenden ebooks die ik allemaal kan lezen en zo ongeveer niets aan gewicht kosten. Ik ben dus op het moment dat ik dit schrijf al druk bezig om allerlei leuke ebooks uit te zoeken en op de ereader te zetten.

Pocket boeken
Jep, neus maar eens rond op bol of in de boekhandels of zelfs de supermarkt. Hier hebben ze vaak pocket edities van oprecht goede boeken. Want het was de moeite waard namelijk om ze als pocket editie uit te geven. deze boeken hebben wel een klein lettertype dus let daar wel even op maar wegen echt super weinig in je koffer. Het is een klein handzaam boekje dus kan ook nog eens makkelijk mee in je handbagage.

Dwarsliggers
Ken je ze al? De dwarsligger is vaak te krijgen bij de lokale boekhandel of bij de boekhandels op stations. Deze boekjes wegen echt super weinig omdat het een klein lettertype is op flinter dun papier zonder de witte omkadering die we in gewone boeken gewend zijn. Je kan je vaak haast niet voorstellen dat in een dwarsligger echt dat hele  dikke boek past. Maar ja het is echt waar het gehele boek past in de dwarsligger. Ideaal dus om mee te nemen.

Paperback
Wil je dan toch nog een paar ‘echte’ boeken mee nemen gewoon voor het gevoel ga dan voor de paperback. Deze zijn namelijk altijd een stuk lichter dan de hardcover. Echter beschadigd een paperback wel sneller dan een hardcover maar daar heb ik zo nog een paar tips voor.

 

Maar dan het volgende punt.

Hoe neem je al die boeken veilig mee zodat ze zonde schade heen en weer gaan?

Wat ik altijd doe is twee boeken en de ereader in mijn handbagage. Jep, mijn handbagage zit dus altijd aan de max van het aantal kilo’s.
De andere boeken stop ik in mijn ruimbagage. En nu hoor ik je al denken maar Marjolein ze gooien als malle met die koffers. Jep dat weet ik, zeker bij de aankomende vlucht waar ineen overstap moet maken.
Maar mijn boeken die in het ruim gaan stop ik altijd tussen mijn kleren in. Daaroverheen gaan de spanbanden die in mijn koffer zitten zodat ze niet kunnen gaan schuiven. Mijn kleren (en dat zijn er een hoop) zorgen er dus voor dat mijn boeken een heerlijk kussentje om zich heen hebben.

Meer bescherming hebben mijn boeken eigenlijk niet nodig. Omdat ze op deze manier altijd veilig mee heen en weer gaan.

 

Ik hoop dat jij binnenkort ook weer op vakantie mag met het vliegtuig en de tips hebt kunnen gebruiken.

Waar gaat jouw volgende vlucht naar toe? 

Liefs, Marjolein

One thought on “Tips voor boeken meenemen op vliegvakantie

  1. Ik stop mijn boeken ook altijd apart in een plastic tas zodat ze helemaal niet beschadigen. Als je dan naar het strand of zwembad gaat heb je nog steeds dat kleine beetje extra bescherming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *