Boeken Must Haves – December

Lieve lezers,

Het is weer December en ik hoop dat jullie allemaal een prachtige liefdevolle en warme maand mogen beleven. Ik hoop zelf stiekem op lekker veel sneeuw en prachtige boeken bij de openhaard.

Natuurlijk heb ik ook deze maand weer een lijstje gemaakt vol met items waarmee jij deze maand wel door gaat komen.

Een dag in december
Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze voélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door.
Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Een dag in december is de Must Read voor deze maand. Lees mijn recensie van het boek hier. 

 

 

Blond Amsterdam Christmas Cup Merry
Christmas time! Deze fijne kop van Blond Amsterdam brengt de gezellige kerstsfeer bij jou in huis. Op de kop staan verschillende kerstillustraties afgebeeld zoals kerstballen en een kerstboom.

Deze super leuke mok past natuurlijk perfect bij alle feestelijke activiteiten van deze maand.

 

 

Een onverwachte kerst
Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.
Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

Een heerlijk boek dat ik zelf op dit moment aan het lezen ben. En natuurlijk een perfecte read voor bij de boom.

 

Thomas Kinkade Disney Dreams Kalender 2019
Wandkalender 30 x 30 cm. Bevat 24 pagina’s met prachtige foto’s. Deze moet je als Disney fan gewoon hebben. Met deze prachtige tekeningen is elke dag van het nieuwe jaar een feestje om naar te kijken.

 

 

Bestemd voor mij
De feestdagen staan voor de deur en Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Al jarenlang delen ze alles met elkaar, maar er is een nadeel: ze zien elkaar veel te weinig. Daarom besluiten de vriendinnen bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger al hun vakanties doorbrachten. Bij aankomst wacht hen echter een verrassing. De meiden zijn niet de enige gasten in het vakantiehuis. Herinneringen komen tot leven, waaronder ook die aan een oude liefde, die Jessica liever wil vergeten. Maar dát laat het huis niet toe.

Chantal van Gastel schrijft alleen maar heerlijke boeken om bij weg te dromen. Deze mag dus ook echt niet missen deze maand.

 

 

 

Moleskine agenda  – Limited Editon Harry Potter
Moleskine’s 12 maanden agenda van pocketformaat bevat een blauwe limited edition Harry Potter-thema omslag met afgeronde randen, een lint-bladwijzer en een elastische behuizing om alles veilig te houden in gesloten toestand. Het bevat ook zuurvrije pagina’s en een uitbreidbare binnenzak.

Met deze agenda word je agenda erbij pakken nooit meer een straf.

 

 

Zilvergaren
Zilvergaren is de nieuwe roman van Ontworteld auteur Naomi Novik. Een sprookjesachtige hervertelling van de klassieker Repelsteeltje.
Miryem stamt af van een lange lijn van geldschieters… Helaas is haar vader daar niet zo goed in. Hij heeft het familiefortuin, waaronder de bruidsschat van Miryems moeder, bijna volledig uitgeleend. Bovendien heeft haar vader er moeite mee om het geld weer te innen, waardoor het gezin in bittere armoede leeft.
Miryem besluit zelf de touwtjes in handen te nemen en gaat op pad om het geld op te halen dat de dorpelingen haar familie verschuldigd zijn.
Als haar grootvader haar vervolgens een zak met stuivers leent, brengt ze die gevuld met zilvergeld terug, om het in te wisselen voor gouden munten. Maar haar talent om van zilver goud te maken levert Miryem meer problemen op dan haar lief is – zeker als ze te maken krijgt met de kwaadaardige wezens die rondspoken in het woud. Hun koning heeft kennis genomen van haar reputatie, en die reputatie wil hij uitbuiten om redenen die Miryem een raadsel zijn.

Een heerlijk sprookje om de laatste dagen van het jaar te lezen.

 

 

Ik wens iedereen alvast hele fijne feestdagen en heel veel mooie cadeautjes onder de boom.

 

Liefs, Marjolein

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *