Een dag in December – Josie Silver

Lieve lezers,

De decembermaand staat weer klaar om los te barsten. Een maand vol met (Hopelijk sneeuw) dekentjes, chocolademelk en heerlijke boeken.

Uitgeverij L.s heeft mij een paar weken geleden dit heerlijke pakket toegestuurd met dit prachtige boek en een hoop lekkere items om deze maand mee door te komen.
Natuurlijk heb ik het boek voor jullie gelezen en vandaag kan je de recensie hier online lezen.

Titel: Een dag in december
Auteur: Josie Silver
Verschenen:  Oktober 2018
Pagina’s: 416
Uitgever:
Uitgeverij L.s

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze voélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door.
Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Koop bij bol.com

Zoals altijd beginnen we bij de looks en feels van het boek. En wat is dit een boek om te hebben schitteren in de kast zeg! Het boek is oprecht prachtig met de letters in zilverfolie waardoor hij je tegemoet schittert. Ik heb zelfs van mannen die het boek zagen gehoord ‘wat een prachtige cover’. Hij heeft mysterie, warmte en vooral een heel erg december gevoel.
Het is een stevige paperback met een goede stevige binding. Hierdoor heb ik geen last gehad van een lelijke rug en las hij toch comfortabel.

En dan nu natuurlijk het verhaal zelf. Ik moet zeggen dat ik redelijk hoge verwachtingen had omdat het boek in mum van tijd heel erg gehypet werd.
Gelukkig had het boek me vanaf de eerste pagina te pakken. Je werd gelijk meegetrokken in een prachtig verhaal met een heerlijke saus kerst/oud en nieuw.

Het boek bestaat uit meerdere jaren en elke keer heb je een hoofdstuk met een datum er boven. Dit zorgt er voor dat het geen slap december romannetje word maar een echt verhaal waarbij je mee genomen word in de hoofdpersonen hun leven.
Ook krijg je een kijkje in het verhaal vanuit twee kanten en zoals jullie weten ben ik daar helemaal dol op. Dit houd de vaart heerlijk in het boek en blijf je lezen.

Ik  ben dol op het hoofdpersonage Laurie, ze heeft een bepaalde kracht waarvan je enorm kan genieten en daardoor vond ik het heel fijn om haar avontuur door de jaren heen te volgen. Het boek heeft een bepaalde warmte waardoor je van elk moment in het boek kan genieten. Het verhaal is meeslepend en heeft echt diepgang en een zeer sterke verhaallijn. Het is een boek  dat bom vol zit met liefde, romantiek en vooral ook heel  veel vriendschap.

Een dag in december is de ultime feestdagen read. (Ook als je geen hele grote fan bent van de feestdagen)

Een dag in december is een roman die je hart zal verwarmen in deze koude maanden.

 

SterSterSterSterSter

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Een dag in December – Josie Silver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *