Boeken Must Haves November

Lieve lezers,

De nieuwe maand is weer van start gegaan. Alle blaadjes aan de bomen verkleuren en het is alweer heerlijk truien weer. Ik zit dan ook op dit moment met een lekker dik vest en een grote mok thee dit artikel voor jullie te schrijven. Want wat mag je deze maand nu echt niet gaan missen? Ik vertel het je in dit artikel.

De sterrengever
Kentucky, 1937. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader. Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren…

Jojo Moyes en een herfstachtige dag. Dat is alles wat je deze maand nodig hebt. Jojo Moyes kennen we voornamelijk van het boek Voor jou/ Me before you. En dit nieuwe boek schijnt weer prachtig te zijn. Ik ga hem deze maand zeker lezen.

 

Yankee Candle Autumn Night
Haal de heerlijke geur van herfst in je huis met Yankee Candle Autumn Glow! Geuren van citrus gemengd met herfstbloesem en vers gesneden kruiden.
Geniet maar liefst 65 tot 95 branduren van de Yankee Candle Medium Jar. Zorg er altijd voor dat de kaars lang genoeg brandt om de gehele bovenlaag te laten smelten. Zo voorkom je “kuilen” in de kaars en zal deze veel langer en mooier branden. Verras jezelf of iemand anders met de heerlijke geuren van Yankee Candle!

Ik vind niets lekkerder dan een Yankee candle aan tijdens het lezen met een grote mok thee. En deze geur past natuurlijk perfect bij deze maand.

Het Schaduwjaar
Meisjes krijgen hun hele leven te horen dat ze de kracht hebben om mannen te verleiden en andere vrouwen gek te maken van jaloezie. Men gelooft dat de huid van jonge vrouwen een krachtig extract afstoot. Daarom worden ze voordat ze zestien jaar worden verbannen naar de wildernis, zodat ze gezuiverd en klaar voor het huwelijk kunnen terugkeren. Maar niet iedereen zal het overleven.
Tierney James droomt van een beter leven: een samenleving die geen vrienden en vrouwen tegen elkaar opzet. Maar als haar eigen genadejaar dichterbij komt, realiseert ze zich al snel dat de extreme leefomstandigheden daar niet haar grootste probleem zullen zijn. Het zijn ook niet de stropers die zich in het bos schuilhouden; mannen die wachten op hun kans om een van de meisjes te vermoorden en zo hun fortuin te maken op de zwarte markt. De grootste bedreiging voor de genadejaarmeisjes zijn ze zelf.

Kookboek voor Geeks
Van Harry Potter en Star Wars tot Dragon Ball en Thor: originele en verrassende recepten voor DE ECHTE FANS!
Wanneer J.K. Rowling de heerlijke buffetten in de Grote Zaal beschrijft
of Son Goku in Dragon Ball weer borden vol ramen en rijst naar binnen
werkt, kun je als geek haast niet anders dan spontaan beginnen te watertanden.Hoewel tovenaars en Saiyans helaas nog steeds tot de wereldvan de verbeelding behoren, hoeft dat gelukkig niet zo te zijn voor degerechten uit je favoriete films, series, manga’s en boeken!
In dit boek vind je originele recepten geïnspireerd op Star Wars, One Piece, Hellboy, Doctor Who en nog veel meer. Houd je een Thormarathon? Schotel je gasten dan een gerecht voor dat de koning van Asgaard waardig is, zoals de Bifröst-piparkakku. Heb je je ooit weleens afgevraagd hoe Sams konijnstoofpotje uit In de ban van de Ring smaakt? Met dit boek maak je het stap voor stap klaar, dit keer mét aardappelen. Dompel je van voorgerecht tot dessert onder in de werelden van Midden-Aarde, Gallifrey en Metropolis en voel je heel even een hobbit, tijdreiziger of superheld.

Hoe heerlijk is dit?! Tijdens deze donkere maanden kan je lekker genieten van de heerlijkste hapjes die ook nog eens te maken hebben met je favoriete boeken en series.

Room Service 
Het is bijna zover.
De datum die ik nooit meer zal vergeten.
Het is de dag waarop ze haar hebben vermoord.
En het wordt de dag waarop ik één van hen zal vermoorden.
Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxe hotel. Maar wat begint als een leuk weekend slaat al snel om in een regelrechte nachtmerrie. Ze ontvangen berichten aan de deur van hun kamer, die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden precies is gebeurd.Wat de boodschapper wil is duidelijk: wraak. Eén van de vier zal zich moeten opofferen. En als dat niet gebeurt, zal hij zelf iemand kiezen…

Dit boek is natuurlijk perfect om in de dagen na Halloween te lezen. Want wat is er nu leuker dan een beetje griezelen rondom Halloween.

 

Boekenleggers van Oktoberdots
Een fantastische set met 4 boekenleggers. Elke boekenlegger van de Boekenleggers Bronze Book Quotes heeft op de voorkant een quote die met boeken en/of lezen te maken heeft. Om deze teksten heen staan allerlei sterren. Zowel de quote als de sterren en de rechthoek zijn op de voorkant van de boekenleggers in prachtig brons folie gedrukt. Door deze folie glansen en glimmen de boekenleggers geweldig, voor een super chique effect.

Deze boekenleggers zijn officieel gewoon te leuk! Deze moet je gewoon hebben.

The Iron Sisters
Serina heeft zich jarenlang voorbereid om een Grace te worden, voorbestemd voor een leven aan de zijde van de kroonprins. Totaal onverwacht kiest hij voor Serina’s rebelse zusje. Nomi belandt in een leven dat ze nooit heeft gewild: achter de paleismuren. Ze moet zich voegen naar de wensen van de prins in de hoop dat ze haar zus ooit weer terug zal zien. Ze weet niet dat Serina naar de mijnen is gestuurd, waar slechts weinigen overleven…

Dit boek word in de US de hemel in geprezen. En ik hoop hem deze maand uit te lezen en jullie snel met de recensie te mogen verleiden.

Day Dreamer
Lora’s aankomst stond niet in de sterren geschreven. Het stond ook niet in theebladeren, of in een van de boeken in de bibliotheek. Maar toch staat ze op een nacht aan de kasteelpoort met haar hond Henry die haar daarheen heeft geleid. Het kasteel herbergt een geheim dat iedereen in zijn grip houdt. Ook bij Lora begint het muiltje al snel te knellen.
Is zij door haar komst echter in staat om tussen al de doornen ook rozen te doen bloeien?

Zin in een lekker sprookjesachtig avontuur tijdens deze donkere koude dagen. Dan mag dit boek zeer zeker niet missen.

 

Dat was hem weer voor deze maand. Maar niet getreurd deze maand komt er een extra Halloween Special.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *