Recensie: Net als in de film

Lieve lezers,

Namens uitgeverij Ls. mocht ik hun nieuwe boek Net als in de film van Rachel Winters lezen. Vanaf het eerste moment dat ik las waarover het boek ging was ik verkocht. Dit boek wilde ik in de decembermaand lezen.

Vandaag deel ik dan ook graag mijn recensie met jullie.

Titel: Net als in de film
Auteur:
Rachel Winters
Verschenen:  November 2019
Pagina’s: 400
Uitgever: 
Uitgeverij Ls.

Net als in de film is een heerlijke feelgoodroman vol verwijzingen naar wereldberoemde scènes uit de bekendste romcoms. Kun je verliefd worden zoals in een film?
Evie Summers dreigt haar baan kwijt te raken tenzij ze de notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te maken. Het probleem? Hij weigert.
Ze moet hem bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in een film. Anders geen script. Evie heeft geen keus. Bovendien worden mensen iedere dag verliefd. Het zou toch kunnen? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de Ware.
Kan het leven ooit zo zijn als in een film?

Zoals altijd beginnen we bij de looks van het boek. Het boek heeft een normale maat en ligt daarom lekker in de hand. Het lettertype is voor mij perfect en daardoor leest het lekker weg. En dan de cover, eigenlijk was deze niet 100% mijn ding maar toch past hij wel goed bij het boek. Echter leek de cover wat zoetsappiger dan het boek daadwerkelijk is (in de positieve in).

Het boek is opgedeeld in lekker veel hoofdstukken waar ik zelf erg veel van hou. Hierdoor blijft de vaart er lekker in. Elk hoofdstuk begint met een scene uit het script. Dit geeft net wat extra’s aan het begin van elk hoofdstuk.
Vanaf het eerste hoofdstuk had dit boek met te pakken en hoe verder ik in het boek kwam hoe meer ik er van ging houden. Het boek is heerlijk om te lezen en ik zou het zelfs gezellig kunnen noemen. Het is niet te zoetsappig maar vooral heel lief, grappig, en vol emotie.

Ik ben van elk personage in dit boek gaan houden. Hoe groot of hoe klein hun rol ook was, elk personage heeft een plekje in mijn hart gekregen.
Het boek neemt je mee op het avontuur van Evie die zich voornamelijk op haar werkt focust. Maar door een van haar auteurs wordt ze in een heel lastige situatie gezet. Haar oplossing zorgt voor een hilarisch avontuur waarin je veel mooie maar ook confronterende momenten tegen komt. Het bespreekt hoe belangrijk vriendschap, het laat je zien hoe een groot verlies je leven kan bepalen maar ook hoe je kracht kan vinden om door te gaan en voor jezelf op te komen. Dit alles onder een flinke laag humor en met een hint naar al je lievelings romcoms.

Net als in de film is een feelgood die voor mij echt de ultieme feelgood is. Het is niet te zoetsappig en daardoor ligt alles er niet te dik op. Er zit een flinke doses humor in en ik kon niet wachten om te lezen hoe alles zich zou ontvouwen en natuurlijk hoe het af zou lopen.

‘Net als in de film’ lees je met een lach, een traan en een hart vol liefde.

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *