Recensie: Kobo Libra H2O

Lieve lezers,

Jullie hebben het vast al online voorbij zien komen. Ik heb een prachtige nieuwe Kobo e-reader. Ik had een oude Kobo die tijdens de vakantie de geest heeft gegeven. Dus deze nieuwe ereader was meer dan welkom.

Ik heb hem nu een ruime maand in gebruik en vandaag wil ik jullie graag meer vertellen over deze allernieuwste Kobo Libra H2O ereader.

Het eerste grote verschil met mijn vorige ereader is het randje aan de zijkant. Ik vond dit eigelijk heel raar want waarom zou je zo’n loze rand willen hebben. Maar zodra ik hem in gebruik nam was deze rand het fijnste van allemaal. Want hier kan je dus heerlijk vast houden en de knoppen gebruik ik daardoor dus ook ineens heel veel. Want ook bij deze knoppen dacht ik waarom? Maar nu snap ik dat dit allemaal heerlijk gebruikgemaakt is.

De volgende optie waarvan ik dacht waarom? was de draai functie. Ik had niet gedacht dat ik de ereader horizontaal zou gaan houden om te gaan lezen. Maar ook deze functie is nu mijn beste vriend. Als ik in bed zit te lezen hou ik hem namelijk het liefste op deze manier vast. Maar als ik in bed lig te lezen dan draai ik hem dus afhankelijk van op welke zeide ik lig. Zo draait mijn ereader op een avondje dus behoorlijk want keren rond. Maar dit is dus echt heelrijk want je hebt altijd een comfortabele manier van vast houden. En omdat het niks weegt is dat dus echt perfect.

En dan de reden waarom ik eigenlijk ook een nieuwe ereader wilde. De nachtmodus. Je kan zelf instellen vanaf welk tijdstip je wil dat de ereader een zacht geel licht gaat geven. Ik heb deze op half 10 staan omdat hij dan niet meer mijn slaap af breekt. Zo kan ik in bed dus heerlijk lezen zonder het licht aan te hebben en zonder mijn slaap af te breken. En ik ben dus echt dol op deze modus.
Om nog even bij het ingebouwde licht te blijven is dit natuurlijk ideaal. Op de bank wanneer het donker is hoef ik geen extra lamp aan te doen en gaat het licht van mijn ereader aan. Ik heb aan 3% licht al meer dan genoeg en vind 3% ook het prettigste voor mijn ogen. Maar zoals je al begrijpt kan deze ereader dus nog veel feller en zo is voor iedereen beschikbaar wat ze maar willen.

Wat ik verder ideaal vind is Kobo+ ik had nooit gedacht dat ik dit fijn zou vinden maar ik vind het ideaal. Ik verzin mijn ereader met de wifi en kan zo de koboplus store in en lezen wat ik wil lezen. Maar ook zelf ebooks er op zetten (want ik krijg ze ook van uitgevers) gaat ideaal en snel. Inpluggen in mijn laptop in de map van de ereader schuiven en klaar.

Verder vond ik vergeleken met mijn oude ereader deze ereader super, super snel. Echt ideaal!

Door deze nieuwe ereader lees ik nu met veel meer plezier ebooks en doordat hij waterdicht is hoef ik me dus ook niet druk te maken dat ik hem in bad laat vallen.

Nu nog een mooie hoes er omheen en deze ereader kan overal mee naar toe.

De Kobo Libra H20 is de ereader die je moet hebben want met deze ereader worden ebooks nog leuker.

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *