Instagirl – Annette Mierswa

Lieve lezers,

Namens uitgeverij de Fontein mocht ik hun nieuwe boek Intagirl lezen. Aangezien ik bij steeds meer mensen om me heen merk hoe belangrijk ze likes vinden wilde ik dit boek enorm graag lezen. Vandaag vertel ik jullie graag meer over dit boek.

Titel: Instagirl
Auteur:
Anette Mierswa
Verschenen:  September 2019
Pagina’s: 240
Uitgever:
De Fontein jeugd

Isi’s nieuwe klasgenoot Kim ziet eruit als een ware YouTube-ster. Isi is onder de indruk, zeker als ze merkt dat Kim megapopulair is op Instagram.
Dat wil Isi ook wel. Ze besluit als Easy4Ever een nieuw beeld van zichzelf te creëren op Instagram, volwassener. Zal Matteo onder de indruk zijn? De likes stromen binnen en zelfs Kim ziet haar ineens staan. Van haar leert Isi hoe ze er op selfies perfect kan uitzien, maar dat gaat niet vanzelf. Ze moet er wel wat voor doen…

Ik kreeg het boek als ebook en daarmee kon ik direct mijn nieuwe ereader goed uit testen.
Over de looks en feels van het fysieke boek kan in dus weinig zeggen want op de ereader kan je het lettertype lekker zelf aanpassen. De cover van dit boek sprak je wel direct aan het heeft mooie kleuren en ziet er lekker fris uit. En natuurlijk heeft het de bekende Instagram icoontjes die direct herkenbaar zijn. Ik vind deze cover dan ook veel mooier dan de originele.

Vanaf de eerste pagina heeft dit boek je te pakken. Direct wil je weten wat er gaat gebeuren en hoe dit af gaat lopen. Natuurlijk geeft de flaptekst al wat weg maar het boek is zeker niet voorspelbaar te noemen.

Het boek neemt je mee in het leven van Isi, Isi beland thuis in een lastige situatie en wil graag verandering in haar eigen leven. Isi is een heel erg toegankelijk personage, ik denk dat iedereen zichzelf wel in Isi herkent. Echter neemt haar leven door 1 beslissing een totaal andere wending.
Hierdoor beland je samen met Isi in een rollercoaster van gevoelens en emoties. En elke beslissing heeft gevolgen die door blijven rollen. En door een opstapeling raak je samen met Isi steeds verder verdwaald.

Wat ik erg goed aan het boek vond is dat het direct al liet doorschemeren dat waar Isi mee bezig is niet verstandig is. Ook laat het zien dat Isi eigenlijk het een denkt maar het ander doet. Hierdoor vind het het boek eigenlijk een stuk ‘veiliger’ om te lezen. Het boek is namelijk heel erg heftig en ik weet zeker dat veel meiden op dit moment zich in deze situatie bevinden. Gelukkig laat het boek ook zien hoe sterk een goede band kan zijn en dat niets onmogelijk is. Maar vooral ook dat niets is wat het lijkt.

Instagirl is ijzersterk geschreven en een erg belangrijk boek om te lezen voor elke tiener en iedereen die net iets te veel op social media zit (vooral op Instagram).

 

Ster half

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *