Stacking The Shelves week 8 -2017

Lieve lezers,

Er is weer een nieuwe week aangebroken en langzaam aan is mijn vakantie echt voorbij. Het weer blijft ok maar triest grijs en grauw maar hierdoor heb ik wel meer reden om lekker met een boek op de bank te gaan zitten.

Vandaag laat ik je dan ook weel vol trots zien waar ik mijn planken mee heb mogen aanvullen.

img_4953

Boek der spiegels
Het boek dat in enkele uren de wereld veroverde
Op een nacht in 1987 werd de vooraanstaande hoogleraar Joseph Wieder op brute wijze vermoord. De zaak werd nooit opgelost.
New York, 25 jaar later. Literair agent Peter Katz ontvangt enkele hoofdstukken uit een manuscript met de titel Boek der spiegels. Het zijn de memoires van Richard Flynn over diens tijd op Princeton University. Hierin beschrijft hij zijn opmerkelijke verstandhouding met Wieder.
Katz is vastbesloten tot op de bodem uit te zoeken wat er in de nacht van de moord is voorgevallen. Hij is ervan overtuigd dat het antwoord zal staan in het ontbrekende deel van Flynns memoires. Richard Flynn is echter ongeneeslijk ziek, en de rest van het manuscript blijkt onvindbaar. Katz raakt geobsedeerd door de zaak. Maar hoe dieper hij in de materie duikt, hoe verder hij verwijderd lijkt van de oplossing.

Met dit boek gaan AW Bruna en ik een bijzondere recensie schrijven. Binnenkort lees je precies waarom.

 

Amanda 
Amanda White is elf jaar oud, maar voelt zich amper kind. Haar moeder is jaren geleden vertrokken en haar vader is dood. Dat laatste probeert ze voor iedereen te verbergen. Een tamme boa constrictor is haar enige gezelschap. 
In een wanhopige poging haar moeder terug te vinden, begint Amanda aan een wonderlijke reis door Florida, maar als de media hier lucht van krijgt, is ze binnen no-time wereldnieuws. Alle blikken zijn gericht op het meisje dat alleen door de staat trekt. Zullen Amanda en haar moeder ooit herenigd worden en zal Amanda de erkenning vinden die ze zoekt?

Ik kom natuurlijk net terug uit Florida dus dit boek past perfect bij het terug genieten van deze reis.

 

Z.G.A.N.
Het debuut van de Australische Debra Oswald ‘Z.G.A.N.’(Zo goed als nieuw) wordt vergeleken met ; Het Rosie project’ van Graham Simsion en ‘Wij’ van David Nicolls.

Sully – Sullivan – Moss was ooit een charmante ‘underachiever’, maar is inmiddels gewoon een loser. Zijn familie en vrienden hebben de hoop al opgegeven dat het nog wat wordt met hem – en hijzelf eigenlijk ook. Als hij in het ziekenhuis belandt komt hij tot een nieuw inzicht: zijn organen zijn eigenlijk nog zo goed als nieuw, zonde om daar niets mee te doen. Hij besluit een nier te doneren aan een vreemde. Maar om zijn plan te laten slagen moet hij aan allerlei eisen voldoen: geen alcohol meer, fit worden, een baan vinden. En dat is Sully tot nog toe nog nooit gelukt. Zal het dit keer anders zijn?

Een heerlijk vooruitlees exemplaar waar ik hopelijk einde van deze week aan kan beginnen.

 

Pyjama dagen
Dé hyperpopulaire goeroe van de facebookgeneratie
Gebruik je nooit de snooze-functie van je wekker? Haal je altijd je deadlines? Besteed je je geld nuttig? UGH!!! GA WEG!! Dit boek is voor alle anderen. Het is een boek voor iedereen die er maar niet in slaagt volwassen te worden. Deze comics gaan over: – het verlangen om de hele dag in pyjama rond te lopen – de regelmaat waarmee je je bh’s wast – goede en slechte relaties – te veel sharen op facebook – de onmogelijkheid op tijd te komen

De recensie van dit Hilarische boek staat inmiddels al klaar en verschijnt zeer binnenkort online. Ook kreeg ik hier nog een geweldig notebook bij die ik in de recensie helemaal laat zien.

 

Dat was hem weer voor deze week.
Welke boeken wil jij graag hebben? 

Liefs, Marjolein

 

One thought on “Stacking The Shelves week 8 -2017

  1. Ik ben nu wel erg nieuwsgierig naar je bijzondere recensie van Boek der Spiegels. 🙂 Daarnaast ben ik ook wel erg benieuwd naar Amanda – want als er één locatie hoog op mijn travellist staat, is het wel Florida.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *