Recensie: Dribbels grote kijk- en leerboek

Lieve lezers,

We zijn allemaal denk ik wel dol op Dribbel want wie is er nu niet opgegroeid met Dribbel. En dit leuke hondje willen we natuurlijk graag doorgeven aan onze kinderen.
Nu blijven er gelukkig leuke en leerzame boekjes van dribbel verschijnen. Namens van Holkema & Warendorf mocht ik dit boekje samen met de kindjes in de opvang recenseren.

Lees snel mee hoe dit boekje het deed bij de kindjes:

img_4864

Titel: Dribbels grote kijk- en leerboek
Auteur: Eric Hill
Verschenen:  Mei 2016
Pagina’s: 16
Uitgever: van Holkema & Warendorf
Leeftijd: 2 tot 4 jaar

Wie kent het aandoenlijke hondje Dribbel niet? Al meer dan dertig jaar groeien generaties peuters met hem op. Met dit nieuwe, kleurrijke kartonboek leren kleine kinderen tellen en kleuren, vormen, tegenstellingen, seizoenen en dierengeluiden (her)kennen. Extra leuk zijn de verschillende flapjes voor het altijd populaire kiekeboe-effect. Onmisbaar tijdens de eerste stapjes van een kind in de herkenning van de eigen omgeving!

Koop bij bol.com

Laten we beginnen bij het begin. Voor een kinderboekje is het erg belangrijk dat het boekje stevig is. Dit boekje is van dik en zeer stevig karton. Er zit een goede stevige glans laag overheen voor een mooi effect maar ook vieze / natte vingers proof. Geen zorgen dus bij het lezen van dit boekje dat het boekje snel lelijk is.
Ook zijn alle flapjes in dit boek enorm stevig. Je hoeft dus niet na 3 keer voorlezen al met plakband in het boek te gaan zitten omdat de flapjes beginnen te scheuren.
Dan de kleuren in dit boek. Deze zijn heerlijk vrolijk en helder, zelfs op een droevige dag word je al vrolijk van alle mooie kleurtjes in dit boek.

img_4797

Deze keer heb ik het boekje gelezen met een kindje van 2 jaar 3,5 en bijna 4 jaar. Al deze kindjes passen dus perfect in de doelgroep en zo kun je ook gelijk heel goed het verschil zien in hoe dit boekje kindjes dingen kunnen leren. Maar hier kom ik zo op terug.
Dribbel is natuurlijk ieder kindje zijn vriendje, de kinderen waren dan ook direct enorm enthousiast over dit boekje omdat dribbel en al zijn vriendjes er in voor kwamen. Ook ontdekken wat er onder elk flapje zat was een enorm avontuur vol verbazing lachen en ook een beetje gek doen. Dit boekje maakte leren dus enorm leuk.

Dit boekje is ook nog eens enorm educatief want op elke pagina leert het kindje iets nieuws. Zo leren ze de vormen de kleuren, tegenstellingen, seizoenen enz. Voor de jongste is dat nog een beetje moeilijk maar de oudste konden er echt iets van leren. En hoe vaker je het boekje voor leest hoe beter ze het ook gaan begrijpen.

fullsizerender

Kort samengevat is dit boekje in alle opzichten een succes. Het is geen lang verhaal maar echt een boekje om naast je Dribbel collectie te hebben zodat de kinderen er veel van kunnen leren. Educatief op een enorm leuke en vrolijke manier.

” leren met dribbel is een groot feest”

De kindjes in de opvang en ik hebben inmiddels al uren plezier samen gehad van dit boekje omdat het leerzaam is maar ook vrolijk en gezellig.

Zijn jullie ook Dribbel fan? 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *