Boekhandels die ik bezocht heb in Amerika

Lieve lezers,

Wat vliegt de vakantie voorbij. Ik ben inmiddels al weer een week terug in het koude grijze grauwe Nederlands en mis Amerika behoorlijk. Maar ik was dan ook niet voor niets in The Sunshine State.
Wat ik vooral heel geweldig en opvallend vond in Amerika zijn de boekhandels daar. Misschien heb je het artikel met de Book Haul al gelezen en heb je gezien wat ik gekocht heb. Maar vandaag vertel ik je meer over de boekhandels daar.

Vandaag neem ik je mee naar de boekhandels die ik bezocht heb.

img_2944

De eerste boekhandel die ik mocht bezoeken tijdens mijn trip was de Barnes & Noble in Fort Lauderdale. Ik ging hier vroeg in de ochtend heen omdat deze al om 8 uur in de ochtend open was en ik een enorme Jetlag had en ik om 4 uur in de ochtend al wakker was. Ideaal dus dat de boekhandel zo vroeg open was. Vanaf het hotel kon ik er helaas net niet heen wandelen dus heb ik een Uber bestel en die heeft me voor de deur afgezet. (Hoera voor Uber dat werkt in Amerika echt geweldig).

Ik heb nog nooit in mijn hele leven zo een mooie boekhandel (van buiten) gezien als deze Barnes & Noble. Ik had alleen al uren naar het pand kunnen staren. Helaas kon ik geen foto van ver af nemen omdat het pand gewoon te groot was om er in 1x op te zetten.
Met een enorm vrolijk gevoel ging ik deze boekhandel dus binnen.

img_2945

Omdat ik eigenlijk zo overweldigd was van al het prachtigs in deze Boekhandel heb ik niet genoeg foto’s gemaakt om jullie al het waanzinnigs te laten zien wat er in deze boekhandel was. Maar op deze manier wil ik jullie toch een sfeerimpressie geven.

img_2928

img_2933

Ook hadden ze enorm veel Disney boeken en nog veel meer Harry Potter merchandise. In deze boekhandel heb ik twee uur doorgebracht en heb ik ook nog eens genoten van een heerlijke ice thee in de Starbucks waar iedereen gewoon al lekker in zijn boeken zat te lezen. Het grote voordeel je mocht je boeken ook je nog niet afgerekende boeken gewoon mee nemen het cafe in.

img_2938                              img_2940

Deze boekhandel had ook echt geweldige koopjes. Mooie klassiekers voor 5 dollar en prachtige in leer gebonden sprookjesboeken voor 10 dollar. Ik heb nog altijd een beetje spijt dat ik van de sprookjesboeken er niet meer mee heb genomen.

De Tweede boekhandel die ik bezocht heb was weer een Barnes & Noble. Deze keer in Orlando en deze kon ik gerust na een dagje Disney bezoeken want hij is gewoon open tot 23:00! Dat soort tijden zouden we in Nederland ook meoten hebben.

img_4489

Ook deze Barnes & Noble was weer gigantisch. Een prachtig pand waar je echt wel met de auto naar toe moet rijden. Maar er naast zit de media markt van Amerika dus je kan gerust samen met mannen die niet van lezen gaan want die kunnen zich letterlijk 1 deur verder uren vermaken.

Deze Barnes  & Noble was niet zo mooi als degene in Fort Lauderdale. Ook hadden ze minder ‘bijzondere’ boeken. Het was meer gericht op literatuur maar de Young Adult sectie was wel een stuk groter. Dat compenseerde dan weer een hoop.
Ook in deze Barnes & Noble zat een Starbucks dus als je even moe was van al het boeken kijken en door de boeken het bos niet meer zag dan kon je even genieten met een heerlijke ice thee of frappucino in het cafe. Waar je gewoon met je boeken in mocht!

img_4493

Ook bij deze Barnes & Noble hadden ze weer een gigantische collectie met de prachtige leatherbound. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ze hier duurder waren dan op de Bookdepository dat in combinatie met het gewicht dat ze zijn heb ik besloten er toch geen mee te nemen.

img_4494

Maar de Harry Potter collectie in deze boekhandel maakte me ook weer enorm hebberig. Stiekem ben ik blij dat we in Nederland niet in elke boekhandel zo een groot aanbod hebben want dan zou ik elke maand droog brood moeten eten.

 

De buit van de boekhandels:

Fort Lauderdale                                                                                Orlando

img_2952                       img_4517

Natuurlijk heb ik ook op de luchthavens alle boekhandels bezocht maar deze zijn 100% vergelijkbaar met de AKO en de Bruna die wij kennen op stations. Deze zijn dus niet echt de moeite om over te schrijven.

Wat vind jij er van dat de boekhandels in Amerika zo gigantisch zijn? 

Liefs, Marjolein

3 thoughts on “Boekhandels die ik bezocht heb in Amerika

  1. Ik ben in Amerika ook een paar keer een boekhandel binnen gegaan. Van eentje weet ik zeker dat het de Barnes & Nobles was, de ander weet ik niet precies meer. Maar het was me wel een ervaring, hoor. Gelukkig had ik niet heel veel tijd, want anders was mijn koffer een stuk zwaarder geweest op de terugweg ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *