Film recensie: Me before you

Lieve lezers,

Dat Me before you een van mijn lievelingboeken is weten jullie allemaal. Maar dat het zo lang geduurd heeft voor ik de film heb gezien wist bijna niemand. Tenzij het je misschien opgevallen was dat er nog geen film recensie van deze film was.
Tijdens de vlucht naar New York was ik dan ook als een kind zo blij dat ik zag dat Me Before You in de lijst stond van te kijken films.

Vandaag deel ik met veel liefde mijn mening over deze film met je.

Releasedatum: 16 juni 2016 (Nederland)
Regisseur: Thea Sharrock
Verhaal: Jojo Moyes
Scenario: Jojo Moyes
Duur: 1u 50 min
Genre: Drama

Koop bij bol.com

Vaak vind je de liefde waar je haar niet verwacht, soms brengt het je naar een plek waar je nooit had gedacht te zullen gaan…

Louisa ‘Lou’ Clark (Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige en creatieve 26-jarige van baan naar baan, voornamelijk om het hoofd boven water te houden.
Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld, wanneer ze weer eens switched van baan. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor (Claflin), een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is verdwenen. Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven zeker nog zin heeft. Samen brengen ze veel tijd door en langzaamaan merken ze dat, door al hun belevenissen, zowel hun leven als hart een richting heeft gekozen, waarvan ze beiden niet wisten dat deze bestond.

Me Before You is gebaseerd op het succesvolle boek ‘Voor Jou’ van Jojo Moyes. Emilia Clarke (Game of Thrones) en Sam Claflin (The Hunger Games series) spelen de hoofdrollen in dit regie debuut van Thea Sharrock.

De film bij mijn lievelingsboek. Natuurlijk had ik al heel veel positieve geluiden over deze film gehoord maar toch is het eng om deze film dan echt te gaan kijken.
Ook een beetje omdat iedereen zei dat hij zo machtig mooi is en de zakdoeken klaar moeten staan. En ik hem in een half vol vliegtuig ging kijken.

Laat ik maar meteen vertellen dat ik van deze film genoten heb. Ik zou hem het liefst vandaag nog een keer kijken. En ik kan je ook vertellen dat ik in het vliegtuig toch behoorlijk wat traantjes heb moeten laten. Gelukkig zag de stewardess welke film ik aan het kijken was.

De personages zijn door deze acteurs enorm krachtig neer gezet. Persoonlijk had ik bij ieder personage net even wat anders in gedachten. Echter hebben deze auteurs me in 1 minuut over weten te halen om toch te genieten van hoe hun de taak vertolkten. Het acteerwerk is zo goed en voelt zo puur dat het heel dicht bij het boek is gebleven. Natuurlijk heeft het hier en daar het boek los gelaten en een beetje aangepast maar dat is allemaal te vergeven omdat sommige dingen nu eenmaal lastig vast te leggen zijn in film.

Een alles lijkt in deze film gedacht te zijn, hierdoor waren alle bijzondere momenten uit het boek aanwezig. Was het op het einde iets minder hard huilen dan met het boek maar was alles toch zeer bijzonder.
Dit kan alleen maar door het knappe acteerwerk en je merkt aan alles dat Jojo Moyes zelf de grootste  hand aan het script heeft mogen houden.

De romantiek, droevigheid, hopeloosheid, macht en geluk komt allemaal helder in de film over. De film neemt je net zoals in het boek mee door een achtbaan van emoties. 

SterSterSterSterSter

Heb jij deze film al gezien?

 

Wil je het boek lezen? Koop het boek dan hier.

Liefs, Marjolein

 

One thought on “Film recensie: Me before you

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *