Recensie: De Kids of Appetite

Lieve lezers,

Toen ik letterlijk midden op de oceaan was kreeg ik van Blossom Books een mailtje of ik hun nieuwste boek De Kids of Appetite wilde recenseren. Omdat ik al een hele tijd niets meer van Blossom Books had gerecenseerd en jullie veel vragen naar hun boeken vond ik het weer eens tijd om volmondig Ja tegen dit boek te zeggen.

Nog een leuke fun fact. Ik had een dag voor die mail in de boekhandel staan twijfelen met de engelse versie van dit boek in mijn handen.

Vandaag voor jullie de recensie van De Kids op Appetite.

img_4992

Titel: De Kids of Appetite
Auteur: David Arnold
Verschenen:  februari 2017
Pagina’s: 348
Uitgever: Blossom Books

Vic mist zijn vader, die twee jaar geleden is overleden. Als de stomme nieuwe vriend van Vics moeder haar een aanzoek doet, raakt Vic in paniek en rent hij weg van huis. Zijn vaders urn en zijn eigen verdriet zijn de enige dingen die hij meeneemt de winterse nacht in.

Op straat komt Vic Mad tegen, die hem meeneemt naar een slaapplaats. Daar ontmoet hij Coco, een elfjarige die vloekt als een bootwerker en rapt als een gangster, en Zuz, die helemaal niet praat. Baz, de onofficiële leider van deze groep stelt Vic maar twee vragen. Als Vic deze goed beantwoordt, zullen De Kids of Appetite hem helpen om de laatste wensen van zijn vader te vervullen.

  Koop bij bol.com

 Laten we beginnen zoals altijd bij het uiterlijk van het boek. Dit boek heeft een heerlijk formaat, niet te groot en zeker niet te klein. De binding van dit boek is waanzinnig! Ik heb totaal niet uit hoeven kijken met dit boek en de rug ziet er nog perfect/ongelezen uit. Dat is dus al een enorm pluspunt. Dan de papierkwaliteit, deze is gewoon lekker stevig en geschikt voor lezen in bed/bad.
Het lettertype is prettig, eerst dacht ik dat het een kleine uitdaging zou worden omdat het er nogal ‘druk’ uit ziet maar dit viel tijdens het lezen enorm mee.

Dan natuurlijk waar jullie allemaal hier voor zijn. Wat vond ik nu eigenlijk van het boek?
Laat ik beginnen met zeggen dat dit boek enorm bijzonder is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik totaal niet wist wat ik moest verwachten van dit boek. Ik had dan ook eerder een flop verwacht dan een top. Maar aan de andere kant wist ik dat Blossom Books nogal graag bijzondere boeken uitgeeft. En dit in combinatie met dat het boek in Amerika enorm geprezen werd had ik zo het gevoel dat dit boek behoorlijk top kon worden.

img_4920Ik zal jullie dan ook niet langer in spanning houden. Ik vond dit boek echt geweldig. Alles aan dit boek is apart en bijzonder. Maar let er dan ook op dat als je hier niet van houdt dit boek je behoorlijk kan irriteren/vervelen. Het boek zit vol met diepe lagen die je op elke leeftijd/levensfase anders kunt lezen. Hierdoor denk ik dat het boek je het hele leven zal boeien en aangrijpen. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe ik het boek ervaar als ik het over een aantal jaar weer lees.
Dit alles maakt het boek ook direct geschikt voor alle leeftijden, want je kunt niet echt een leeftijdsstempel op dit boek drukken.

Maar waarom vond ik het nu zo geweldig. Het boek neemt je mee een diepere wereld in waardoor je blik tegenover de wereld en het verhaal langzaam aan verschuift en daarmee verandert. De personages zijn enorm goed doordacht en stuk voor stuk uniek en bijzonder. Door de schrijfstijl van  David Arnold voelde het meer alsof ik in het verhaal mee leefde dan het verhaal las. Dit is erg bijzonder om te creëren. Zo word er in het boek gesproken over het schrijven van een boek over hun avonturen. Mijn eerste reactie was ‘Oh, dat boek wil ik lezen’ waarna ik vervolgens even  naar mezelf moest fronzen.

Maar ook het avontuur dat je mee maakt met het boek. Je krijgt namelijk gedurende het boek een blik in het heden en het verleden. Maar door de waanzinnige schrijfstijl voelt het meer alsof je heen en weer gaat tussen het heden en het heden want alles voelt echt en voelt nu. Alsof je een toeschouwer bent van een prachtig en zeer bijzonder verhaal. Maar dit avontuur verandert ook je kijk op de wereld. Want niet alles is zoals het lijkt en stille wateren hebben nog diepere gronden dan we altijd al dachten.

Ook neemt het boek je mee op een ontdekkingsreis want samen ontrafel je een puzzel en denk je aan alle kanten mee hoe het in elkaar kan steken en waar het hoofdpersonage Vic moet zoeken. Hierdoor word het boek ook nog op een bepaalde manier heel spannend. Dit in combinatie met een onmogelijke liefde en je hebt een geweldig verhaal.

Het boek zit vol met prachtige poëtische zinnen die je diep laten na denken en je het leven lang bij zullen staan. Maar ook zit het borden vol humor en kan je het met een grote glimlach lezen.

SterSterSterSterSter

Eigenlijk kan ik niet uitgepraat raken over hoe bijzonder dit boek is. Als je het gelezen hebt kom je er dan even met me over kletsen? 

Liefs, Marjolein

Met speciale dank aan Blossom Books

2 thoughts on “Recensie: De Kids of Appetite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *