De Serendipity Books Book Club – Mijn ervaring

Lieve lezers,

Zoals jullie weten heb ik nu al een aantal keer een Book Club georganiseerd. De laatste weken krijg ik steeds meer de vraag hoe ik dit zelf nu eigelijk vind. Daarom heb ik besloten om hier eens een artikel aan te wijden. Met dit artikel wil ik ook gelijk een aantal vragen beantwoorden die ik krijg over hoe het achter de schermen in elkaar steekt.

het-zwarte-hart

Hoe ervaar ik de Book Club tot op heden?
Ik vind de Book Club tot op heden echt geweldig. Ik heb al een hele hoop lieve mensen leren kennen en een hoop mensen die net zo enthousiast zijn als ik. Maar ook mensen die mijn exacte mening delen. En dat vind ik bijzonder omdat ik vaak een nogal uitgesproken mening heb over iets.
Toch zitten er ook mindere punten aan de Book Club. Mensen die bijvoorbeeld het boek ontvangen en waar je niets meer van hoort. Die je 100x moet mailen om maar de recensie en de vragenlijst te krijgen. Maar ook het plannen organiseren en alles passend en werkend maken is soms erg lastig. Maar het is een uitdaging en een geweldig gevoel als iedereen het naar zijn zin heeft.

Hoe zet ik de Book Club op?
Ik ben begonnen de aller eerset keer met een aantal uitgevers mailen. Een aantal reageerde gelijk enthousiast een aantal heb ik tot op heden nog niets van gehoord. Maar na de eerset Book Club melde zich ook al gelijk een aantal uitgevers die heel erg graag een aantal boeken wilde inbrengen.
Samen met de uitgever die ik voor de volgende Book Club heb gekozen overleg ik wat zij graag willen zien en welke ideeën ik heb voor de Book Club. De uitgever mag natuurlijk altijd het boek kiezen wat zij graag willen inbrengen. Dit is erg leuk want samen kun je heerlijk creatief zijn. Vooral de samenwerking met Jill Top van L.s. ervaar ik als extreem prettig. Met haar kan ik praten overleggen en alles samen optimaliseren voor het leukste leesgenot voor de lezers maar ook nog voor de lezers die helaas niet geselecteerd waren.

Hoe bedenk je het? 
Ik kijk allereerst naar wat ik echt geweldig zou vinden als lezer. Dat ga ik proberen om uit te werken en passend en kloppend te maken voor iedereen. Verder probeer ik bij elke Book Club iets nieuws uit en zo elke keer creatiever te zijn en de Book Club te laten groeien. Soms slaat dit aan als een geweldig succes en soms pakt het even iets minder uit. Zo was bijvoorbeeld een grotere groep een minder succes dan een gezellige kleine groep. Maar door te blijven uitproberen en vooral goed te luisteren naar de leden wordt de Book Club elke keer beter en mooier.

Tegenslagen?
Echte grote tegenslagen heb ik nog niet gehad. Echter baal ik er wel enorm van als een van de leden zich niet aan de afspraak houd. Je moet je voorstellen dat ik heel veel moeite heb gedaan om alles te regelen met de uitgevrij en ik hun dan moet melden dat het niet loopt zoals afgesproken. Ik voel me dan vooral heel erg voor aap staan maar vind het ook heel naar voor de andere Book Club leden. Zij hebben namelijk tijd, energie, liefde en plezier hier in gestopt en een ander veegt dit van tafel. Uiteindelijk is het tot nu toe allemaal wel goed gekomen. Maar dit zorgt er helaas wel voor dat ik het nu graag bij kleine groepjes hou en mensen uit kies die op mij over komen alsof ze echt de verantwoordelijkheid van de eisen nemen.
Wat soms ook wel erg lastig is is om alles te regelen. Van iedereen “snel” antwoord krijgen alles zo goed mogelijk laten verlopen en aan te sturen. Er gaat een hoop tijd in zitten en soms moet ik gewoon echt dagdelen in plannen om de Book Club goed te laten verlopen. Ik moet dan vooral veel vooruit denken plannen en zorgen dat elke lezer alle informatie op tijd heeft.

Trots?
Ondanks de wat negatieve elementen ben ik zo enorm gelukkig en trots op deze Book Club. Vooral het moment waarop het boek bij de lezers op de mat valt brengt me in de zevende hemel. Ik voel gewoon mee met het plezier en enthousiasme die de lezers voelen als ze het boek voor het eerst in hun handen hebben. En dan begint het gezamenlijke leesplezier. Samen kletsen mensen die niet kunnen stoppen met lezen en daardoor iedereen verrassen met hoe snel ze het boek uit hebben. Samen foto’s maken en de liefde delen voor het boek. Of juist samen lekker klagen over het boek. Of het boek nu positief bevalt of negatief dat doet er niet toe het gaat er om dat we samen kunnen kletsen, genieten, klagen enz. Dat maakt het bijzonder. En dan de recensies. Ik geniet er van om ze allemaal door te mogen lezen en samenvoegen. Zo ook de vragenlijst. De meeste lezers zijn vaak unaniem van antwoord. Maar ook hoe geweldig sommige lezers de vragenlijst kunnen beantwoorden. Krachtig, kort of juist heel magisch uitgelegd. Het is zo bijzonder om dit allemaal te mogen lezen en samenvoegen tot een prachtig geheel. Dat maakt mij echt trots op de Book Club.

 

Ik ben heel erg benieuwd naar hoe jullie de Book Club ervaren. 

Liefs, Marjolein

17 thoughts on “De Serendipity Books Book Club – Mijn ervaring

  1. Ah, dat is leuk om te lezen! 🙂 Ik ervaar de samenwerking met jou ook als extreem prettig Marjolein, en ik geloof dat onze huidige Book Club ook goed verloopt (met heel veel enthousiaste lezers!). Dus: let’s continue, right? X

  2. Ik vond het heel leuk om deel te nemen aan de bookclub. Ook omdat je het boek ook anders gaat bekijken door de vragen en door reacties van anderen.
    Als volger van jouw blog vind ik de bookclub een leuke toevoeging, omdat het elke keer een boeiend artikel is om te lezen. Ik vind het ook altijd leuk om meerdere meningen te lezen over hetzelfde boek.

  3. Sorry for off-topic, I’m thinking about creating an interesting web site for college kids. May possibly begin with submitting interesting information such as”Some Case Moth caterpillars (Psychidae) build a case around themselves that they always carry with them. It is made of silk and pieces of plants or soil.”Please let me know if you know where I can find some related facts like here

    http://www.clarkinia.com/development-thesis-subject-matter-learn-of/

  4. I apologize for off-topic, I’m thinking about building an informative site for young students. Will possibly begin with publishing interesting information like”Your brain consumes 25 watts of power while you’re awake. This amount of energy is enough to illuminate a lightbulb.”Please let me know if you know where I can find some related info such as here

    https://aliftechnologies.in/wp/2017/12/23/dissertation-crafting-companies-british-choose/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *