DIY Bookish Kerstballen

Lieve lezers,

Ik denk dat inmiddels iedereen zijn kerstboom wel heeft staan of nog druk bezig is om de kerstboom nog mooier te maken dan vorig jaar.
Ongeveer 2 jaar geleden tipte ik al Bookish kerstballen. Maar dit jaar ga ik jullie leren hoe je deze kerstallen zelf kunt maken! Kijk snel mee hoe je deze leuke kerstballen zelf kunt maken.

img_1864

Als eerste ben ik heel simpel naar de action gegaan en heb ik deze doorzichtige ballen gekocht voor 89 cent per stuk. Ze waren eigenlijk om vogeltjes er in te maken die er ook bij geleverd zaten maar ze zijn ideaal voor Bookish kerstballen. Bijgeleverd zat de doorzichtige bal de ‘sneeuw’ belletjes en lintjes en nog een hoop andere dingen die ik niet gebruikt heb.

Dan het moeilijkste.. Het boek papier. Ik kan jullie alvast vertellen dat er geen boeken zijn gesneuveld tijdens deze DIY. Ik had nog een aantal voorpublicaties liggen. Van die dunne boekjes met het eerste hoofdstuk van het boek er in. Maar aangezien ik die boeken inmiddels al als echt boek had kon ik het over mijn hart verkrijgen deze te gebruiken voor deze DIY. Je kunt natuurlijk ook altijd gewoon in Word een A4 met tekst uitprinten.

img_1861

Als eerste heb ik de sneeuw in de bal gedaan. Daarin het liedje en daarop het papier. Het papier heb ik gedaan door elke keer 3 a 4 regels dik te knippen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het lettertype dat je gebruikt.

Vervolgens ben ik het papier gaan krullen. Weet je nog dat je vroeger van die lintjes deed krullen om cadeautjes of bij een bos bloemen?
Op dezelfde manier kan je papier krullen. Ik adviseer je om de schaar dicht te houden en er dan mee langs het papier te strijken. Als je de schaar open doet loop je het risico dat het papier scheurt.

img_1862

Wil je een flinke strakke krul of gewoon los gebogen? Het dit kun je creëren door het papier strak of losjes langs de schaar af te trekken. Zodra het papier gekruld kun je hem in de bal leggen.
Omdat mijn papier een vouw had omdat ik soort van dubbel knipte (ik had twee pagina’s aan elkaar en dan samen geknipt in 1 lange strook) krulde ik de ene kant van het papier de andere kant op dan de andere kant. Zo valt de vouw in het papier niet meer op en krult het extra veel in je bal.

Dan is het tijd om de ballen dicht te doen en het eind lintje er doorheen te halen.
Tada! Je hebt een geweldige Bookish kerstbal.

Ik heb er voor gekozen om de ballen vrij simpel te houden maar je kan er natuurlijk ook nog leuke glittertjes of sterretjes in doen die ik in deze foto’s als achtergrond heb gebruikt. Op deze manier kun je dus geheel je eigen kerstballen maken.

img_1865

img_1863

Dit alles bij elkaar heeft misschien 5 minuten gekost om ze te maken. Het is dus vrij eenvoudig om een hoop ballen te maken en zo een hele Bookish kerstboom te maken.

Ik wens je alvast heel veel plezier bij het maken van deze kerstballen. 

Liefs, Marjolein

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *