AW Bruna Bites – voor bloggers –

Lieve lezers,

Vorige week was het weer eens tijd voor een heerlijk bloggers event. Een paar maanden geleden kreeg ik al een save the date van AW Bruna en vorige week was het dan zo ver. Een avond speciaal voor allerlei boekbloggers en een avond vol boeken hapjes en plezier.

Schermafbeelding 2016-09-04 om 15.24.41IMG_1945

De avond begon in de prachtige tuin achter het waanzinnig mooie pand in Amsterdam. Daar kregen we allemaal een koptelefoon en konden we onder het genot van een hapje en een drankje luisteren naar twee fragmenten uit voorleesboeken. AW Bruna wil zich namelijk meer gaan richten op luisterboeken. Iets wat ik persoonlijk heel erg fijn vind omdat luisterboeken voor iemand met dyslexie ideaal zijn.

IMG_9713

Zo samen met zijn alle met een koptelefoon op had iets bijzonders. Iedereen was namelijk stil en geconcentreerd hierdoor kreeg je een extra bijzonder gevoel. Zo midden in Amsterdam met een grote groep mensen in doodse stilte luisteren naar 2 prachtige stukken verhaal. Bijzonder en zeer origineel.
Het tweede stuk was uit Nachtrijder waarvan het voorleesboek is ingesproken door Anna van Veen. Wij wisten op dat moment nog niet dat wij live voorgelezen werden tot ze daar opeens onderaan de trap verscheen! Hoe leuk is dat!!

Omdat de Anna van Veen die je hierboven op de foto ziet het luisterboek ook had ingesproken en een enorm prettige fijne stem heeft werd zij natuurlijk door de mensen van de uitgever heel erg bedankt met een prachtige bos bloemen.

IMG_9715

Daarna was het tijd om naar de eerste presentaties/ workshops te gaan luisteren. Het programma zag er als volgt uit:

Het programma was naar keuze in ruimte A of B, Je mocht gelukkig zelf kiezen wat jij graag wilde horen:
Ruimte A Nachtrijder – Alexandra Penrhyn Lowe
Ruimte B Kracht – Marloes Coenen
 Orphan X – Gregg Hurwitz
Ruimte A Mischling – Affinity Konar
Ruimte B Financiele Detox – Joella Opraus / Nathalie van Wingerden

 

Ik koos als eerste om bij Alexandra Penrhyn Lowe aan te sluiten. Zij is bekend van de serie De laatste wachter en ging vertellen over het derde deel in de serie Nachtrijder (Wauw die cover).
Omdat het boek een deel 3 is wilde ze natuurlijk niets verklappen over de eerste delen omdat nog niet iedereen die geIMG_9717lezen had. Maar ze vertelde wel een aantal zeer interessante dingen over het boek die ik hier toch niet ga herhalen omdat ik bang ben toch wat plezier te ruïneren. Maar ze zei vooral dat ze vaak met de vraag werkte Wat als? De vraag die je als auteur jezelf steeds met stellen.
Met Wolfsbloed (deel 2) had ze heel veel moeite om het te schrijven. Bij Nachtrijder raakte ze ook nog eens zwanger. Maar dat bleek totaal geen probleem te zijn. Ze hoorde van haar omgeving dat je als zwangere vrouw jankerige/zeikerige boeken ging schrijven. Maar Alexandra heeft juiste en enorm bruut boek geschreven.
Ik had nooit verwacht dat de vrouw achter deze boeken zo enorm leuk en vrolijk en sprankelend zou zijn. Alexandra is een mooie, lieve maar vooral vrolijke dame die vol enthousiasme zit van haar eigen beroep.

IMG_7668

Daarna was het tijd voor Gregg Hurwitz die speciaal voor AW Bruna vanuit LA naar Nederland was komen vliegen hoe gaaf is dat! Natuurlijk wilde iedereen dol graag aan zijn lippen hangen over zijn nieuwe boek. Maar de uitgever van AW Bruna wist hem op de meest perfecte manier te interviewen. Een serieus interview met een grappige nooit maar ook heel serieus. Hierdoor werd het geen moment saai.

IMG_9722

Helaas was het nogal druk en bleek ik achteraf Gregg niet 1x goed op de foto te hebben. (En dat terwijl ik zo veel foto’s heb gemaakt. Kijk vooral even op Shyama in Boekenland haar blog om echt mooie foto’s te zien.

IMG_9723Daarna was het tijd voor de tweede ronde. Aangezien ik niet echt een voorkeur geen aan een financiele detox (ik zit nog te hard in de ontkenningsfase). Koos ik voor het boek Mischling een verhaal wat in de buitenlandse pers al langzaam aan binnen begint te druppelen. Het boek moet enorm goed maar vooral indrukwekkend zijn. Normaal ben ik niet van oorlog boeken. Maar omdat ik zo genoten heb van Zout van de Zee en de lovende mensen over dit boek wilde ik er toch graag mee over horen. Helaas was de auteur zelf niet aanwezig. Maar de uitgever van dit boek nam haar taak over en deed dit werkelijk waar prachtig. Ze vertelde zo vol passie over het boek en vol emotie dat ik bijna niet kon wachten om aan het boek te beginnen. Ik was dan ook dol bij toen bleek dat er een vooruitlees exemplaar in de goodie bag zat.

IMG_0786

Daarna was het tijd om met zijn alle even heerlijk te kletsen en natuurlijk ons exemplaar van Orphan X te laten signeren. In de prachtige tuin van AW Bruna hebben we met zijn alle heerlijk genoten van alle lekkere hapjes en drankjes. Ik heb een super leuke avond gehad en heerlijk blij gekletst met een hoop collega bloggers.
De volgende keer zorg ik dat ik iets eerder ben om foto’s te kunne maken van alle heerlijke hapjes en iets meer van de sfeer.

Ik hoop dat AW Bruna deze geweldige avond voort gaat zetten in nog meer avonden.

En dan natuurlijk waar jullie allemaal benieuwd naar waren: De Goodiebag:

IMG_1945

AW Bruna en natuurlijk het hele team heel hartelijk bedankt voor de fijne avond.

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “AW Bruna Bites – voor bloggers –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *