Boeken waar ik naar uit kijk – September

Lieve lezers,

September is al met een vliegende vaart van start gegaan. Daarom is het tijd om te gaan kijken naar welke boeken er deze maand allemaal uit komen en we niet willen missen. Een aantal van deze boeken zijn inmiddels al verschenen die kunnen we dus gelijk gaan aanschaffen.

Schermafbeelding 2016-09-03 om 22.11.31

Zwaard van Glas 
Het bloed van Mare Berrens is rood, de kleur van het gewone volk. Maar haar kracht om bliksem te beheersen maakt haar tot een gewild maar gevaarlijk wapen voor het koninklijk hof. Hoewel de koning publiekelijk haar krachten ontkent, ontdekt Mare iets bijzonders: ze is niet de enige in haar soort die deze kracht heeft.
Mare ontsnapt aan de koning en uit de handen van de verraderlijke prins Maven, en gaat op zoek naar andere Roden en Zilveren om samen te vechten tegen de overheersers. Het is een gevaarlijke tocht waarbij Mare het risico loopt om zelf net zo’n monster te worden als de mensen die zij veracht. Zal haar opstand slagen?

Deel 2 van deze serie. Deel 1 heb ik helaas nog niet gelezen maar staat zeer hoog op de lijst. Ik kan niet wachten om eigenlijk weer eens een heerlijke serie te gaan lezen.

Toen het donker werd
‘Toen het donker werd’ is de nieuwe thriller van Simone van der Vlugt, bestsellerauteur van onder andere ‘Vraag niet waarom’, ‘Morgen ben ik weer thuis’ en ‘De reünie’. Menno lost gokschulden af voor zijn puberzoon en houdt dit verborgen voor zijn vrouw, Sascha, zonder de gevolgen te kunnen overzien. Sascha voelt haar familie van zich vervreemden en begint een affaire. Daar komt echter een abrupt einde aan als ze na een ongeluk blind wordt. Menno vermoedt dat het een aanslag was maar verzwijgt dit. Om het web van leugens en bedrog te ontrafelen laat Sascha niet merken dat haar zicht langzaam terugkeert. Wie kan ze vertrouwen in haar mistige wereld?

Simone van der Vlugt, mijn heldin als het gaat om literaire thrillers. Een nieuw boek van haar is een Must Have voor in mijn kast.

Verdacht
Tess en Victor zijn superverliefd op elkaar. Samen met Rachel en Brahim vormen ze een hecht vriendenclubje.
Voor school filmen ze in een buurt waar toevallig op dat moment een overval wordt gepleegd. De juwelier, die ook de vader is van een medescholier, is zwaargewond geraakt. De daders zijn nog niet gepakt en iedereen praat erover. Als Tess hun opnames bekijkt doet ze een belangrijke ontdekking. Ze brengt haar videomateriaal naar de politie. Die beslissing verandert haar leven.

Hoera!! Een nieuwe Carry Slee. Gegarandeerd leesplezier.

 

Zonder jou
Wat doe je als je kind een steeds groter gevaar vormt voor zichzelf én anderen? En hoe ver kun je gaan om hem te beschermen?
Valerie staat op een keerpunt. Voor de tweede keer in haar leven. 
En beide keren werd ze hiertoe gebracht door haar grote liefde Oscar. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem. 
De tweede keer is nu, nu hij op het punt staat haar en hun zoon Mick te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet meer kan verdragen. Plots staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick angstaanjagend uit de hand loopt, probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van 
hemzelf afkomstig is?

Een boek door de zusjes van Gastel. Dat mag je natuurlijk niet overslaan.

De Graces
Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace. Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert. 

Een boek waar ik al een tijdje enorm naar uit kijk. Ik mocht zelfs de auteur interviewen maar helaas heb ik daar geen tijd voor. Dan gaan we maar genieten van het boek.

Dresscodejosje
Naast Josje Huisman valt niet te kijken. Niet alleen door haar blitzcarrière, maar vooral ook door haar présence en stijl. Een stijl die opvalt in eclecticisme. Alles kan, alles mag, zolang je er plezier aan beleeft!
In #dresscodejosje distilleert ze de eigenzinnige stijl die haar maakt tot wie ze is uit allerlei subculturen, trends en kledingstijlen aan de hand van verschillende dresscodes. Wat is normcore? En Harajuku Girls? En vooral: wat kan je er zelf uit halen om in de juiste outfit te brunchen, naar het werk te gaan of te feesten?
Een inspiratiegids vol fashion, handige tips, leuke adresjes, doorspekt met verhalen, foto’s (ooit al Josje als skater gezien?) en toffe quotes. Josje probeert alle kledingstijlen zelf uit en toont je haar favorieten. Ze helpt je mee de leukste items te selecteren in een zoektocht naar je eigen stijl.

54 minuten
10 :00 
De directeur van Opportunity High School beëindigt haar toespraak en verwelkomt alle leerlingen voor het nieuwe semester.
10 :02
De leerlingen staan op om naar hun klassen te gaan.
10 :03
De auladeuren gaan niet open.
10 :05
Iemand begint te schieten.

Uiterst minutieus volgt 54 Minuten vier jongeren tijdens een 
schietpartij op een middelbare school. Verteld vanuit verschillende 
perspectieven kom je achter de motieven van de schutter en word je als het ware de terreurdaad ingezogen.

Een boek waar ik heel erg benieuwd naar ben omdat ik er veel verdeelde meningen over hoor. Mogelijk ga ik ook nog even naar de boekpresentatie in Hengelo wanneer ik tijd heb.

Liever met lef
In ‘Liever met lef’ inspireert blogger Dagmar Valerie je om positief in het leven te staan en altijd te blijven dromen. Haar eigen levensverhaal is hierin de rode draad.
Het leven voor de volle 100% leven, hoe doe je dat? Niet alleen door je hart te volgen, maar ook door kwetsbaar te zijn, positief te denken en door te zetten. Met motiverende quotes, leuke lijstjes en fijne tips om niet alleen te dromen, maar vooral ook te doen. Wat staat er op jouw bucketlist? Volg je hart en maak je dromen waar, leef met lef!

Over dit boek hoef ik niet veel meer te zeggen. Ik heb jullie er al bijna mee dood gegooid maar toch. Hij komt deze maand uit en daarom mag hij op de lijst.

 

Ik geef het toe, ik ben een beetje te langdradig geworden met deze lijst. Kiezen is nu niet echt meer mogelijk maar toch noodzakelijk. Sorry hier voor! Er verschijnen gewoon te veel boeken waar ik niet op kan wachten deze maand.

Heb jij nog boeken die ik over het hoofd gezien heb en toch echt mega mega verwachtingsvol zijn. Laat het dan weten in de comments. 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *