Boekpresentatie Vrienden voor het leven – Astrid Harrewijn

Lieve lezers,

Afgelopen vrijdag mocht ik bij een van de meeste leuke boekpresentaties allertijden zijn. Ik mocht namelijk naar de boekpresentatie van Vrienden voor het leven van Astrid Harrewijn in het Stedelijk museum.

Zoals jullie misschien wel weten ben ik al heel erg lang fan van Astrid Harrewijn en had ik helaas nog nooit de kans gehad om haar te ontmoeten. Maar toen ik de uitnodiging van de uitgevrij kreeg om bij dit event aanwezig te zijn en ik die dag toch al in Amsterdam was kon ik natuurlijk geen nee zeggen.

Vandaag neem ik jullie mee door deze geweldige boekpresentatie.

fullsizerender

Het event begon in cafe Welling recht achter het concert gebouw. Dit is een leuk klein Amsterdams cafe wat het op dat moment echt veel te druk had maar daardoor hebben we wel flink kunnen lachen.

img_8542Daar kwam Astrid ook binnen die echt enorm goed op de hoogte is want ze kent iedereen bij voornaam en wist iedereen te herkennen. We hebben even gezellig wat gedronken en zijn vervolgens met zijn alle gezellig naar het Stedelijk gelopen om een rondleiding te krijgen van Astrid zelf. D oor het museum en alles wat haar geïnspireerd heeft in de boeken.
Dit is natuurlijk een enorm bijzondere manier van een rondleiding krijgen want hoe vaak krijg je nu een blik in het brein van de auteur. Maar ook een rondleiding door een niet medewerker is een stuk hilarischer dan van een medewerker. Nu kregen we de sappige details en de eerlijke meningen.

Maar ook om te horen hoe anderen de kunst beleven en hoe dit alles tot inspiratie van deze heerlijke boeken kan leiden is gewoonweg heel bijzonder en magisch.

Voor mij was het ook de aller eerste keer in het Stedelijk Museum. Waarom geen idee, maar ik weet zeker dat ik nog wel een keer terug ga.

Astrid nam ons mee van het begin van de moderne kunst helemaal tot aan de hedendaagse kunst. En ik moet je eerlijk bekennen dat ik dan toch echt een stuk meer van de moderne kunst ben. Door deze rondleiding ben ik het eigenlijk gaan waarderen daar waar ik eerst zoiets had van Ja, oké.. Maar ook het gevoel van je hoeft niet alles mooi te vinden je hoeft niet alles te begrijpen. Het moet tot je spreken of niet. Maar de manier waarop Astrid bepaalde dingen uitlegde, je naar kunst liet kijken maakte gewoon dat veel dingen je toch ineens raakte. (Astrid, kan ik je niet voortaan altijd mee nemen naar musea.)

img_8544

Ook het gezelschap was heel erg bijzonder. Want hoe vaak sta je nu met een groep lezers en bloggers in een museum. We delen allemaal de passie van het lezen maar de passie van kunst is toch echt totaal anders. Zo vond ik het ook heel apart om te zien dat de kunst iedereen echt op een totaal andere manier aansprak. En dat iedereen daar echt een totaal verschillende mening over had. Natuurlijk hebben we dat binnen boeken ook wel maar dit was toch wel echt een bijzondere en aparte ervaring. Vooral omdat iedereen echt iets had van oké, jij vind het mooi maar ik vind het niets.

Dit maakt dat je elkaar beter leert kennen en dan in de kunst toch de gezamenlijke passie van het inspireren en lezen er uit haalt.

img_8543

Aan het einde van deze bijzondere rondleiding (van bijna 2 uur) was het tijd om boeken te signeren en een kort praatje.

img_8546Ik ben enorm blij dat Astrid ook dit boek wilde signeren en vond het onwijs leuk om haar eindelijk een keer te ontmoeten. En ja deze dame is in het echt nog liever en leuker dan ze online doet overkomen.

Ik heb een enorm leuke dag gehad en wil iedereen van de uitgeverij nog eens enorm bedanken. En natuurlijk ook Astrid en alle andere lieve, leuke bloggers die er waren. Ik vond het leuk een aantal te ontmoeten die ik nog nooit in het echt had gezien en geweldig om alle bekende weer eens te zien. Maar vooral om samen de kunst te zijn aangegaan en ons te laten mee slepen door Astrid en haar geweldige rondleiding.

En aan jullie als lezers van mijn blog de taak om deze heerlijke serie te gaan lezen en je te laten mee voeren in de verhalen en de kunst. (En alles wat daar bij komt kijken)

Ps. binnenkort komt er nog een leuke win-actie online van Vrienden voor het leven.

Heb jij de boeken al gelezen? 

Liefs, Marjolein

 

One thought on “Boekpresentatie Vrienden voor het leven – Astrid Harrewijn

  1. Wat klinkt dit als een ontzettend leuk, maar tegelijkertijd als een leerzaam event! Ik heb de eerste twee boeken uit de reeks al gelezen. Vrienden voor het leven staat nog hoog op mijn TBR! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *