Stacking The Shelves week 31 – 2017

Lieve lezers,

Hij is een beetje laat deze week maar er waren ook zo veel leuke dingen om met jullie te dezen. Maar hier is hij dan de Stacking The Shelves van week 31.

Kijk snel mee naar de prachtige boeken die ik deze week mocht ontvangen.

img_8596-1

Meneer Pip
De dertienjarige Matilda woont op het eiland Bougainville in de Grote Oceaan. Op deze idyllische plek woedt al enkele jaren een allesvernietigende burgeroorlog, die het alledaagse leven totaal heeft ontregeld. Al zesentachtig dagen heeft Matilda niet naar school kunnen gaan, totdat meneer Watts, de enige blanke man in het dorp, de school weer opent. Zijn gebrek aan leservaring besluit hij te compenseren door elke dag een hoofdstuk uit Great Expectations van Charles
Dickens voor te lezen. Niet alleen de kinderen raken in de ban van de avonturen van Pip, ook de andere dorpsbewoners komen naar de school om de verhalen te horen. Maar op een
eiland waar oorlog domineert, heeft de kracht van literatuur verstrekkende gevolgen.

Een super mooi klein boekje met leeslint. Dit boekje neem je zo over al mee naar toe in je tas zodat je altijd heerijk kunt lezen.

 

De kracht van stilte
Staat jouw telefoon altijd aan en check je ieder uur zeker drie keer je telefoon? Zou je regelmatig willen dat er meer uren in een dag zaten? Zou je bovenstaande vragen anders willen beantwoorden, een betere balans in je leven willen vinden, maar weet je niet hoe?
Lees dan De kracht van stilte, waar Kankyo Tannier je stilte leert vinden. Tannier deelt haar bijzondere ervaringen en laat zien dat stilte meer is dan het ontbreken van geluid. Aan de hand van herkenbare voorbeelden en duidelijke oefeningen leert ze je stilte te vinden en echt te ervaren. Leer beter luisteren, kijken en genieten van rustmomenten: ze zijn gratis en overal. 

Ik ben al begonnen in dit boek en ik kan je zeggen dat de schrijfstijl me tot nu toe enorm aanstaat.

 

Cel 7
Multimiljonair en beroemdheid Jackson Paige is vermoord. De 16-jarige Martha wordt bij het lijk gevonden, met een pistool in haar hand. Het lijkt dus een uitgemaakte zaak, vooral in een maatschappij waarin geen rechters meer aan te pas komen maar het publiek via de populaire realityshow Dood is gerechtigheid beslist of iemand schuldig is of niet. Bovendien heeft Martha zelf schuld bekend. Maar is ze wel schuldig? Of is de realiteit veel complexer dan de media het publiek wil doen geloven?
De countdown begint. Blijft ze leven of gaat ze dood?
Jij beslist!

De recensie van dit boek kun je inmiddels al hier lezen.

 

Dat was hem weer voor deze week. Ik kan je nu al verklappen dat er voor volgende week al prachtige boeken zijn binnen gekomen. Welke? Dat zie je volgende week.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *