Stacking The Shelves week 32 – 2017

Lieve lezers,

De nieuwe week is weer aangebroken en we kunnen gezien het weer, weer heerlijk onder een dekentje op de bank kruipen.

Daarom is het vandaag weer tijd voor een nieuwe dosis boek inspiratie. Kijk snel mee naar waar ik deze week mijn planken mee mag aanvullen.

img_8702

Voor eeuwig en altijd
Een verhaal vol romantiek, humor, aandoenlijke personages en actuele thema’s: deze roman van Sarah Dessen is zoals het leven. Voor young adults.
Een trouwerij op het strand, een huwelijk in een historisch pand, een jawoord in
een chic hotel: Louna heeft het allemaal al gezien. Haar moeder is immers weddingplanner. Zelf zijn Louna en haar moeder nogal cynisch over sprookjesliefdes, zeker nadat Louna’s eigen eerste verliefdheid een dramatisch einde kende. Als ze de charmante Ambrose leert kennen, houdt ze hem dan ook op een veilige afstand. Maar Ambrose laat zich niet zo makkelijk afschepen …

Een prachtig mooie cover met ik denk een heerlijk romantisch verhaal. Ideaal voor de koude avonden die er aan komen.

 

Winterbloesem
Een paar weken voor Kerstmis spoelt op het strand bij een kuuroord een schipbreukelinge aan. De jonge vrouw weet niet meer hoe ze heet, waar ze vandaan komt of wat er is gebeurd met het schip waar ze op zat. Haar enige bezit is de tak van een fruitboom die in haar kleren verstrikt is geraakt.
Johanna, dochter van de rijke familie die het kuuroord runt, is gefascineerd door de drenkelinge en de twee jonge vrouwen bouwen in korte tijd een hechte vriendschap op. Johanna is eenzaam en ongelukkig: haar familie probeert haar uit te -huwelijken aan een man van wie ze niet houdt. Naarmate kerst nadert en iedereen zich op de voorbereidingen van het jaarlijkse Winterbal stort, zoeken de twee vrouwen hun toevlucht tot een oud gebruik: ze zetten de tak van de fruitboom in een karaf water en wensen met heel hun hart dat hun grootste verlangen uit zal komen. Als de tak bloeit op kerstavond, zal het geluk hen eindelijk toelachen. Maar zal de winterbloesem echt komen?

Ik zoek al jaren naar echt mooie boeken die zich rond de kerst afspelen. Dit boek past dus perfect en heeft daarom al direct grote schoenen om te vullen. Maar als je kijkt hoe de zijkant van dit boek bedrukt is gaat dat helemaal goed komen.

 

Noorse Goden
Gaiman verwerkt de losse Noorse mythen tot een doorlopend verhaal dat begint met het ontstaan van de legendarische negen werelden en duikt dan in de levens van goden, dwergen en reuzen. Zo moet Thor zich vermommen als vrouw – lastig, met een baard en onstilbare honger – om zijn gestolen hamer terug te krijgen. Het bloed van Kvasir – de scherpzinnigste god van allen – wordt in honingwijn veranderd en geeft de drinkers ervan magische krachten. Het boek bereikt zijn piek aan het einde met het epische verhaal van Ragnarok: de ondergang van de goden en de geboorte van een nieuwe tijd en nieuwe mensen.

Ik ben dol op sprookjes en mythes. Ook werk ik veel met het land Noorwegen dus ik ben heel erg benieuwd naar dit boek.

 

Wat het hart verwoest
Ierland, 1945. Cyril wordt geboren als bastaardzoon van een verstoten tienermeisje. Het welgestelde echtpaar Avery adopteert hem, maar Cyril vraagt zich vaak af waarom, want zijn adoptieouders laten geen gelegenheid onbenut om hem op het hart te drukken dat hij geen echte Avery is. Hij voelt zich ook geen Avery, en hij voelt zich ook niet thuis in het katholieke naoorlogse Ierland. Pas als hij de flamboyante charmeur Julian Woodbead ontmoet, is de eerste stap naar de zoektocht van zijn identiteit gezet – een zoektocht die hem tot in Amsterdam en New York voert, in een poging het geluk en de liefde te vinden.

Johny Boyne zijn boeken verwoesten mijn hart altijd. Zijn boeken zijn gewoon snikken en verdriet en prachtig. Dit boek gaat vast en zeker mijn hart weer verwoesten.

 

Dit was hem weer voor deze week. Ik ben enorm gelukkig met deze stapel.

Welk boek wil jij graag lezen?

 

Liefs, Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *