Harry Potter and the cursed child release party

Lieve lezers,

Afgelopen zaterdag nacht/zondag ochtend was het zo ver. De nieuwe Harry Potter mocht om 01:01 verkocht worden. Dat was de reden voor Boekhandel Het Verboden Rijk in Oosterhout om zijn deuren te openen.
Aangezien deze boekhandel een van mijn favoriete boekhandels is moest ik hier natuurlijk bij zijn.

IMG_5322

Misschien heb je het al gevolgd op Snapchat (username: serendipitybook) maar misschien ook niet.  Daarom vandaag nog een (foto)verslag van deze avond.
Om iets voor 00:00 liep ik in mijn Harry Potter outfit richting boekhandel Het Verboden Rijk ik had eerlijk gezegd geen idee wat ik kon verwachten. Ik had op Facebook gezien dat er ongeveer een 40 man zou komen maar dan is het natuurlijk nog altijd maar de vraag of deze mensen ook echt komen.
Toen ik aan kwam lopen zag ik dat er voor de prachtig versierde boekhandel en onder de prachtige paraplu’s al zeker 50 man stond te wachten! Dat terwijl de boekhandel nog open moest gaan.

IMG_8975

Om precies 00:00 werd Platform 9 3/4 geopend voor het publiek. We mochten door de muur rennen en zo in de magische wereld van de boekhandel terecht komen. Daar werden we opgewacht met heerlijke wisseldrankjes Chocokikkers en Smekkies in alle smaken. Onder jawel!! Een prachtige sterrenhemel. Wie had dat verwacht, de betoverde hemel van Harry Potter gewoon in de eigen boekhandel.

IMG_2227

IMG_2229

Maar nu was het natuurlijk nog 1 uur en 1 minuut wachten tot we het boek mochten gaan lezen. En daar stond de lege stand al naar ons te roepen. Maar de boeken mochten niet voor 01:01 uit hun doos (met nog eens zwarte verpakking) gehaald worden.

IMG_2224

Gelukkig was ook daar aan gedacht want terwijl we ons vol goten met wisseldrank en snoepjes aten kregen we ook nog eens een leuke Quiz in onze handen die we in konden vullen. Jep, die was oprecht moeilijk! Ik hoop dat ik alles goed heb en mogelijk nog een leuke prijs kan winnen.
Verder was er genoeg te zien in de boekhandel. (Al verveel je je natuurlijk nooit in een boekhandel). Maar er was ook genoeg merchandise te koop. Zo waren er time turner kettingen afdeling sjaals, T-shirts, boeken, buttons en nog veel meer.

IMG_2226

Langzaam aan begon de boekhandel steeds verder vol te lopen. Voor de deur stond een flinke groep mensen maar ook binnen stond het hutje mutje vol. Ik denk dat er op het hoogtepunt wel 200 man binnen stond in deze relatief kleine boekhandel.
Maar dat was ook geen punt want we waren natuurlijk met allemaal Harry Potter fans. Zo hielpen we elkaar om onze Azkaban foto te nemen en stonden we natuurlijk vol enthousiasme te kletsen over het nieuwe boek (en hoe vaak we de oude hadden gelezen).

IMG_2230

En zo begon het uur eigenlijk te vliegen en voor we het wisten konden we gaan aftellen naar 01:01 en dat ging natuurlijk met zijn alle en vol spanning en enthousiasme.

Sorry voor het verticale filmpje, het was van origine een Snapchat.

En toen was het zo ver met zijn alle trappelen voor de kassa om het boek in handen te mogen krijgen. En dat was natuurlijk ook vol met geklets en spanning en vreugde.

Ik heb een geweldige avond gehad en wil lieve Danny en zijn team nog eens bedanken voor de geweldige avond.
Stiekem ben ik nu al een beetje teleurgesteld dat we niet meer zo een boekrelease van Harry Potter gaan krijgen.

IMG_2233 FullSizeRender

Lieve Sophie nog bedankt voor het lenen van je toverstaf!

 

De morning after…

De volgende ochtend kon ik het natuurlijk niet laten om toch nog even mijn lieve Papa op pad te sturen om polshoogte te nemen van hoe de morning after was. Het lieve personeel had tot vroeg in de ochtend door gewerkt om alles weer op en top te maken voor dat de deuren om 09:00 weer open gingen.
Was je niet bij de Release party? Vlieg dan nog even snel naar Boekhandel Het Verboden Rijk in Oosterhout (NB).

IMG_6053 IMG_6056.

 

Wat vinden jullie van dit soort evenementen van boekhandels? 

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Harry Potter and the cursed child release party

  1. Wat tof! Ik ben bij de vorige boeken wel telkens ‘s avonds naar de winkel gegaan, maar dit keer had ik helemaal niet in de gaten dat er een boek zou uitkomen. Hopelijk komen er toch nog ooit Potterboeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *