Persconferentie YALFest

Lieve lezers,

Afgelopen vrijdag mocht ik naar de persconferentie van YALFest. YALFest was het Young Adult event van het jaar! Ik was zeer vereerd dat ik bij de persconferentie mocht zijn.
Mocht je het gemist hebben op YALFest brachten deze auteurs een bezoekje: Tahereh Mafi & Ransom Riggs, Becky Albertalli, Arwen Elys Dayton, Tom Ellen & Lucy Ivison en Stephanie Perkins

YALFest 1

Met een berg aan vragen wilde ik de auteurs bestoken. Maar helaas hadden we maar een uur en waren we met veel bloggers. En de auteurs vonden het heel erg gezellig met elkaar! Ze bleven maar kletsen zodat wij er soms bijna niet meer tussen kwamen.

Maar gelukkig heb ik zelf 1 vraag kunnen stellen en heb ik daarop antwoorden gekregen. Om jullie lange verhalen te besparen heb ik de leukste uitspraken op een rijtje gezet.

 • Stephanie Perkins wilde graag over de liefde schrijven. Zelf heeft ze echter haar man leren kennen via internet. Want ze kon niet zo goed praten met mensen. Echter gaat hij nu overal met haar mee naartoe. Hij is haar ” Safety blanket “
 • De auteurs zouden het liefst in elkaars wereld wonen. Zo hebben de amerikanen een geweldig beeld bij het leven in Engeland en de Amerikanen zouden het liefst in Engeland wonen.
 • Lucy en Stephanie wilde heel graag een weekje met elkaar wisselen. Ze zouden zelfs elkaars baan over kunnen nemen (Ze zijn beide bibliothecaresse)
 • Laat ik je even uit de droom helpen: Amerikaanse kluisjes zijn niet cool, ze stinken vooral.
 • Ransom Riggs ging naar een Geeky School. Hij voelde zich daar heel erg thuis en heeft een leuke schooltijd gehad.
 • Tahereh was een hele boze tiener. Ze Haatte school.

YALFest 2

Ik vroeg de auteurs wat hun Book Confession is en kreeg de volgende antwoorden:

 • Ransom Riggs heeft is nooit verder gekomen met Harry Potter dan boek 1,5. (Tahereh gooide hem in dit geval voor de leeuwen)
 • Tahereh vind helemaal niets aan The Lord of the rings (Auw voor Arwen want die is vernoemd naar de boeken)
 • Arwen heeft dit jaar pas voor het eerst To Kill a mockingbird uitgelezen.
 • Stephanie heeft Shakespeare altijd veel te moeilijk gevonden. Ze begreep hem niet, tot later iemand haar vertelde dat je het niet te letterlijk moest nemen.
 • Becky heeft vijftig tinten grijs gelezen.
 • Tom heeft alle klassiekers gelezen maar niet the pride and prejudice

 

Ik heb een enorm leuke middag gehad op de presentatie. Helaas was er geen mogelijkheid om met de auteurs op de foto te gaan maar gelukkig heb ik wel alle boeken kunnen laten signeren. (Helaas geen foto van Arwen die mijn boek signeert, ik denk dat deze dame Lord of the Rings superkrachten heeft ze was zo snel )

IMG_6556

Ik wil iedereen van Best of YA en Blossom Books enorm bedanken voor jullie geweldige inzet om dit alles waar te kunnen maken. Op naar 2017!

YALFest 3

Zijn jullie naar YALFest geweest, wat vond je er van? 

Liefs, Marjolein

3 thoughts on “Persconferentie YALFest

 1. Haha, safety blanket, zo leuk. Wat een leuk verslag! Toch weer anders dan alle gewone YAlfest posts! Ik ben niet geweest, maar ik ben wel naar een ander event met Becky geweest, ze was zo lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *