Book Confessions

Lieve lezers,

Een ruime week geleden riep Blossom Books de #boekbekentenis in het leven die direct viral ging. Ik vond dit enorm leuk en heb zelf ook mee gedaan natuurlijk. Maar nu is de # voorbij en bleef ik eigenlijk denken aan Book Confessions. Ik had zelf een aantal keer als ik een handeling deed dat ik dacht Oh! Dit is een Book Confession.
Daarom vandaag mijn Book Confessions..

Schermafbeelding 2016-04-17 om 16.47.52

1.Ik heb boeken OCD
Hiermee bedoel ik dat ik er niet tegen kan als mijn boeken er niet meer als nieuw uit zien. Gebutste hoekjes, maar vooral gebroken ruggen zijn echt mijn nachtmerrie. Ik zal er dan ook zo veel mogelijk aan doen om mijn boeken perfect te houden.
Overigens is mijn zus een ruggen breker, en die doet dit extra graag als ik er bij zit om mijn gezicht te zien.
2. Ik kan niet omgaan met stofomslagen/dust jackets 
Ik vind het prachtig, eerlijk waar. Maar ik kan er echt niet mee omgaan. Deels vanwege mijn boeken OCD, want ze moeten perfect blijven maar dat lukt niet zomaar als je er mee in je handen zit te lezen. Ik haal dus altijd de stofomslag er af en ga dan zitten lezen. De stofomslag leg ik dan op een veilig plekje weg zodat ik er niet zomaar iets bovenop leg en hij alsnog beschadigd raakt.

3. Ik kan boeken niet weg doen.
Nee, dit kan ik echt niet. Zelfs boeken die ik stom vind kan ik niet weg doen. Ik moet ze gewoon allemaal bewaren. Je kunt je dus zo ongeveer wel voorstellen hoe mijn boekenkasten  (en elk oppervlak er omheen) er uit ziet.

4. Ik heb ooit eens van schrik met een boek gegooid
Om precies te zijn was dit met Omhulde Stad van Ransom Riggs. Om de een of andere reden vind ik zijn boeken echt een beetje eng. Ook ben ik doodsbang voor zilvervisjes. Nu pakje ik zijn boek op een donkere avond uit de boekenkast (onderste plank) ik ga aan mijn bureau zitten en sla het boek open. Zie ik daar ineens een zilvervisje zitten. Ik schrok zo erg dat ik het boek letterlijk met een gil door de kamer liet vliegen.

5. Ik koop een boek wel eens niet vanwege de kaft
Nu moet je niet denken dat ik een boek daarom niet koop. Maar ik heb wel eens dat ik wacht tot het boek met een andere kaft uitgegeven word omdat ik de kaft gewoon echt niet mooi vind. Dit is dan echter wel van boeken waarvan ik zeker week dat er een nieuwe druk met een andere kaft gaat komen.

 

Dit zijn mijn vijf grootste Book Confessions.

Heb jij ook een Book Confession laat hem dan hieronder achter in de comments. 

Liefs, Marjolein

7 thoughts on “Book Confessions

  1. Dat van die dust jackets is zo herkenbaar! Ik haat het om een boek te lezen met de dust jackets er nog omheen omdat die dan begint te scheuren en te kreuken… De horror! Ik leg ze daarom ook altijd veilig aan de kant. Bovendien kom je er dan soms ook achter dat de cover onder die dust jacket ook wel mooi is zoals bij de Stravaganza reeks van Mary Hoffman 🙂
    Ik denk dat ik door dit lijstje geïnspireerd raak… Misschien moet ik mijn book confessions ook maar is gaan oplijsten 😉

  2. Die eerste: YOU ARE MY TWIN. Ik wil mijn boeken altijd zo netjes mogelijk houden, eigenlijk zodat ze eruit zien alsof ik ze niet gelezen heb, haha. En anderen maken daar altijd grapjes over. Maar ik hou gewoon van mooie boeken <3 Een tijd terug zat ik in de trein en toen viel er bij een jongen gewoon een bladzijde uit zijn boek, de horror!

  3. ik kan er ook echt niet tegen als ik anderen slecht met zijn/haar boeken om gaat bij mij moeten ze ook zo netjes mogelijk blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *