Recensie: Onder Water – Linda Jansen

Lieve lezers,

Een hele tijd geleden kreeg ik van Linda het verzoek via Instagram of ik haar boek wilde lezen. Persoonlijk kwam ze het boek bij mij thuis bezorgen (helaas was ik niet thuis). Echter kwamen er toen een hoop opdrachten die voorrang kregen en bleef dit boek veel, veel te lang liggen.
Aanstaande donderdag is de presentatie van haar tweede boek dus moest ik dit boek nog even lezen. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb.

Titel: Onder Water
Auteur: Linda Jansen
Verschenen:  Juli  2015
Pagina’s: 298
Uitgever: NAU


Koop bij bol.com

Oudejaarsavond. Champagne bruist vrolijk in kristallen glazen en het gonst van de goede voornemens van rijke vrienden, terwijl Liz haar man Tom observeert. Een aantrekkelijke, charismatische man en de trotse vader van hun dochtertje Lara. Tom is vaak van huis en Liz´ gevoel van geborgenheid is door de jaren heen weggeëbd. Ze heeft geen besef van het leed dat Tom onderhuids voor haar verborgen houdt. Zijn verantwoordelijkheden drukken zwaar op hem. Naast Liz’ argwaan en het financiële noodweer waarin zijn bedrijf verkeert, is er de pijn in een Zwitserse kliniek.

Allereerst heeft het boek een heerlijke vrolijke kaft. Simpel in zijn eenvoud maar gelijk heerlijk om te zien. De papierkwaliteit is top al is de cover wat vouw kras en stoot gevoelig. Het lettertype leest heerlijk weg.
Het boek is ingedeeld in meerdere oogpunten. Zo maak je het verhaal mee vanuit Tom , Liz en vanuit een vertellend oogpunt.
Zoals jullie weten ben ik daar zelf groot fan van omdat het een heerlijke vaart in het boek houdt. Elke personage wisseling word duidelijk aangeduid met de naam boven het hoofdstuk.

Vanaf heb begin af aan had ik veel zin om dit boek te lezen. Het klonk namelijk als een heerlijk boek met een vleugje spanning. Echter heeft dit boek me overdonderd. De personages zijn enorm goed weggezet en doordacht. Hun emoties voelen allemaal zeer oprecht en eerlijk. Linda Jansen heeft overal aan gedacht en daardoor zijn haar personages zeer realistisch.

onder water

Dit verhaal deed me in eerste instantie denken aan een lekkere roman met een redelijke dosis erotiek. Echter op het moment dat je genoeg romantiek hebt gehad neemt het verhaal een enorm spannende wending waardoor het zelfs een beetje thriller achtig gaat lezen.
De emoties in dit boek zijn zo goed en oprecht dat ik zelfs op een bepaald moment toch wel een traantje heb moeten laten. Om vervolgens weer op het puntje van mijn stoel te gaan zitten omdat het reuze spannend werd.
Ook weet Linda Jansen op een zeer realistische manier de ‘rijkere’ klasse neer te zetten. Dit zonder dat het overdreven en aangedikt voelt.

Persoonlijk vond ik het ook heel erg leuk dat het verhaal zich in Breda afspeelt omdat ik heel veel punten herken. Ook geeft het een beetje de sfeer weer die echt in die wijken rond gaat en daar lees ik altijd erg graag over.

Ik heb echt enorm genoten van dit boek en het dan ook boven verwachting in 1 dag uitgelezen.
Het was een echt boek waar ik even aan toe was. Romantisch, spannend en vooral een goed verhaal. 

SterSterSterSterSter half

Ik ben heel erg blij dat ik nog geen afscheid hoef te nemen van Liz en Tom, ondanks dat het verhaal voor mij wel af is. Want donderdag komt haar nieuwste boek ‘Boven Water’ uit waarin ik kan lezen hoe het verder gaat met deze personages.

Gaan jullie dit boek lezen?

Liefs, Marjolein

3 thoughts on “Recensie: Onder Water – Linda Jansen

  1. Ik ben naar aanleiding van deze recensie zeker heel benieuwd geworden naar dit boek! Dit boek ga ik zeker even onthouden (en op mijn to read-lijstje zetten). 🙂

  2. Hele mooie recensie die mij nu meer laat twijfelen om het boek te kopen als ik het nog eens ergens tegenkom. Al meermaals terug neergelegd, maar nu weet ik beter. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *