Boeken voor koningsdag

Lieve lezers,

Leve de Koning! Vandaag is het Koningsdag en trekken we er met zijn alle massaal op uit om dit te vieren (ondanks het slechte weer).
Vele van jullie zullen vandaag ook veel boeken scoren op de rommelmarkt. Maar welke boeken maken koningsdag nu echt compleet?

IMG_0527

Modekoningin Maxima

 

Koningin Máxima heeft jaarlijks meer dan honderd publieke afspraken in haar agenda staan en wordt daarbij nauwkeurig gevolgd door de pers in binnen/ en buitenland. Naast de nodige aandacht voor de inhoud van het koninklijke bezoek, wordt ook de kleding van Máxima elke keer onder de loep genomen. Wie is de ontwerper? Waarom draagt ze juist deze samenstelling? Welke sieraden draagt ze erbij? Zien we een ontwikkeling in stijl? Hoe draagt ze haar kapsel? In “Modekoningin Máxima” neemt royaltyexpert Josine Droogendijk een kijkje in de garderobe van onze nieuwe koningin.

Lees mijn recensie hier.

Soldaat van Oranje 

Soldaat van Oranje is een van de beroemdste boeken over de Tweede Wereldoorlog. Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007) beschrijft hierin zijn persoonlijke belevenissen tijdens de bezetting en ten tijde van de bevrijding. De Soldaat van Oranje vertelt hoe hij als jongeman in 1941 de oversteek naar Engeland waagt, in Londen in allerlei intriges verwikkeld raakt, kennismaakt met de geheime diensten, nachtelijke landingen uitvoert in Scheveningen en als RAF-piloot meedoet aan een luchtaanval op Berlijn. Nadat het zuiden van Nederland is bevrijd, werkt hij daar als adjudant van koningin Wilhelmina.

 

 

Willem – Alexander

Telegraaf-journalist Rob Knijff en fotograaf Hans Peters volgden het Koninklijk Huis ruim een kwart eeuw lang van dichtbij, met speciale belangstelling voor Willem-Alexander. Tot en met zijn Leidse studententijd speelde zijn leven zich grotendeels af buiten het zicht van de camera’s.
Knijff en Peters slaagden er in de loop der jaren regelmatig in met de jonge prins te spreken en van dichtbij een indruk te krijgen van zijn vorming en opleiding. In elf hoofdstukken maakt de lezer kennis met alle facetten van Willem-Alexanders persoonlijkheid: geestig, sociaal, recht voor zijn raap, koppig, licht ontvlambaar, eigenzinnig, sportief. De journalistieke impressies uit de onbezorgde jaren, aangevuld met reisverslagen en vele persoonlijk uit de mond van de prins opgetekende anekdotes, geven een ongeposeerd en daardoor verrassend beeld van de prins op weg naar zijn koningschap.

Hebben jullie nog Koningsdag tips?

Liefs, Marjolein

2 thoughts on “Boeken voor koningsdag

  1. Veel plezier met koningsdag vandaag!!

    Ik heb de musical Soldaat van Oranje inmiddels al twee keer gezien, maar wist niet dat het van origine een boek was! Wie weet dat ik het een keer zal gaan lezen 🙂

    1. Ik heb de musical ook al gezien. En hij is inderdaad prachtig! Wil hem heel graag nog een keer zien. Jij ook een hele fijne koningsdag. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *